Hailey Baldwin: Έτσι αντιμετωπίζει τα σπυράκια που προκαλούνται από τη μάσκα

04.10.2020
Hailey Baldwin: Έτσι αντιμετωπίζει τα σπυράκια που προκαλούνται από τη μάσκα
Το μοντέλο είναι γνωστό για την αψεγάδιαστη επιδερμίδα του

Το "maskne" από το "mask" και το "acne" είναι ένας καινούργιος όρος που έχει προστεθεί στο λεξιλόγιο μας, και περιγράφει τα σπυράκια που βγαίνουν στο πρόσωπο μας από την εκτεταμένη χρήση προστατευτικής μάσκας, λόγω του ιδρώτα και της υγρασίας. Αν αντιμετωπίζεις και εσύ αυτό το πρόβλημα, η Hailey Baldwin, το πασίγνωστο μοντέλο με την τέλεια επιδερμίδα μοιράζεται τη λύση της.

Δες και αυτό: Τα facts για την επιδερμίδα που δεν ισχύουν

Όπως είπε η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξη της, προτιμά να χρησιμοποιεί προϊόντα χωρίς άρωμα, καθώς δεν ερεθίζουν την επιδερμίδα της ενώ πλέον στη ρουτίνα της έχει συμπεριλάβει το διπλό καθαρισμό, μια κοινή κορεάτικη πρακτική περιποίησης. Αρχικά, εφαρμόζεται μια σύνθεση με λάδι που αφαιρεί τα λιπαρά κατάλοιπα, όπως το αντηλιακό και το μακιγιάζ και έπειτα εφαρμόζεται ένα προϊόν με βάση το νερό σε μορφή gel που απομακρύνει ρύπους και σκόνη.

Αυτό το είδες; Τι συμβαίνει στο δέρμα του προσώπου σου αν δεν αφαιρέσεις το μακιγιάζ πριν κοιμηθείς

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να μην το παρακάνεις, καθώς η υπερβολή στον καθαρισμό μπορεί να προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, δηλαδή να προκαλέσει ακόμη περισσότερη ακμή. Επίσης, ειναι καλό να προτιμήσεις ήπια καθαριστικά και μην παραλείπεις την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου.