3 συνταγές για DIY απολέπιση προσώπου με φυσικά προϊόντα

30.04.2020
3 συνταγές για DIY απολέπιση προσώπου με φυσικά προϊόντα
Αισθάνεσαι ότι το πρόσωπό σoυ χρειάζεται ανανέωση, αλλά δεν μπορείς ακόμα να πας σε κάποιο κατάστημα για να αγοράσεις νέα προϊόντα περιποίησης δέρματος; Μην ανησυχείς, η DIY απολέπιση είναι εδώ για να σε σώσει. Είναι εξαιρετικά εύκολο να φτιάξεις ένα scrub και πιθανότατα έχεις όλα τα συστατικά που χρειάζεσαι ήδη στην κουζίνα σου.

Ποιο είναι το σημαντικό; Η DIY απολέπιση είναι καλή για το δέρμα σου. Βοηθά να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αφήνοντας το πρόσωπό σου απαλό σαν αυτό του μωρού και ελαχιστοποιεί την εμφάνιση των πόρων, όπως λέει στο womenshealthmag η Renee Rouleau, αισθητικός των celebrity. Είναι επίσης λιγότερο ακριβό από ένα scrub που θα αγόραζες από το κατάστημα, οπότε σκέψου ότι θα εξοικονομήσεις επιπλέον χρήματα.

Η Rouleau σημειώνει ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψη σου προτού μπεις στο παιχνίδι του scrub. Ορισμένα συστατικά όπως καρύδια, αλάτι και σπόροι που δεν έχουν στρογγυλές άκρες μπορούν πραγματικά να οδηγήσουν σε αυξημένο ερεθισμό του δέρματος.

Τώρα που έχεις διαβάσει όλες τις λεπτομέρειες, ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να δημιουργείς το δικό σου scrub. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για τα τρία καλύτερα DIY απολεπιστικά προσώπου που μπορείς να κάνεις στο σπίτι (ειδικά τώρα που έχεις ακόμα περισσότερο χρόνο).

Scrub με καρύδα

Συστατικά:

1/3 φλιτζανιού ζάχαρη

1-2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

Οδηγίες: Συνδύασε τη ζάχαρη και το λάδι καρύδας, ανακάτεψε και ξεκίνα την απολέπιση.

Τα οφέλη: Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις μια εξαιρετικά λεπτή ζάχαρη έτσι ώστε η φόρμουλα να είναι όσο το δυνατόν πιο απαλή στο πρόσωπό σου, λέει η Lisa Levin, Διευθύνων Σύμβουλος της Pharmacopia Natural Bodycare. Χρησιμοποίησε καστανή ζάχαρη για το σώμα σου, το οποίο χρειάζεται λίγο περισσότερο τρίψιμο από το πρόσωπό σου.

Scrub αμυγδάλου και πράσινου τσαγιού

Συστατικά:

5 αμύγδαλα

1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας πράσινο τσάι

Οδηγίες: Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις τον μύλο του καφέ σου για αυτήν τη συνταγή. Βάλε τα αμύγδαλα στο μηχάνημα έτσι ώστε να αλεσθούν πολύ λεπτά (αλλά όχι, να λιώσουν και να γίνουν σαν βούτυρο). Ανακάτεψε τα αμύγδαλά σου με το γιαούρτι και το πράσινο τσάι για να κάνεις μια πάστα και στη συνέχεια άλειψε τη αργά στο δέρμα σου.

Τα οφέλη: Η Levin λέει ότι τα αμύγδαλα αφήνουν το πρόσωπο σου απαλό και ενυδατωμένο, ενώ το πράσινο τσάι προσθέτει αντιοξειδωτικά στο δέρμα σου. Βασικά, εάν θέλεις να ενυδατώσεις το δέρμα σου, αυτό το scrub είναι το ιδανικό για εσένα.

Scrub βρώμης και μελιού

Συστατικά:

2/3 φλιτζανιού βρώμη

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Οδηγίες: Για αυτήν τη συνταγή, βάλε τη βρώμη σε μύλο καφέ ή μπλέντερ ή μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις αλεύρι βρώμης αν έχεις. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το μέλι και το γιαούρτι στη βρώμη και ανακάτεψε με ένα κουτάλι έως ότου τα συστατικά γίνουν ένα. Τότε, ξεκίνα να κάνεις απολέπιση στο πρόσωπό σου.

Τα οφέλη με αυτήν τη μάσκα; Η Levin σημειώνει ότι η βρώμη είναι εξαιρετικά καταπραϋντική για το δέρμα και ότι το μέλι έχει από τη φύση του αντιβακτηριακούς παράγοντες κατά της ακμής!