Τα facts για την επιδερμίδα που δεν ισχύουν

30.09.2020
Τα facts για την επιδερμίδα που δεν ισχύουν
Οι μύθοι που οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν

Μύθοι υπάρχουν σε όλες τις κατηγορίες, που ο περισσότερος κόσμος πιστεύει και αναπαράγει παρ'όλο που οι ειδικοί τους έχουν καταρρίψει.

Δες και αυτό: Εσύ ξέρεις τις εναλλακτικές χρήσεις του αποσμητικού;

Δες παρακάτω έξι κοινούς μύθους ομορφιάς που δεν ισχύουν, και ποια είναι η πραγματικότητα:

Το πρόσωπό θα πρέπει να "αναπνέει" μια φορά την εβδομάδα
Στην πραγματικότητα, το μακιγιάζ από μόνο του δεν χαλάει την ποιότητα της επιδερμίδας. Αυτό που όντως μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο, είναι το λάθος ντεμακιγιάζ.

Περισσότερο νερό=καλύτερη επιδερμίδα
Παρ'όλο που το να πίνουμε αρκετό νερό μέσα στη μέρα μας δίνει πολλά οφέλη, η πρόσληψη νερού δεν βοηθάει την ενυδάτωση της επιδερμίδας εκτός κι αν είσαι ήδη πολύ αφυδατωμένη.

Το δέρμα συνηθίζει τα προϊόντα
Αυτό που πραγματικά ισχύει, είναι πως το δέρμα αποκτά διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με τους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες, όπως ο καιρός και οι ορμονικές αλλαγές.

Αυτό το είδες; Πώς να αντιμετωπίσεις τους διεσταλμένους πόρους

Τα φυσικά προϊόντα δεν είναι ερεθιστικά
Η αλήθεια είναι πως ναι, τα φυσικά προϊόντα δεν περιέχουν επιθετικά χημικά, αλλά αιθέρια έλαια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε κάποιες γυναίκες.

Οι πόροι συρρικνώνονται με τη σωστή φροντίδα
Το μέγεθος των πόρων σου εξαρτάται κυρίως από τα γονίδια σου, και δε γίνεται να αλλάξουν ξαφνικά μέγεθος. Κάτι όμως που επηρεάζει την εμφάνιση τους, είναι η φραγή, η οποία τους κάνει να φαίνονται μεγαλύτεροι. Γι'αυτό, είναι σημαντικό να καθαρίζεις σωστά το δέρμα σου και να κάνεις τακτικά απολέπιση μια με δύο φορές την εβδομάδα.

Το κρύο ξηραίνει το δέρμα
Στην πραγματικότητα, αυτό που μπορεί να προκαλέσει ξηρασία στην επιδερμίδα είναι η εσωτερική θέρμανση. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις είναι να αγοράσεις έναν υγραντήρα και να τον αφήσεις ανοιχτό όλη τη νύχτα ενώ κοιμάσαι.