Εσύ πώς πλένεις το πρόσωπό σου; Αν το κάνεις σε λιγότερο από ένα λεπτό, πρέπει να το ξανασκεφτείς

27.11.2020
Εσύ πώς πλένεις το πρόσωπό σου; Αν το κάνεις σε λιγότερο από ένα λεπτό, πρέπει να το ξανασκεφτείς
Προφανώς, ένα απαλό, λαμπερό πρόσωπο δεν απαιτεί πάντα ακριβά προϊόντα και εργαλεία περιποίησης της επιδερμίδας. Και όπως πολλά μεγαλοφυή πράγματα, το μυστικό της καλής εμφάνισης είναι απλό και εξαρτάται από τη διάρκεια του χρόνου που ξοδεύεις πλένοντας το πρόσωπό σου. Όπως αποδεικνύεται, θα πρέπει να αρχίσεις να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το θέμα. Διάβασε παρακάτω γιατί..

Μπορεί να ξοδεύεις πολύ λίγο χρόνο για το πλύσιμο του προσώπου σου.

Αυτή η μέθοδος καθαρισμού προτάθηκε από τη Nayamka Roberts-Smith της LABeautyologist σε μία από τις δημοσιεύσεις της στο Twitter. Σύμφωνα με αυτήν, κατά μέσο όρο, δεν καθαρίζουμε το δέρμα μας αρκετή ώρα. Αντί για τα συνηθισμένα 15 δευτερόλεπτα που ξοδεύουμε πλένοντας την περιοχή του προσώπου και του λαιμού, πρέπει να το κάνουμε για τουλάχιστον 60 δευτερόλεπτα.

Το να πλένεις το πρόσωπό σου είναι απαραίτητο

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πολλά βακτήρια μπορούν να συσσωρευτούν στο δέρμα μαζί με το μακιγιάζ που μπορεί να φτάσει βαθιά στους πόρους. Δίνοντας στον εαυτό σου ένα μακράς διάρκειας καθαρισμό προσώπου επιτρέπεις στα συστατικά να αρχίσουν να εργάζονται ενεργά, αφαιρώντας τη βρωμιά πιο αποτελεσματικά. Αυτό οδηγεί σε βελτιωμένη εμφάνιση, απαλότερο δέρμα και λιγότερο σμήγμα.

Διάβασε και αυτό: Πώς να διαλέξεις την κατάλληλη για εσένα ενυδατική κρέμα

Σύμφωνα με τη Nayamka, τα καθαριστικά λαδιού λειτουργούν καλύτερα για αυτήν τη μέθοδο, αλλά πράγματα όπως αφρός, κρέμα και πλύσιμο προσώπου με τζελ μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν. Ωστόσο, πρέπει να αποφεύγονται τα καθαριστικά λείανσης όπως τα scrub, καθώς μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα σoυ εάν χρησιμοποιηθούν για πολύ καιρό.

Κάθε περιοχή στο πρόσωπο αντιμετωπίζεται με περισσότερη προσοχή με αυτόν τον τρόπο

Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι χρήσιμη, ειδικά για τους πόρους σου. Όταν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα βακτήρια στο πρόσωπό σου αναμιγνύονται με το φυσικό λάδι του προσώπου σου (το οποίο παράγεται από τους σμηγματογόνους αδένες σου), μπορεί να εμφανιστεί σμήγμα και να φράξει τους πόρους. Όλα αυτά μπορούν αργότερα να οδηγήσουν σε σπυράκια και ακμή. Σε αυτήν την περίπτωση, ο προσεκτικός καθαρισμός του προσώπου σου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση τους.

Ο τρόπος που πλένεις το πρόσωπό σου παίζει επίσης μεγάλο ρόλο

Η αισθητικός τονίζει ότι όλα πρέπει να γίνουν χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου μόνο. Μην χρησιμοποιείς βούρτσες πλυσίματος προσώπου, σφουγγάρια ή πετσέτες, αλλά χάρισε στον εαυτό σου ένα ωραίο και ευεργετικό μασάζ. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς επίσης να βελτιώσεις την κυκλοφορία, η οποία έχει επίσης θετικά αποτελέσματα στο πρόσωπό σου, όπως τη μείωση των ρυτίδων και τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματός σου.

Προσθέτει επίσης ότι αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος, από λιπαρό έως ξηρό.

Αυτό μπορεί να έχει και άλλα οφέλη για το πρόσωπό σου

Μπορείς να πάρεις αυτόν τον κανόνα σαν μια ευκαιρία να δώσεις στον εαυτό σου περισσότερο χρόνο χαλάρωσης. Σκέψου τις περιοχές γύρω από τα μάτια, τη μύτη, το μέτωπο και το λαιμό σου και χάρισέ τους επίσης ένα ωραίο μασάζ. Για να κάνεις τη διαδικασία ακόμα πιο ευχάριστη και να ξεχάσεις το χρόνο, μπορείς να τρίψεις απαλά το πρόσωπό σου ενώ ακούς τα αγαπημένα σου τραγούδια και τραγουδάς και εσύ μαζί.