Το ξύρισμα το προσώπου μπορεί να είναι και γυναικεία υπόθεση - Πώς μπορείς να το κάνεις ανώδυνα και αποτελεσματικά

23.05.2020
Το ξύρισμα το προσώπου μπορεί να είναι και γυναικεία υπόθεση - Πώς μπορείς να το κάνεις ανώδυνα και αποτελεσματικά
Μην τρομάζεις. Δεν διάβασες λάθος. Ακόμη και αν δεν πιστεύεις στα μάτια σου, σε ενημερώνουμε ότι το νέο trend θέλει και τις γυναίκες να πιάνουν το ξυράφι και να το χρησιμοποιούν στο πρόσωπο. Και όχι απαραίτητα αυτές που έχουν έντονη τριχοφυΐα. Για δες... Εμείς πάντως, το λέμε, δεν θα το δοκιμάσουμε ακόμη. "Εγκυκλοπαιδικές" είναι οι πληροφορίες.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, το ξύρισμα του προσώπου δεν είναι μόνο αντρική υπόθεση. Είναι απολύτως φυσιολογικό και για τα δύο φύλα. Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να ξυρίζεις το πρόσωπό σου. «Είναι μια προσωπική επιλογή», ​​λέει η διευθύντρια του Good Lab Housekeeping Institute Beauty Lab, Birnur Aral. Δεν είναι λίγες, πάντως, οι γυναίκες προτιμούν το ξύρισμα του προσώπου απλώς για να αποτρέψουν την ανάπτυξη των τριχών στα άνω χείλη, για να απαλλαγούν από τo χνούδι, για την απολέπιση και λείανση του δέρματος, για την καλύτερη εφαρμογή μακιγιάζ και για περιποίηση του δέρματος.

Για να επιλέξεις τον πιο αποτελεσματικό εξοπλισμό για το ξύρισμα του προσώπου, «σίγουρα αναζήτησε ένα ξυράφι με πολλές λεπίδες, για να αποτρέψεις τα κοψίματα στο πρόσωπο σου. Επίσης, θα αφαιρεθούν περισσότερες τρίχες και ο ερεθισμός θα είναι λιγότερος», λέει η ειδικός. Τα ξυράφια του σώματος είναι επίσης χρήσιμα, προσθέτει. «Χρησιμοποιώ ένα νέο ξυράφι σώματος ή ένα καινούργιο από του συζύγου μου όποτε χρειάζεται να ξυρίσω τις τρίχες του προσώπου μου. Αλλά νομίζω ότι αν απλά θες να αφαιρέσεις το χνούδι, ακόμα και οι απλές λεπίδες αρκούν για να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα στο σπίτι» λέει.

Πώς να ξυρίσεις το πρόσωπό σου στο σπίτι

Σύμφωνα με τον δερματολόγο Peterson Pierre, όλοι οι τύποι δέρματος είναι εξαιρετικοί υποψήφιοι για το ξύρισμα του προσώπου. Απλώς σημειώσε ότι εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή είναι επιρρεπές στην ακμή, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς. Έχοντας αυτό στο νου, φρόντισε να ξυρίσεις το δέρμα σου μόνο με κάποιο ειδικό προϊόν, καθώς «το ξύρισμα σε στεγνό δέρμα μπορεί πιθανώς να προκαλέσει περισσότερους ερεθισμούς, γρατζουνιές και κοψίματα», λέει ο δερματολόγος.

Για αυτό συνιστά τη χρήση ενός gel ξυρίσματος επειδή δημιουργεί ένα στρώμα μεταξύ της λεπίδας και του δέρματος, επιτρέποντας στο ξυράφι σoυ να γλιστρά πιο εύκολα. «Στη συνέχεια μετά το ξύρισμα θα πρέπει να απλώσεις ένα ενυδατικό γαλάκτωμα ή ένα καταπραϋντικό όπως aloe vera, για να κάνεις την εμπειρία όσο ανώδυνη γίνεται», προσθέτει ο Dr Pierre στο goodhousekeeping. Μπορείς να ξυρίζεσαι όσο συχνά χρειάζεται, αρκεί να μην ερεθίζεις το δέρμα.

Και όχι, το ξύρισμα του προσώπου σου δεν θα κάνει τις τρίχες να μεγαλώνουν πιο πολύ ή να γίνουν πιο παχιές ή σκούρες! Σύμφωνα με τον δερματολόγο, «το ξυράφι κόβει τις τρίχες στο πιο παχύ τμήμα τους. Έτσι, όταν οι τρίχες μεγαλώνουν, μπορεί να φαίνονται πιο παχιές, αλλά η διάμετρος τους στην πραγματικότητα δεν αλλάζει όπως και ούτε το χρώμα».