5 απλές συμβουλές ομορφιάς που δεν στοιχίζουν τίποτα και έχουν θεαματικά αποτελέσματα

5 απλές συμβουλές ομορφιάς που δεν στοιχίζουν τίποτα και έχουν θεαματικά αποτελέσματα
Αν είσαι από τις γυναίκες που ξοδεύουν ώρες μπροστά στον καθρέφτη, αναζητώντας απεγνωσμένα την τέλεια εμφάνιση τότε ίσως να υπάρχουν φορές που μπορεί να έχεις νιώσει ότι αυτή η διαδικασία είναι κουραστική.

Εμείς είμαστε εδώ όμως για να κάνουμε λίγο πιο εύκολη τη ζωή σου με κάποιες απλές και αποτελεσματικές συμβουλές που πρέπει να θυμάσαι για την καθημερινή σου ρουτίνα ομορφιάς.

Βούρτσισε τα χείλη σου

Η οδοντόβουρτσά σου εκτός από το να βουρτσίζεις τα δόντια σου, χρησιμεύει για να κάνεις στα χείλη σου ένα απαλό scrub. Αυτό θα τα απολεπίσει και θα βοηθήσει να κάνεις τα χείλη σου να φαίνονται πιο υγιή αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου. Αντί να έχεις σκασμένα και άγρια χείλη, με το βούρτισμα με μια οδοντόβουρτσα θα τα κάνεις λεία και απαλά και ιδανικά για το κραγιόν σου.

Όσα μπορείς να καθαρίσεις με την οδοντόκρεμα (εκτός από τα δόντια σου)

Δοκίμασε το τεστ τσιμπήματος κάτω από τα μάτια για να αντιμετωπίσεις τους μαύρους κύκλους

Αυτό το τεστ χρησιμεύει για να σε βοηθήσει να επιλέξεις τι πρέπει να κάνεις για να διορθώσεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου. Απλώς τσίμπησε το απαλό δέρμα κάτω από τα μάτια σου. Εάν το τσιμπημένο δέρμα ασπρίσει και το μαύρο εξαφανιστεί, τότε το δέρμα σου είναι πιθανότατα λεπτό. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι μια κρέμα ματιών με βιταμίνη C για να αφαιρέσεις τους μαύρους κύκλους σου.

Εάν το σκούρο χρώμα παραμένει στο τσιμπημένο δέρμα σου, τότε θα χρειαστείς κάτι για να ρυθμίσεις τον αποχρωματισμό του δέρματός σου. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα ματιών με ρετινόλη για να βελτιώσεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου.

Κάνε μασάζ στους λεμφαδένες σου για να μειώσεις το πρήξιμο στο πρόσωπο

Οι λεμφαδένες του σώματός μας μπορούν να αποθηκεύσουν πολλά υγρά και εάν δεν αδειάζουν σωστά, μπορεί να σε κάνουν να φαίνεσαι λίγο πρησμένη. Έτσι, αν διαπιστώσεις ότι το πρόσωπό σου είναι συχνά πρησμένο, θα μπορούσε να είναι σημάδι κατακράτησης υγρών και οι λεμφαδένες στις μασχάλες σου να μην αποστραγγίζονται σωστά. Για να το διορθώσεις, απλώς κάνε ένα απαλό μασάζ στο πρόσωπο και το λαιμό σου μέχρι τις μασχάλες σου, ξεκινώντας από το πρόσωπό σου και συνεχίζοντας προς τα κάτω.

Πώς να κάνεις μασάζ φρυδιών στον εαυτό σου για να απαλλαγείς από τον πονοκέφαλο

Κάνε μασάζ στο πλάτυσμα στο στέρνο σου για λίφτινγκ προσώπου

Ο λεπτός μυς που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα του στέρνου και λέγεται μυώδες πλάτυσμα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ο μυς της νεότητας, επειδή η διατήρηση του σε ένα υγιές πλαίσιο μπορεί να βοηθήσει το πρόσωπό σου να φαίνεται νεανικό. Ένα από τα ορατά σημάδια γήρανσης είναι όταν το πρόσωπό μας «πέφτει». Ο συγκεκριμένος μυς συνδέει το κάτω μέρος του προσώπου με το στήθος και όταν τεντώνεται και κονταίνει με την πάροδο του χρόνου, τραβά προς τα κάτω όλες τις κάτω δομές του προσώπου.

Για να κάνεις μασάζ σε αυτόν τον μυ για να τον διατηρήσεις δυνατό, θα πρέπει να κυλήσεις απαλά το δέρμα προς τα πάνω σε τμήματα, τσιμπώντας το χαλαρό δέρμα και ανασηκώνοντάς το απαλά προς τα πάνω προς το λαιμό σου. Κάνοντας αυτό τακτικά μπορεί να είναι ένα τεράστιο μέρος της πρόληψης της πρόωρης γήρανσης, καθώς η ροή του αίματος αυξάνεται στην περιοχή, αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου.

5 χτενίσματα για πιο άνετο κολύμπι με μακρύ μαλλί

Βοήθησε τα μαλλιά σου να μακρύνουν με νερό δεντρολίβανου

Το νερό δεντρολίβανου όχι μόνο βοηθά στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει την πιτυρίδα. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι το έλαιο δεντρολίβανου είναι εξίσου αποτελεσματικό με το φάρμακο για την ανάπτυξη των μαλλιών, Minoxidil (Rogaine). Απλώς βράσε μερικά φρέσκα κλωνάρια δεντρολίβανου σε νερό για 20 λεπτά και στη συνέχεια βάλε το νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. Στη συνέχεια ψέκασέ το στις ρίζες των μαλλιών σου μία φορά την ημέρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10.07.2023 - 08:51