Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη φωτοθεραπεία

28.09.2020
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη φωτοθεραπεία
Ποια είναι τα οφέλη και τι σημαίνουν τα διαφορετικά χρώματα

Ένα από τα πιο πρόσφατα trend στον κόσμο της περιποίησης της επιδερμίδας και των μη επεμβατικών θεραπειών είναι οι μάσκες με φως LED, με πολλές celebrities και influencers να τις περιλαμβάνουν στη ρουτίνα τους. Τι ακριβώς είναι όμως η φωτοθεραπεία και ποια είναι τα αποτελέσματα που φέρνει;

Η φωτοθεραπεία πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία προσώπου και λαιμού που χρησιμοποιεί τη μη θερμική ενέργεια φωτός LED για να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες φυσικών κυττάρων του σώματός, για να επιταχύνει την αναζωογόνηση και την επιδιόρθωση του δέρματος.

Δες και αυτό: Πώς να αντιμετωπίσεις τους διεσταλμένους πόρους

Αυτό που πρέπει να ξέρεις, είναι πως κάθε χρώμα έχει διαφορετική θερμοκρασία, βάρος, πυκνότητα και επίπεδο ενέργειας και ανάλογα με τη συχνότητα που εκπέμπει και το πόσο βαθιά διεισδύει, έχουν διαφορετικά αποτελέσματα. Δες παρακάτω πώς δρα το κάθε χρώμα:

Κίτρινο φως
Παρ'ολο που οι έρευνες για το κίτρινο φως είναι προς το παρόν ελλιπείς, σύμφωνα με τους ειδικούς καταπολεμά τους ερεθισμούς και τις εξάρσεις του πολύ ευαίσθητου δέρματος, βελτιώνοντας την υφή του.

Μπλε φως
Το μπλε φως χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία της ακμής, αφού μειώνει τη δραστηριότητα στους σμηγματογόνους αδένες και καταπολεμά το βακτήριο της ακμής που δημιουργεί σπυράκια στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

Αυτό το είδες; Τα τρία συστατικά που κάθε ρουτίνα περιποίησης πρέπει να περιλαμβάνει

Κόκκινο φως
Το κόκκινο φως διεισδύει βαθύτερα στην επιδερμίδα, και γι'αυτό είναι και το πιο δημοφιλές. Ενεργοποιεί τους ινοβλάστες προκειμένου να παράξουν μεγαλύτερη ποσότητα κολλαγόνου, βοηθώντας έτσι τη μείωση των ρυτίδων και των ουλών ακμής, τη βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος.

Πράσινο φως
Παρ'όλο που ούτε και για το πράσινο φως δεν έχουν πραγματοποιηθεί πολλές έρευνες, φαίνεται πως βοηθά στην επαναφορά της λάμψης της επιδερμίδας.