Πώς να αποκτήσεις όμορφο, λαμπερό δέρμα χωρίς μακιγιάζ

09.10.2021
Πώς να αποκτήσεις όμορφο, λαμπερό δέρμα χωρίς μακιγιάζ
Ανάδειξε την ομορφιά σου με αυτά τα tips

Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο εργασίας από το σπίτι και την καθημερινή χρήση μάσκας προσώπου, συνηθίσαμε στο λιγότερο μακιγιάζ. Ο περισσότερος χρόνος σε εξωτερικούς χώρους (και λιγότερος σε στεγνό και ξερό αέρα που συνήθως έχουν τα κτίρια γραφείων) μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στο δέρμα και υπάρχουν μερικά μυστικά περιποίησης της επιδερμίδας που μας βοηθούν να νιώθουμε όμορφες και λαμπερές με λιγότερο μακιγιάζ.

5 μυστικά αντιγήρανσης που όντως δουλεύουν

Δες πώς μπορείς να αναδείξεις το πρόσωπο σου χωρίς μακιγιάζ:

Βεβαιώσου ότι το δέρμα σου έχει υγρασία
Η εσωτερική λάμψη έχει να κάνει με το υγιές φράγμα υγρασίας. Αυτά είναι τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος που είναι υπεύθυνα για τη συγκράτηση του νερού και τη θρέψη και την απώθηση των ερεθιστικών ουσιών στον αέρα, ώστε να μην διεισδύουν στο δέρμα. "Αν το πρόσωπό σου είναι στεγνό, κόκκινο ή ξεφλουδισμένο, αυτό σημαίνει ότι έχεις φθαρμένο φράγμα υγρασίας", λέει η αισθητικός Renée Rouleau. "Όταν συμβαίνει αυτό, το δέρμα σου αναπτύσσει μικροσκοπικές, αόρατες ρωγμές που επιτρέπουν τη διαφυγή υγρασίας και τη διείσδυση του φωτός, πράγμα που σημαίνει ότι το φως δεν αναπηδά πλέον από την επιφάνεια του δέρματος για να δημιουργήσει αυτή τη φυσική λάμψη".

Πρώτον, σταμάτα να χρησιμοποιείς ρετινοειδή και οτιδήποτε περιέχει απολεπιστικά μέχρι να υποχωρήσει η ξηρότητα ή ο ερεθισμός. Χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα ημέρας με υαλουρονικό οξύ για τη μέγιστη ενυδάτωση και τη νύχτα εφάρμοσε μια κρέμα προσώπου με κεραμίδια, ένα βασικό συστατικό του φράγματος υγρασίας.

Χρησιμοποίησε ένα προϊόν λάμψης
Υπάρχει λόγος που τόσοι πολλοί δερματολόγοι συνιστούν τη χρήση ορού βιταμίνης C καθημερινά σε όλους τους τόνους του δέρματος: Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά για την ενίσχυση της λάμψης και το ξεθώριασμα των χρωστικών κηλίδων. Ανάμειξε έναν ορό λάμψης με ενυδατική κρέμα με μαργαριταρένια σωματίδια, τα οποία δημιουργούν μια υγιή όψη και που κάνουν τον τόνο του δέρματος να φαίνεται πιο ομοιόμορφος.

Ψύξε τα εργαλεία σου
Εάν το πρόσωπό σου τείνει να κοκκινίζει ή έχεις μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, το να βάλεις μερικά πράγματα στο ψυγείο σου μπορεί να κάνει θαύματα. Τοποθέτησε την πίσω πλευρά ενός παγωμένου κουταλιού κάτω από κάθε μάτι και κούνησε το απαλά μπρος πίσω για να κάνεις μασάζ στο δέρμα για λίγα λεπτά. Το κρύο μέταλλο βοηθά στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων για να μειώσει την ερυθρότητα και κάνει τους μαύρους κύκλους λιγότερο αισθητούς. Μπορείς να κάνεις το ίδιο με το face roller σου.

Κάνε μασάζ στο πρόσωπό σου
Ένα ολιγόλεπτο μασάζ προσώπου αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στον περιορισμό των υγρών, το οποίο μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο σφιχτό, σφριγηλό και πιο ροζ. Πριν ξεκινήσεις, εφάρμοσε ένα λάδι ή ορό προσώπου με ένα ειδικό εργαλείο ή τα χέρια σου. Κάνε το μασάζ προς τα πάνω, ποτέ προς τα κάτω, για ένα πιο ενισχυμένο αποτέλεσμα.

  • Χρησιμοποιώντας τις πλευρές των δεικτών, ξεκίνησε από κάθε πλευρά της μύτης και κίνησε τα δάχτυλά σου κατά μήκος των τροχιακών οστών (κόγχες ματιών) μέχρι να φτάσεις στους κροτάφους σου. Επανάλαβε 5 έως 10 φορές.
  • Κρατώντας το δείκτη και τα μεσαία δάχτυλά σου ενωμένα, πίεσε και γλίστρησε επάνω κατά μήκος κάθε ζυγωματικού, προχωρώντας πάλι προς τους κροτάφους. Επανάλαβε 5 έως 10 φορές.
  • Με τα ίδια δάχτυλα, κάνε μασάζ κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού, ξεκινώντας από το πηγούνι μέχρι κάτω από τα αυτιά. Επανάλαβε 5 έως 10 φορές.

Ολοκλήρωσε χρησιμοποιώντας τα ίδια δάχτυλα για να κάνεις απαλά μασάζ στο μέτωπό σου από τα φρύδια μέχρι τη γραμμή των μαλλιών και επανάλαβε 5 έως 10 φορές.