Τα πιο συχνά λάθη στη φροντίδα των ματιών που προκαλούν ρυτίδες

17.03.2021
Τα πιο συχνά λάθη στη φροντίδα των ματιών που προκαλούν ρυτίδες
Οι λάθος κινήσεις που στοιχίζουν

Η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά λεπτή και ευαίσθητη, που σημαίνει πως χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.

Παρακάτω θα βρεις τα λάθη που συχνά άθελα μας συχνά κάνουμε στη ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας μας, τα οποία οδηγούν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Δες και αυτό: Πώς να κάνεις lifting ματιών στο σπίτι

Παραμελείς την αντηλιακή προστασία
Η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού είναι μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις στη μάχη ενάντια στο χρόνο. Ακόμα και όσες τακτικά εφαρμόζουν αντηλιακό στο πρόσωπο τους, παραμελούν την περιοχή γύρω από τα μάτια. Απόκτησε μια εξειδικευμένη αντηλιακή κρέμα ματιών που θα προστατεύσει την επιδερμίδα σου από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Κάνεις βίαιες κινήσεις κατά την εφαρμογή των προϊόντων
Τρίβοντας το δέρμα κατά την εφαρμογή της κρέμας ή κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ μπορεί να προκληθούν φλεγμονή και βλάβες στα τριχοειδή αγγεία, κάτι που μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε έντονη υπερμελάγχρωση της περιοχής.

Επιλέγεις τη λάθος κρέμα
Μετά τα 40, μια απλή ενυδατική κρέμα ματιών δεν είναι αρκετή. Φόρμουλες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C είναι απαραίτητες αν ο στόχος σου είναι η μείωση της όψης των μαύρων κύκλων, ή η ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ, αν στοχεύεις στη μείωση της όψης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.