Hangover: 8 συμβουλές για να ξανακάνεις καινούργιο το δέρμα του προσώπου σου μετά από μια τρελή νύχτα

01.01.2022
Hangover: 8 συμβουλές για να ξανακάνεις καινούργιο το δέρμα του προσώπου σου μετά από μια τρελή νύχτα
Το πρόσωπό σoυ φαίνεται ελαφρώς πιο πρησμένο και πιο κόκκινο από το κανονικό; Βλέπεις ξηρές κηλίδες; Τα μάτια σου είναι κόκκινα; Συγχαρητήρια, πέρασες μια εξαιρετική βραδιά! Και σύμφωνα με τους αισθητικούς διασημοτήτων Joanna Vargas και Joanna Czech, το πρόσωπό σου παρουσιάζει τα φυσικά συμπτώματα ενός hangover.

«Όταν οι άνθρωποι έχουν hungover, είναι σα να αντιμετωπίζουν μια φλεγμονή», εξηγεί η Vargas και αυτό συχνά εκδηλώνεται με τα σημάδια που αναφέρθηκαν παραπάνω. Αλλά μην ανησυχείς: Το πρόσωπό σου μπορεί να διορθωθεί πιο εύκολα από τον πονοκέφαλο που έχεις.

Εδώ είναι οι καλύτερες συμβουλές ομορφιάς από μερικούς αισθητικούς ώστε να μπορέσεις να αφήσεις πίσω σου τις φθορές που άφησε η προηγούμενη νύχτα πάνω σου, σύμφωνα με το thecut.

5 μύθοι για την αύξηση του βάρους στις γιορτές

1. Προσπάθησε να σηκωθείς

Ξεκίνησε αφαιρώντας πρώτα το μακιγιάζ σου που άφησες το προηγούμενο βράδυ. Εάν το να σηκωθείς και να πλύνεις το πρόσωπό σου χρειάζεται προσπάθεια, χρησιμοποίησε ένα απαλό βαμβάκι ντεμακιγιάζ με μια κρέμα καθαρισμού που δεν απαιτεί νερό. Μπορείς να κάνεις και τα δύο από το κρεβάτι σου.

Στη συνέχεια, μπορείς να κάνεις απολέπιση για να φέρεις τη λάμψη πίσω στο δέρμα, χρησιμοποιώντας ένα απαλό scrub για να ξυπνήσει το δέρμα και να κυκλοφορήσει το αίμα στο πρόσωπο σου.

2. Κάνε μασάζ στο πρόσωπό σου

Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι το κλειδί για τη μείωση του πρηξίματος είναι το μασάζ στο πρόσωπό. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η κυκλοφορία και ενθαρρύνεται η λεμφική αποστράγγιση.

3. Το δέρμα σου χρειάζεται νερό

Πιες πάρα πολύ νερό και ετοίμασε μια μάσκα για να ενυδατώσεις το πρόσωπό σου. Αν έχεις την ενέργεια φτιάξε μια μάσκα με γιαούρτι και μέλι, γιατί το γιαούρτι μειώνει την επίδραση της φλεγμονής στο δέρμα, ενώ το μέλι το ενυδατώνει.

Sleeping Beauty: 4 μυστικά ομορφιάς που "λειτουργούν" τη νύχτα

4. Βάλε πάγο

Βγάλε τα παγάκια έξω από την κατάψυξη και τρίψε τα πάνω από τη μάσκα σου. Aυτό θα ελαχιστοποιήσει το πρήξιμο. Επίσης μπορείς χρησιμοποιήσεις κρύα κουταλάκια του γλυκού για να ξεφουσκώσεις την περιοχή των ματιών. Ως μπόνους, το παλιό τέχνασμα ομορφιάς είναι το χαμομήλι. Κάνε κομπρέσες με χαμομήλι για δέκα λεπτά στο κάθε μάτι και θα φανεί ανανεωμένο και ξεπρησμένο.

5. Κάνε μπάνιο

Το ντους με χλιαρό νερό βελτιώνει την κυκλοφορία σε όλο το σώμα. Προσπάθησε να μην κοιμηθείς στο μπάνιο.

Pre New Year' s Eve Detox: Αποτοξίνωση εξπρές μέχρι την Πρωτοχρονιά

7. Βάλε λίγο χρώμα

Εάν το δέρμα σου είναι άσπρο, πρόσθεσε ένα λαμπερό χρώμα, στο δέρμα και το πρόσωπό σου. Οι αισθητικοί συνιστούν μια cream blush και ένα lip balm ελαφρώς ροζ για τα χείλη. Απόφυγε την πούδρα στο ξηρό δέρμα, καθώς μπορεί να φανεί θαμπό.

8. Μην το παρακάνεις με το concealer κάτω από το μάτι

«Μπορεί να φανεί χωρίς λογική, αλλά η εξωτερική κάλυψη κάτω από τα μάτια μπορεί να τα κάνει να φαίνονται χειρότερα», λέει η αισθητικός. Δώσε ένα καλό σχήμα στα φρύδια σου με ένα μολύβι φρυδιών- αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τραβήξεις την προσοχή μακριά από τους μαύρους κύκλους.

Τώρα είσαι έτοιμη ή να ξαναβγεις ή να ξαπλώσεις και να χαλαρώσεις στον καναπέ σου.