Φοράς ψεύτικες βλεφαρίδες; Έτσι θα τις καθαρίσεις σωστά

23.09.2020
Φοράς ψεύτικες βλεφαρίδες; Έτσι θα τις καθαρίσεις σωστά
Τα πολύτιμα όμορφα μάτια σου αξίζουν πολλά καλύτερα από αυτές τις λερωμένες και ταλαιπωρημένες ψεύτικες βλεφαρίδες που έχεις στο τσαντάκι του μακιγιάζ σου. Έτσι, για να μάθεις ακριβώς πώς να καθαρίζεις τις βλεφαρίδες σου με τον σωστό τρόπο, η οφθαλμίατρος Ilyse Haberman έδωσε πολύτιμες συμβουλές. Διάβασε παρακάτω όσα θες να μάθεις.

Μπορώ να ξαναχρησιμοποιήσω τις ψεύτικες βλεφαρίδες;

Όχι μόνο μπορείς, αλλά θα γλυτώνεις κάθες φορά 15-20 ευρώ για το ζευγάρι. Αλλά προτού ξαναχρησιμοποιήσεις τις βλεφαρίδες σου, πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για να τις αφαιρείς σωστά, να τις καθαρίζεις και να τις αποθηκεύεις, ώστε να μπορείς να τις αξιοποιήσεις στο έπακρο (χωρίς να ερεθίζεις ή να μολύνεις τα μάτια σου).

Πρέπει να καθαρίζω τις ψεύτικες βλεφαρίδες;

Εάν δεν τις καθαρίζεις, διατρέχεις μεγάλο κίνδυνο με άσχημες συνέπειες. Εν ολίγοις, η Dr Haberman λέει ότι τα βακτήρια μπορούν να συσσωρευτούν στις βλεφαρίδες και να προκαλέσουν λοιμώξεις των ματιών, ενώ η κόλλα ή τα παλιά υπολείμματα μακιγιάζ μπορούν επίσης να συγκεντρωθούν στις βλεφαρίδες και να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και σπάσιμο των ψεύτικων βλεφαρίδων.

Πώς αφαιρώ την κόλλα από τις βλεφαρίδες;

Το πρώτο βήμα για να τις καθαρίσεις αμέσως είναι να τις αφαιρέσεις σωστά. Δεν έχει σημασία αν είσαι πολύ κουρασμένη στο τέλος της νύχτας. Μην τραβάς βίαια τις βλεφαρίδες από τις τρίχες. Όχι μόνο θα μπορούσες να τραβήξεις τούφες από τις ψεύτικες βλεφαρίδες αλλά επίσης κινδυνεύεις να τραβήξεις τις δικές σου βλεφαρίδες.

Για αυτό ξεκίνα από την εσωτερική γωνία του ματιού σου και σήκωσε την ίδια τη λωρίδα των βλεφαρίδων με το δάχτυλό σου. Μόλις τη σηκώσεις αρκετά για να πιάσεις σταθερά τη λωρίδα (και πάλι, όχι τις τρίχες), τράβηξε απαλά τη λωρίδα μακριά από τη γραμμή των βλεφαρίδων και προς την εξωτερική γωνία για να την αφαιρέσεις. Κοίτα και μάθε:

Πώς καθαρίζω σωστά τις βλεφαρίδες μου;

Η Dr. Haberman λέει ότι ανεξάρτητα από το είδος των βλεφαρίδων που χρησιμοποιείς, πρέπει να τις απολυμαίνεις μεταξύ κάθε χρήσης.

Πέντε απλά βήματα για τον καθαρισμό των βλεφαρίδων σου:

Σκούπισέ τις. Λίγο βαμβάκι λειτουργεί, αλλά για να αποφευχθεί η προσκόλληση μικρών κομματιών βαμβακιού στις βλεφαρίδες, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις δίσκους ντεμακιγιαζ εάν έχεις. Βύθισε το βαμβάκι σε λοσιόν ντεμακιγιάζ χωρίς λάδι και τρίψε τις απαλά και στις δύο πλευρές και στη συνέχεια στην κολλητική ταινία μέχρι να καθαριστεί από οποιοδήποτε μακιγιάζ ή υπολείμματα.

Αφαίρεσε την παλιά κόλλα. Μόλις μαλακώσει η παλιά κόλλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τσιμπιδάκι για να την αφαιρέσεις απαλά από τη λωρίδα των βλεφαρίδων.

Απολύμανέ τις. Αφού αφαιρεθεί η κόλλα μακιγιάζ, βύθισε λίγο νέο βαμβάκι ή δίσκο ντεμακιγιαζ σε βαμβάκι και πέρνα το πάνω από τις βλεφαρίδες και την αυτοκόλλητη ταινία για να τα απολυμάνεις.

Άφησέ τα να στεγνώσουν. Ενώ οι βλεφαρίδες είναι βρεγμένες, φτιάξε τις στο σχήμα τους εάν χρειάζεται και άφησε τις να στεγνώσουν εντελώς πριν τις αποθηκεύσεις. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για την πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων ή μούχλας στις βλεφαρίδες.

Φυλάξε τις σε δροσερό και ξηρό μέρος. Αποθήκευσέ τις σε ένα καθαρό δοχείο βλεφαρίδων, όπως αυτό που τις αγόρασες, έτσι ώστε να μη μαζεύουν σκόνη.

Πώς μπορώ να επαναφέρω τις λυγισμένες ψεύτικες βλεφαρίδες μου;

Εάν θες προσπάθησε να τις μουλιάσεις σε ζεστό νερό σε ένα μικρό μπολ αναμεμειγμένο με μερικές σταγόνες απαλό σαπούνι πιάτων, απιονισμένο νερό ή ακόμη και με καθαριστικό για τις βούρτσες του μακιγιάζ. Μην αγχωθείς αν δεις ότι έχουν χάσει το σχήμα τους, μπορείς να τους δώσεις και πάλι το σχήμα τους όσο είναι ακόμα υγρές και εύκαμπτες.

Πόσο κρατάνε οι ψεύτικες βλεφαρίδες;

Σίγουρα η καλή ποιότητα των βλεφαρίδων βοηθά, αλλά αυτό εξαρτάται κυρίως από το πώς τις φροντίζεις αφού τις φορέσεις. Ακόμη και οι φθηνές βλεφαρίδες μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή διάρκεια ζωής εάν τις καθαρίζεις σωστά μεταξύ κάθε χρήσης, αλλά γενικά, η Dr. Haberman συνιστά την αντικατάσταση συνθετικών βλεφαρίδων κάθε πέντε έως οκτώ φορές που θα τις χρησιμοποιήσεις.