2020 Google trends: To τοπ 5 των συστατικών περιποίησης της επιδερμίδας που αναζητήθηκαν περισσότερο

07.12.2020
2020 Google trends: To τοπ 5 των συστατικών περιποίησης της επιδερμίδας που αναζητήθηκαν περισσότερο
Η χρονιά τελειώνει και με την αφορμή αυτή στεκόμαστε στα θέματα που "έψαξαν" περισσότερο οι χρήστες του διαδικτύου. Ξεκινάμε από τα θέματα ομορφιάς, φυσικά!

Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια στο να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας για τα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας, αλλά ακόμα μπερδευόμαστε.

Η φροντίδα του δέρματος μπορεί να μοιάζει λίγο σαν σταυρόλεξο. Μόλις καταλάβεις τον τύπο του δέρματος και τις ανάγκες του τότε πρέπει να ρυθμίσεις τη ρουτίνα σου αλλά με τόσα site και καταστήματα γεμάτα ατελείωτα προϊόντα περιποίησης για το δέρμα, είναι λογικό να μπερδευτείς.

Δες τα πιο δημοφιλή συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας του 2020, που αναζητήθηκαν περισσότερο στο Google και όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το καθένα.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C έρχεται στην πρώτη θέση, με τον εντυπωσιακό αριθμό αναζητήσεων: 1.211.000(!) φορές παρακαλώ μέχρι τώρα. Η βιταμίνη C είναι ένα από τα λίγα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας για το οποίο ορκίζονται όλοι οι δερματολόγοι. Γιατί; Προστατεύει το δέρμα σου από περιβαλλοντικές βλάβες και καθημερινές επιθέσεις, όπως η ρύπανση και οι ελεύθερες ρίζες.

Ρετινόλη

Στη δεύτερη θέση, είναι η ρετινόλη, επίσης γνωστή ως βιταμίνη Α. Γνωστή ως το ιερό δισκοπότηρο συστατικών περιποίησης της επιδερμίδας, οι ειδικοί επισημαίνουν την ικανότητά της να εξισορροπεί τη μελάγχρωση του δέρματος, να μειώνει την ακμή, να θεραπεύει τις ουλές της ακμής και να ενθαρρύνει την αναγέννηση των κυττάρων, εξασφαλίζοντας τον σχηματισμό νέου κολλαγόνου και αποτρέποντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Καστορέλαιο

Ένα φυσικό έλαιο, το καστορέλαιο βοηθά τόσο την υγεία του δέρματος όσο και των μαλλιών. Ωστόσο, ορισμένα προϊόντα μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα, οπότε βεβαιώσου ότι αυτό που αγοράζεις είναι 100% καθαρό καστορέλαιο. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για την ανάπτυξη των φρυδιών και υπάρχει σε πολλούς ορούς φρυδιών. Ωστόσο, τα αποτελέσματα διαφέρουν στην καθεμία γυναίκα.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ έγινε δημοφιλές πριν από λίγα χρόνια και ήταν το αγαπημένο μεταξύ εκείνων που αναζητούν την λέξη ενυδάτωση. Ένα μόριο μπορεί να διατηρήσει έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό και τραβάει νερό στο δέρμα για να το διατηρήσει ελαστικό και ενυδατωμένο.

Σκουαλένιο

Ένα άλλο εύχρηστο ενυδατικό, το σκουαλένιο είναι ένα υγραντικό που είναι επίσης αποτελεσματικό, ενισχύει το προστατευτικό φράγμα του δέρματος και μειώνει την ερυθρότητα. Επιπλέον, το καθαρό λάδι σκουαλενίου είναι ιδανικό για την υγεία των μαλλιών και τα κάνει πιο δυνατά, λαμπερά και απαλά. Προέρχεται από φυτά, όπως ελιές, ρύζι και ζαχαροκάλαμο.