Το "μαγικό" συστατικό που θα θέλεις να συμπεριλάβεις στη ρουτίνα περιποίησης σου

27.06.2020
Το "μαγικό" συστατικό που θα θέλεις να συμπεριλάβεις στη ρουτίνα περιποίησης σου
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις και γιατί αξίζει να το δοκιμάσεις

Εσύ ξέρεις τη νιασιναμίδη; Αν όχι, αξίζει να τη μάθεις και να γνωρίσεις όλες τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Δες και αυτό: Έχεις σημάδια ακμής; Να πώς μπορείς να τα ξεφορτωθείς

Η νιασιναμίδη είναι μια βιοενεργή μορφή της βιταμίνης Β3, που ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι υδατοδιαλυτή και γι'αυτό συνήθως συναντάται σε ορούς προσώπου και λιγότερο συχνά σε ανάλαφρες κρέμες. Επίσης, θεωρείται πολυεργαλείο της περιποίησης της επιδερμίδας λόγω του ουδέτερου pH της, είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και όλες τις ηλικίες και μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με όλα τα άλλα συστατικά, εκτός από τη βιταμίνης C.

Σε ό,τι αφορά τις ευεργετικές της ιδιότητες, βοηθάει πολύ τα ακνεϊκά δέρματα και ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος, απαλύνοντας παράλληλα τα σημάδια από παλιότερη ακμή και ερυθρότητα χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση της.

Αυτό το είδες; Τα συστατικά που κάθε καλή ενυδατική κρέμα περιλαμβάνει

Βοηθάει επίσης σημαντικά όμως και την ώριμη επιδερμίδα, βοηθώντας στη σύνθεση νέου κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέως, διατηρώντας τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας και κάνοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες λιγότερο ορατές. Δρα κατά των ελεύθερων ριζών, διατηρώντας την επιδερμίδα λαμπερή και νεανική.

Μεγάλη βοήθεια παρέχει επίσης και στην ξηρή επιδερμίδα, αποκαθιστώντας και ενισχύοντας το διαδερμικό φραγμό περιορίζοντας τη διαδερμική απώλεια νερού και ενισχύοντας τα επίπεδα υγρασίας. Επίσης, ενθαρρύνει την παραγωγή κεραμιδίων, τα οποία διατηρούν τον προστατευτικό φραγμό ακέραιο.