Τι συμβαίνει στο δέρμα του προσώπου σου αν δεν αφαιρέσεις το μακιγιάζ πριν κοιμηθείς

29.09.2020
Τι συμβαίνει στο δέρμα του προσώπου σου αν δεν αφαιρέσεις το μακιγιάζ πριν κοιμηθείς
Το να αφήνεις το μακιγιάζ σου πάνω στο πρόσωπό σου όλη τη νύχτα δεν είναι τόσο αβλαβές όσο φαίνεται. Εκτός από το ότι θα καταστρέψεις το μαξιλάρι σου, μπορεί να βλάψεις την εμφάνισή σου. Ιδιαίτερα αν αυτό το κάνεις τακτικά, ενδέχεται να εκτεθείς σε ορισμένους σοβαρούς κινδύνους. Θες να μάθεις πώς μπορεί όλο αυτό να σε επηρεάσει; Συνέχισε να διαβάζεις.

Bουλώνει τους πόρους σου.

Πολλά προϊόντα μακιγιάζ, ειδικά εκείνα που περιέχουν σιλικόνες ή ακρυλικά, μπορούν να φράξουν τους πόρους σου. Αυτά τα συστατικά κυλάνε στους πόρους σου και παγιδεύουν τα βακτήρια και τα φυσικά έλαια μέσα τους. Ο συνδυασμός λαδιού, ιδρώτα, βακτηρίων και νεκρών κυττάρων του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους. Μπορεί να συμβεί ακόμα και όταν φοράς μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά αν το αφήνεις όλη τη νύχτα αυξάνει αυτές τις πιθανότητες.

Προκαλεί ακμή.

Όταν δεν αφαιρείς το μακιγιάζ σου πριν πας για ύπνο, το δέρμα σου παίρνει λιγότερο οξυγόνο. Ερεθιστικά χημικά στο makeup παραμένουν επίσης σε επαφή με το δέρμα σoυ για περισσότερο χρόνο. Εάν το δέρμα σου δεν κάνει διάλειμμα τη νύχτα από το μακιγιάζ, οι επιβλαβείς χημικές ουσίες και η έλλειψη οξυγόνου μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε σπυράκια και ακμή.

Μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση.

Τεχνητά χρώματα και άλλα συστατικά στο makeup μπορούν να προκαλέσουν βλαβερές χημικές αντιδράσεις και να επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος. Το δέρμα μας λειτουργεί ως προστατευτικό φράγμα για το περιβάλλον μας και αν δεν το βοηθήσουμε να «επανέλθει» τη νύχτα, η άμυνά του εξασθενεί και ενδέχεται να εμφανιστούν ανεπιθύμητες αλλαγές στα γονίδια μας. Το μακιγιάζ μπορεί να επιτρέψει την αύξηση της παραγωγής ελευθέρων ριζών, καθώς «κολλάει» στο δέρμα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις στα μάτια και να βλάψει τις βλεφαρίδες σου.

Οι οφθαλμίατροι μας προειδοποιούν ότι πολλά προϊόντα μακιγιάζ ματιών περιέχουν φορμαλδεΰδη, βαρέα μέταλλα και άλλες τοξίνες. Ο ύπνος με τις τοξίνες στο δέρμα σου μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό ακόμη και να προκαλέσει πτώση των βλεφαρίδων σου. Εάν δεν αφαιρείς τακτικά τη μάσκαρα σου, μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή του ματιού και επιπεφυκίτιδα, σύμφωνα με μια μελέτη.

Τα χείλη σου ξεφλουδίζουν.

Όταν φοράς κραγιόν κατά τη διάρκεια της ημέρας, συνήθως δεν παραμένει όλη την ώρα, επειδή το φαγητό και το ποτό το κάνουν να φθείρεται γρήγορα. Αλλά όταν κοιμάσαι, το κραγιόν έχει αρκετό χρόνο για να απορροφήσει την υγρασία από τα χείλη σου. Εάν δεν καθαρίσεις το κραγιόν σου πριν πας για ύπνο, είναι πιθανό να ξυπνήσεις με ξηρά και σκασμένα χείλη.