Παρθένο ελαιόλαδο: Γιατί το χρησιμοποιούν οι celebrities αντί για ακριβά προϊόντα ομορφιάς

17.03.2021
Παρθένο ελαιόλαδο: Γιατί το χρησιμοποιούν οι celebrities αντί για ακριβά προϊόντα ομορφιάς
Η Sophia Loren, θρυλικό σύμβολο ομορφιάς, η οποία παραμένει μια άκρως εντυπωσιακή γυναίκα στα 86 της χρόνια και, για την ιστορία είχε ψηφιστεί ως το πιο όμορφο πρόσωπο στον κόσμο σε ηλικία 71 ετών, "ορκίζεται" στα λουτρά της με παρθένο ελαιόλαδο. Στην πραγματικότητα, η βραβευμένη και με Όσκαρ, ηθοποιός δεν είναι η μόνη που χρησιμοποιεί αυτό το δημοφιλές έλαιο ως μυστικό όπλο περιποίησης της επιδερμίδας της. Η Emma Stone, η Julia Roberts, η Miranda Kerr και πολλές άλλες διασημότητες χρησιμοποιούν αυτό το προσιτό και εύκολα διαθέσιμο συστατικό μαγειρέματος, για να διατηρήσουν λαμπερή την εμφάνιση τους πάνω στο κόκκινο χαλί. Και είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι τόσες σούπερ σταρ, που μπορούν να αντέξουν οικονομικά ακόμα και την πιο ακριβή περιποίηση δέρματος, επιλέγουν το ελαιόλαδο. Ψάξαμε λοιπόν για να μάθουμε ποια οφέλη ομορφιάς έχει αυτό το βασικό υλικό της κουζίνας μας και ιδού τι βρήκαμε.

Hρεμεί το ευαίσθητο δέρμα

Το ελαιόλαδο έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ιδανικό για το ευαίσθητο δέρμα που ερεθίζεται εύκολα. Χάρη στις αντιβακτηριακές του ιδιότητες, μπορεί επίσης να αποτρέψει την ακμή ενυδατώνοντας και θρέφοντας το δέρμα σου. Η Emma Stone, η οποία αποκάλυψε ότι έχει επιρρεπές σε αλλεργίες, δέρμα, λέει ότι έχει πάντα ένα μπουκάλι ελαιόλαδο δίπλα στο νεροχύτη της. «Είμαι πραγματικά αλλεργική σε πολλά πράγματα, οπότε μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο προϊόντα με ένα μόνο συστατικό», λέει η ηθοποιός του La La Land. «Έτσι το βάζω στο πρόσωπό μου και μυρίζω σαν focaccia».

Ενυδατώνει το ξηρό δέρμα

Όταν το δέρμα της αισθάνεται διψασμένο, η Stone χρησιμοποιεί επίσης ελαιόλαδο για να το διατηρήσει ενυδατωμένο. Η ηθοποιός ομολογεί ότι η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας της, αλλάζει συνεχώς. «Τα πράγματα που μου αρέσουν περισσότερο είναι απλά λιπαρά έλαια , δηλαδή ελαιόλαδο, λάδι Argan, έλαιο σταφυλιού, λάδι καρύδας», λέει. Επειδή το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει να κλειδώσει την υγρασία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατική κρέμα για ξηρό και ευαίσθητο δέρμα. Ωστόσο, πρέπει να εφαρμόζεται με μέτρο, καθώς το πολύ λάδι μπορεί να φράξει τους πόρους σου και τελικά να οδηγήσει σε σπυράκια.

Διάβασε και αυτό: Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου αν πίνεις μια κουταλιά ελαιόλαδο την ημέρα

Λειτουργεί ως λοσιόν σώματος

Το ελαιόλαδο μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει πολλές ακριβές κρέμες σώματος. Η Kylie Jenner παραδέχεται επίσης ότι είναι οπαδός του ελαιολάδου και λατρεύει να το χρησιμοποιεί για να ενυδατώνει το δέρμα της μετά το ντους. Η Jenner λέει ότι η ρουτίνα του ντους περιλαμβάνει το λούσιμο και την περιποίηση των μαλλιών της, την απολέπιση του σώματός της με ένα απολεπιστικό σφουγγάρι και στη συνέχεια, «καταβρέχει» το σώμα της με οργανικά έλαια, όπως το ελαιόλαδο.

Ενισχύει τα νύχια σου

Ενώ το ελαιόλαδο μπορεί να ωφελήσει το δέρμα σου με πολλούς τρόπους, μπορεί επίσης να βελτιώσει την υφή των νυχιών σου. Επειδή το ελαιόλαδο περιέχει βιταμίνη Ε, μπορεί να βοηθήσει τα νύχια σου να αναπτυχθούν γρηγορότερα βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Μάλιστα, η Julia Roberts χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο για να επιδιορθώσει τα νύχια της. Αναμειγνύει μερικές σταγόνες λάδι με ζεστό νερό, εφαρμόζει το μείγμα στα νύχια της και το αφήνει για περίπου μισή ώρα για να κάνει τα νύχια της να φαίνονται καλύτερα.

Κάνει τα μαλλιά σου λαμπερά

Πολλές διάσημες εμπιστεύονται επίσης τη χρήση ελαιόλαδου για να διατηρούν τα μαλλιά τους υγιή και ενυδατωμένα. Για παράδειγμα, η Miranda Kerr έχει παραδεχθεί ότι κοιμάται με βιολογικό ελαιόλαδο στα μαλλιά της μία φορά την εβδομάδα. «Τρέφει το τριχωτό της κεφαλής και αφήνει τα μαλλιά μου εξαιρετικά λαμπερά», λέει το μοντέλο της Victoria's Secret. Η Cipriana Quann, μπλόγκερ και influencer γνωστή για τα υπέροχα φυσικά μαλλιά της, λέει ότι εφαρμόζει ελαιόλαδο στα μαλλιά της τη νύχτα και το τυλίγει με μεταξωτό μαντήλι. Επειδή το ελαιόλαδο διαπερνά τον άξονα της τρίχας, την κρατά ενυδατωμένη από το εσωτερικό, κάνοντας τα μαλλιά σου απαλά και ογκώδη.