Οι καλύτερες συμβουλές για να επωφεληθείς από τις μάσκες προσώπου στο έπακρο

01.12.2020
Οι καλύτερες συμβουλές για να επωφεληθείς από τις μάσκες προσώπου στο έπακρο
Η Lesley Thornton μοιράζεται τα μυστικά της

Εάν πρόκειται να εμπιστευτείς κάποιο άτομο σε ό,τι αφορά το δέρμα σου, είναι καλύτερο να εμπιστευτείς τους κορυφαίους του είδους. Στην προκειμένη περίπτωση, η Lesley Thornton, η οποία έχει τη δική της σειρά προϊόντων, Klur, η οποία ξεκίνησε ως στούντιο περιποίησης του δέρματος. Οι πελάτες της λάτρεψαν τον τρόπο που αφιέρωνε χρόνο για να ακούσει πραγματικά τα θέματα τους και να βρει αποτελεσματικές λύσεις.

Δες και αυτό: Kendall Jenner: Η σπιτική μάσκα προσώπου που κάνει και θέλουμε να δοκιμάσουμε

Ουσιαστικά, προσεγγίζει τη φροντίδα του δέρματος με τον τρόπο που όλες επιθυμούμε, αλλά δεν έχουμε πάντα το χρόνο να το κάνουμε: λαμβάνοντας υπόψη τον προϋπολογισμό, τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα. Παρακάτω θα βρεις τις καλύτερες συμβουλές σε ό,τι αφορά την εφαρμογή μασκών:

Ο τρόπος εφαρμογής της μάσκας απολέπισης έχει σημασία
Παρόλο που ίσως γνωρίζεις ήδη ότι ο τύπος του δέρματός είναι κυρίως ξηρός ή κυρίως λιπαρός, το δέρμα σχεδόν όλων είναι ένας συνδυασμός και των δύο. Οι πόροι στο μέτωπό, τη μύτη και το πηγούνι τείνουν να είναι ελαφρώς μεγαλύτεροι, γι 'αυτό η περιοχή (συχνά αποκαλείται ζώνη Τ) είναι πιο επιρρεπής στη λάμψη. Η εξωτερική περίμετρος του προσώπου μπορεί να έχει ελαφρώς μικρότερους πόρους, πράγμα που σημαίνει ότι αυτές οι περιοχές στεγνώνουν και ερεθίζονται εύκολα. Έτσι, ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσεις μια μάσκα με βάση το οξύ σε ολόκληρο το πρόσωπό σου, η ζώνη Τ μπορεί να "αντέξει" τη μάσκα να κάθεται στη συγκεκριμένη περιοχή του δέρματος για λίγο περισσότερο. «Μία μάσκα απολέπισης πρέπει να εφαρμόζεται πρώτα στη ζώνη t και τελευταία στα μάγουλα», λέει η Thornton, η οποία τονίζει ότι τα μάγουλά τείνουν να είναι πιο ευαίσθητα από το υπόλοιπο πρόσωπο.

Μην κρατάς τη μάσκα αργίλου για πολύ
Τι σημαίνει όμως "πολύ"; Ο κανόνας της Thornton είναι κάτι παραπάνω από 15 έως 20 λεπτά - μετά από αυτό το σημείο, η μάσκα αρχίζει να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. «Εάν αφήσεις μια μάσκα για πάνω από 20 λεπτά, το δέρμα θα αρχίσει να αφυδατώνεται», εξηγεί. «Δεν συνιστώ ποτέ στις πελάτισες να την αφήνουν να στεγνώσει εντελώς». Αν το καλοσκεφτείς, το να δώσεις χρόνο σε μια μάσκα αργίλου να στεγνώσει εντελώς σημαίνει ότι το δέρμα σου θα καταλήξει επίσης να στεγνώσει.

Εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα ή λάδι μετά από μια ενυδατική μάσκα
Μια καταπραϋντική μάσκα ενυδάτωσης είναι ιδανική όταν θέλεις να προσθέσεις υγρασία στο δέρμα σου, και επειδή πολλές μάσκες ενυδάτωσης προορίζονται για ολονύκτια δράση, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το τι θα συμβεί εάν μείνει στο δέρμα σου παραπάνω ώρα. Όμως, για να βεβαιωθείς ότι το δέρμα θα απορροφήσει σωστά τα οφέλη της μάσκας, θα πρέπει να σφραγίσεις την υγρασία με κρέμα ή λάδι προσώπου αμέσως μετά το πλύσιμο του προσώπου σου.

Αυτό το είδες; Jennifer Garner: Οι 14 συμβουλές ομορφιάς που ακολουθεί και μοιάζει με... κοριτσάκι

Αφαίρεσε τη μάσκα με προσεκτικές κινήσεις
Ειδικά σε ό,τι αφορά τη μάσκα αργίλου, θα βοηθήσεις πολύ το δέρμα σου εάν κάνεις μικρούς κύκλους στο δέρμα. Αφού αφαιρέσεις το μεγαλύτερο μέρος της μάσκας, ηThornton προτείνει να πάρεις ένα υγρό, μαλακό πανί για να σκουπίσεις τα υπολείμματα.

Μην το παρακάνεις
Οι μάσκες μπορούν να βοηθήσουν αρκετά στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, αλλά δεν πρέπει να βασίζεσαι σε αυτές - άφησε τη "βαριά δουλεια" στην καθημερινή εφαρμογή toner, ορού και αντηλιακού. Όσο περισσότερο υπερβάλλεις, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να δεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Γι'αυτό, κάνε μάσκα μια φορά την εβδομάδα.