Ποιοι είναι οι 3 τρόποι για να απαλλαγείς από την τριχοφυΐα στην κοιλιά σου

Ποιοι είναι οι 3 τρόποι για να απαλλαγείς από την τριχοφυΐα στην κοιλιά σου
Θα μπορούσε αυτή η συζήτηση να είναι άβολη για αρκετές γυναίκες. H αλήθεια είναι ότι οι τρίχες στο στήθος ή στην κοιλιά είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο.

Το ήξερες όμως ότι η τριχοφυία σε αυτά τα σημεία είναι πολύ συνηθισμένη κυρίως στις πιο νέες ηλικίες; Εάν έχεις τρίχες στην κοιλιά σου, όπως, για παράδειγμα, γύρω από τον αφαλό σου, το πιθανότερο είναι ότι ο ένας ή και οι δύο γονείς σου τις είχαν όταν ήταν νέοι. «Τα δύο πράγματα που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της τριχοφυΐας μας είναι τα γονίδιά μας (τα οικογενειακά χαρακτηριστικά) και οι ορμόνες μας», λέει στο Popsugar ο δερματολόγος Brandith Irwin.

Πώς να αφαιρέσεις τις τρίχες στην κοιλιά

Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσεις τις τρίχες στην κοιλιά εξαρτάται από τις προσωπικές σου προτιμήσεις. Μπορείς να τις ξυρίσεις, να χρησιμοποιήσεις κερί ή χαλάουα ή αν σε ενδιαφέρει μια πιο μόνιμη λύση, μπορείς να δοκιμάσεις να τις αφαιρέσεις με λέιζερ. Για να βρεις τη σωστή μέθοδο αποτρίχωσης για εσένα, συνέχισε να διαβάζεις.

Με το ξυραφάκι

Το ξύρισμα είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να απαλλαγείς από τις τρίχες στην κοιλιά με άμεσα αποτελέσματα — το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ξυράφι και λίγη κρέμα ξυρίσματος. Αλλά για να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία, κυριολεκτικά και μεταφορικά, μη βιαστείς. «Αν και είναι δελεαστικό, αντιστάσου στην επιθυμία να ξυριστείς αμέσως αφού μπεις στο ντους», λέει ο δερματολόγος. «Άφησε τις τρίχες στην περιοχή της κοιλιάς να βραχούν για ένα λεπτό περίπου, καθώς αυτό επιτρέπει στο δέρμα και τις τρίχες σου να μαλακώσουν για ένα καθαρό και πιο προσεκτικό ξύρισμα».

Τα σημαντικότερα tips για αποτρίχωση με ξυραφάκι

Η σωστή προετοιμασία είναι το παν. Για ένα βαθύ, καθαρό ξύρισμα, κάνε προηγουμένως μια απαλή απολέπιση με ένα scrub σώματος.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα από το ξύρισμα δεν διαρκούν πολύ, αλλά δεδομένου ότι μπορείς να το κάνεις όποτε είσαι στο ντους, είναι κάτι που μπορείς να κάνεις χωρίς ταλαιπωρία ξανά και ξανά.

pexels-karolina-grabowska-83639311.jpg

Πώς να αποκτήσεις πυκνά φρύδια μετά από χρόνια αποτρίχωσης

Αποτρίχωση κοιλιάς με κερί

Η αποτρίχωση με κερί είναι ένας πολύ συνηθισμένος τρόπος για να απαλλαγείς από τις τρίχες του σώματος. Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις στο σπίτι με προκατασκευασμένες ταινίες ή ένα κιτ ή μπορείς να το κάνεις με κάποιον επαγγελματία. «Η αποτρίχωση αφαιρεί τις τρίχες από τη ρίζα, ώστε να μπορείς να μείνεις χωρίς τρίχες έως και 28 ημέρες», λέει ο δερματολόγος. Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν οι τρίχες σου, αλλά σίγουρα η επιφάνεια θα είναι λεία για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες.

Για να ξεκινήσεις, βεβαιώσου ότι το δέρμα σου είναι καθαρό και στεγνό - η αποτρίχωση μετά το ντους είναι η καλύτερη - και να διαβάζεις πάντα τις οδηγίες. «Για καλύτερα αποτελέσματα, βεβαιώσου ότι οι τρίχες έχουν μήκος από 2 ως 5 χιλιοστά, δηλαδή περίπου στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού», λέει ο δερματολόγος. «Αν οι τρίχες σου είναι πιο μακριές από αυτό το μήκος, θα πρέπει να τις κόψεις πρώτα για να μπορέσει το κερί να κάνει πραγματικά τη δουλειά του».

Θα πρέπει να εφαρμόσεις το κερί στην ίδια κατεύθυνση της τριχας και να το αφαιρέσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Τρίχες στο πρόσωπο: Γιατί τις έχεις και πώς μπορείς να τις αντιμετωπίσεις

Αποτρίχωση με λέιζερ

Μια άλλη πιο αποτελεσματική λύση για την τριχοφυΐα της κοιλιάς είναι η αποτρίχωση με λέιζερ καθώς κρατάει πολύ καιρό. Αυτό είναι κάτι που γίνεται κυρίως σε κάποιο δερματολογικό ιατρείο, αλλά υπάρχουν και συσκευές που σου επιτρέπουν να το δοκιμάσεις και στο σπίτι.

Τελευταία τροποποίηση στις 15.06.2023 - 20:36