Τα σημαντικότερα tips για αποτρίχωση με ξυραφάκι

17.05.2019
Τα σημαντικότερα tips για αποτρίχωση με ξυραφάκι
Όσα πρέπει να ξέρεις πριν πάρεις το ξυραφάκι στα χέρια σου

Η αποτρίχωση στο μπικίνι με ξυραφάκι είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος να ξεφορτωθείς τις ανεπιθύμητες τρίχες. Ωστόσο, αν δεν προσέξεις μερικά συγκεκριμένα πράγματα, θα αποτελέσματα μπορεί να γίνουν δυσάρεστα.

Δες παρακάτω ποια είναι αυτά:

Δες και αυτό: Sugaring: Η υγεινή εναλλακτική για το κερί στην αποτρίχωση είναι η ζάχαρη!

1. Το σωστό ξυραφάκι
Βεβαιώσου ότι οι λεπίδες στο δικό σου είναι καινούργιες και κοφτερές και φρόντισε να το αντικαθιστάς κάθε μήνα. Τα στομωμένα ξυραφάκια πιάνουν το δέρμα, προκαλούν κοψίματα ενώ ένα παλιό ξυραφάκι μπορεί να σου μεταφέρει βακτήρια. Συστήνει ένα ξυραφάκι με πολλές λεπίδες και εύκαμπτη κεφαλή ώστε να γλιστράει απαλά στις ακανόνιστες επιφάνειες όπως είναι η περιοχή του μπικίνι.

2. Η σωστή στιγμή είναι πολύ σημαντική
Κάνε ένα ντους ή μπάνιο και άφησε για το τέλος το ξύρισμα. Σε εκείνη τη φάση το δέρμα και οι τρίχες είναι πιο απαλά. Η θερμότητα του ατμού ανοίγει το θύλακα της τρίχας και κάνει τις τρίχες πιο εύκαμπτες.

Διάβασε και αυτό: Πώς να απαλλαγείς από τα πετσάκια στα νύχια σου χωρίς να τα κόψεις

3. Περιποιήσου την περιοχή του μπικίνι
Για να προλάβεις τρίχες που θα γυρίσουν προς τα μέσα και δερματικούς ερεθισμούς, φρόντισε πρώτα το δέρμα σου. Κάνε αυτό το κόλπο: Πριν το ξύρισμα κάνε απολέπιση στην περιοχή με λούφα και ένα κρεμώδες αφρόλουτρο για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Ξεπλύσου και μετά χρησιμοποίησε στις τρίχες το κανονικό σου conditioner για να μαλακώσουν πριν το ξύρισμα.

4. Δημιούργησε ένα φράγμα
Εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα ή λάδι ξυρίσματος, ένα κρεμώδες αφρόλουτρο ή conditioner μαλλιών. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν που ενυδατώνει και βοηθά το ξυραφάκι σου να γλιστρά.

Αυτό το είδες; Κυτταρίτιδα: Με αυτή την απλή, καθημερινή συνήθεια θα τη διώξεις πριν βγεις στην παραλία...

5. Ακολούθησε κάποιες οδηγίες
Αρχικά, αν οι τρίχες είναι πολύ μακριές, βεβαιώσου πως θα τις τριμάρεις με ένα ψαλιδάκι νυχιών ώστε να μη μπλοκάρουν τη λεπίδα σου.Εκτός αυτού, το ξύρισμα κόντρα στην κατεύθυνση της τρίχας θα σου δώσει ένα πιο απαλό αποτέλεσμα, αν όμως το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, ξύριζε κατά την κατεύθυνση της τρίχας, που προτείνει να χρησιμοποιήσεις ένα συνδυασμό μεγάλων και μικρών κινήσεων για να φτάσεις σε κάθε τρίχα.

6. Ενυδάτωση
Αμέσως μετά το ξύρισμα, άπλωσε μια ενυδατική λοσιόν χωρίς χρώμα ή άρωμα. Φόρα άνετα ρούχα για μερικές ώρες μετά για να αποφύγεις ερεθισμούς και τρίψιμο. Αν εντοπίσεις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, πέρνα τοπικά ένα απαλό απολεπιστικό.