4 τρόποι να αποκτήσεις ακτινοβόλο και ομοιόμορφο δέρμα, σύμφωνα με έναν ειδικό

02.10.2020
4 τρόποι να αποκτήσεις ακτινοβόλο και ομοιόμορφο δέρμα, σύμφωνα με έναν ειδικό
Μάθε ποιο είναι το πρώτο και σημαντικό βήμα

Ακόμα κι αν είσαι η πιο αφοσιωμένη και προσεκτική χρήστης προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, είναι πολύ πιθανό να εξακολουθείς να βλέπεις το δέρμα σου θαμπό και σκοτεινό σε σημεία, εξ'αιτίας διάφορων παραγόντων όπως η έκθεση στον ήλιο, η ρύπανση και ο κύκλος φυσικής γήρανσης του δέρματός. Παρ'όλα αυτά, μπορείς να κάνεις απλές αλλαγές στη ρουτίνα σου για να αντιμετωπίσεις αυτά τα προβλήματα. Η δερματολόγος Mona Gohara μοιράζεται τις καλύτερες συμβουλές της για να αυξήσεις τη λάμψη της επιδερμίδας σου.

Δες και αυτό: Τα τρία συστατικά που κάθε ρουτίνα περιποίησης πρέπει να περιλαμβάνει

Απολέπιση με απαλό καθαριστικό
Η απαλή απολέπιση είναι το κλειδί και το πιο σημαντικό πρώτο βήμα για ένα πιο φωτεινό και ομοιόμορφο δέρμα. "Η απολέπιση είναι σημαντική επειδή βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων και στον κύκλο εργασιών, και χωρίς αυτό, τα υπόλοιπα συστατικά δεν μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα σας", εξηγεί η Gohara. Προτείνει να τρίβεις απαλά το πρόσωπο σου μία ή δύο φορές την εβδομάδα χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό χωρίς σαπούνι με ουδέτερο pH. Θα πρέπει επίσης να προσέξεις πόση πίεση ασκείς κατά την απολέπιση, καθώς το υπερβολικό τρίψιμο μπορεί να δημιουργήσει μικροτραυματισμούς.

Χρησιμοποίησε βιταμίνες C και E στη ρουτίνα του δέρματός σου
Η προσθήκη προϊόντων φροντίδας δέρματος με βιταμίνες C και E στη ρουτίνα σου μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις τη λάμψη, να μειώσεις τα σκοτεινά σημεία και να αποτρέψεις τη δημιουργία νέων σκοτεινών σημείων. Οι οροί και οι κρέμες που περιέχουν αυτές τις βιταμίνες συνεργάζονται για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του οξειδωτικού στρες στο δέρμα.

Αυτό το είδες; Πώς να αντιμετωπίσεις τους διεσταλμένους πόρους

Προτίμησε μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα
Η καθημερινή χρήση αντηλιακού οφελεί με πολλούς τρόπους το δέρμα από τις ακτίνες του ήλιου (οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στο δέρμα, συμπεριλαμβανομένων των επώδυνων εγκαυμάτων και του υπερχρωματισμού.

Ακολούθησε τον κύκλο αναγέννησης του δέρματός σου
Ο κύκλος αναγέννησης του δέρματός μας ξεκινάει τη νύχτα και γυρίζει πάλι από την αρχή κάθε 28 ημέρες. Τα αντιοξειδωτικά διπλής δόσης κατά τη διάρκεια της βραδινής ρουτίνας φροντίδας του δέρματος μπορούν να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Η Gohara σημειώνει πως τα ρετινοειδή είναι πολύ αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της υπερχρωματισμού.