3 τρόποι για να κάνεις τα φρύδια σου να μεγαλώσουν γρηγορότερα

15.05.2020
3 τρόποι για να κάνεις τα φρύδια σου να μεγαλώσουν γρηγορότερα
Aν αισθάνεσαι ενδοιασμό να επισκεφτείς εν μέσω κορονοϊού ένα ινστιτούτο ομορφιάς για να φτιάξεις τα φρύδια σου, μάλλον τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να αφήσεις τα φρύδια σου να μεγαλώσουν- ειδικά εάν θέλεις να μεγαλώσεις το υπάρχον σχήμα σου ή να αφήσεις να αναγεννηθούν οι υπερβολικά βγαλμένες περιοχές.

«Είναι εκπληκτικό πώς μπορεί ο χρόνος να επιτρέψει στις τρίχες να μεγαλώσουν εκεί που δεν ήξερες ότι γίνεται», λέει η αισθητικός Vanita Parti στο Harpers Bazaar. Δεν σημαίνει όμως ότι παραμελούμε τη φροντίδα των φρυδιών. Ακριβώς το αντίθετο καθώς ενώ παραλείπεις το τσιμπιδάκι, άλλες τεχνικές μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία και να σε βοηθήσουν να γεμίσουν πλήρως τα φρύδια σου. Για να τις δούμε:

Η διαδικασία ανάπτυξης των φρυδιών

Οι τρίχες των φρυδιών είναι ακριβώς όπως τα μαλλιά στο κεφάλι σου, εξηγεί η Laurretta Power, brow artist στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μεγαλώνουν σε κύκλο. «Ανάλογα με το πόσο υγιείς είναι οι θύλακες των τριχών των φρυδιών σου, μπορεί να χρειαστούν 12 έως 16 εβδομάδες για να δεις τη μέγιστη ανάπτυξη των τριχών σου», λέει.

Διάβασε και αυτό: Μάθε ποιο είναι το σωστό σχήμα φρυδιών για εσένα, ανάλογα με το πρόσωπο σου

Επιτάχυνση της ανάπτυξης των φρυδιών

1 / Επένδυσε σε ένα brow conditioner

«Αν έχεις βγάλεις πολύ το φρύδι σου στο παρελθόν ή έχεις φυσικά αραιά φρύδια, υπάρχουν τρόποι για να κάνεις αυτές τις τρίχες να αναπτυχθούν», λέει η Parti. «Η υπομονή εδώ είναι το κλειδί μαζί με τα σωστά προϊόντα που θα τονώσουν τη φυσική ανάπτυξη των τριχών».

Ένα άλλο θρεπτικό λάδι που διατηρεί επίσης τις τρίχες απαλές και στιλπνές είναι το καστορέλαιο. Είναι το πιο κοινό συστατικό που βρίσκεται στα serum της ανάπτυξης των φρυδιών και των βλεφαρίδων και πιστεύεται ότι υποστηρίζει την ανάπτυξη των τριχών διατηρώντας το δέρμα και τα μαλλιά σε καλή κατάσταση. Η ειδικός συνιστά ένα προϊόν που περιέχει έλαιο δεντρολίβανου, «το οποίο πιστεύεται εδώ και αιώνες ότι μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των τριχών».

«Αν θέλεις μια πιο δραστική προσέγγιση, δοκίμασε να προσθέσεις ένα προϊόν στη ρουτίνα σου που περιλαμβάνει συστατικά γνωστά για την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των τριχών, όπως η κερατίνη και οι πρωτεΐνες σόγιας», λέει η Power.

2 / Καλή διατροφή

Η καλή διατροφή παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών σου. Η Dr Megan Rossi, μας λέει ότι η τέλεια υγιεινή διατροφή για τα μαλλιά είναι ουσιαστικά η μεσογειακή διατροφή (άρα καλά είμαστε).

Εν τω μεταξύ, η Anabel Kingsley, τριχολόγος της Philip Kingsley Clinic σημειώνει ότι «η τριχόπτωση μπορεί να προκληθεί από έλλειψη σιδήρου, βιταμίνης D και βιταμίνης Β12, ενώ η ανεπάρκεια ψευδαργύρου μπορεί επίσης να κάνει τα μαλλιά εύθραυστα» - οπότε αν παρατηρήσεις ότι τα φρύδια σου πέφτουν και τα επίπεδα του οργανισμού σου είναι χαμηλά σε αυτά τα στοιχεία, σκέψου τη λήψη κάποιου συμπληρωματικού αφού πρώτα συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

3 / Μείωσε τα βαριά καλλυντικά

Τέλος, δοκίμασε να κάνεις ένα διάλειμμα στα φρύδια σου από το βαρύ μακιγιάζ. Η τακτική εφαρμογή προϊόντων (όπως μοιραλοιφές, τζελ και highliters) μπορεί να φράξει τα θυλάκια των τριχών σου, καθιστώντας πιο δύσκολη την ανάπτυξή τους. Επιπλέον, η έντονη εφαρμογή μολυβιών φρυδιών ή η χρήση βούρτσας για τον καλλωπισμό των φρυδιών σου, μπορεί να προκαλέσει αποβολή τριχών.