Πώς να κάνεις μασάζ φρυδιών στον εαυτό σου για να απαλλαγείς από τον πονοκέφαλο

26.11.2022
Πώς να κάνεις μασάζ φρυδιών στον εαυτό σου για να απαλλαγείς από τον πονοκέφαλο
Το hack των 30 δευτερολέπτων που θα σε σώσει από τη δύσκολη στιγμή

Είτε είσαι αγχωμένη στη δουλειά είτε στη ζωή σου στο σπίτι, η ψυχική ένταση μπορεί να εκδηλωθεί σωματικά στο σώμα με μυριάδες τρόπους, από πονοκεφάλους έως πεπτικά προβλήματα. Ένας δοκιμασμένος και αληθινός τρόπος για να απελευθερώσεις την καταπόνηση των μυών είναι το μασάζ. Ένα άλλο είναι οι ασκήσεις προσώπου—μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η άσκηση των μυών του προσώπου μπορεί να βελτιώσει την ψυχική μας υγεία, τη διάθεσή μας και να μειώσει τα επίπεδα του χρόνιου στρες.

Συγκεκριμένα, το μασάζ φρυδιών είναι ευεργετικό για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων. Η αρχαία τεχνική είναι κοινή στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική . «Το μασάζ στα φρύδια έχει πολλά οφέλη για το κεφάλι, τα μάτια, τα ιγμόρεια και το δέρμα» λέει η Shari Auth, συνιδρύτρια και επικεφαλής θεραπεύτρια της WTHN, μιας σύγχρονης κλινικής βελονισμού στη Νέα Υόρκη. «Το μασάζ φρυδιών είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα που έχουν οπτικούς πονοκεφάλους ή έχουν κουρασμένα μάτια μετά από πολύ χρόνο οθόνης, καθώς χαλαρώνουν την περιοχή των ματιών».

Πώς να ξεμπλοκάρεις τη βουλωμένη μύτη σου σε 15 δευτερόλεπτα μόνο με τον αντίχειρά σας

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις μασάζ φρυδιών για πονοκεφάλους
Πριν ξεκινήσεις το μασάζ φρυδιών στο σπίτι, είναι σημαντικό να θυμάσαι τα τρία κύρια σημεία των φρυδιών: κεφάλι, σώμα και ουρά. Το κεφάλι, γνωστό ως σημείο Zan Zhu στο TCM, βρίσκεται στην αρχή των φρυδιών, πιο κοντά στο κέντρο του προσώπου σου. «Αυτό το σημείο χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει την ένταση του μετώπου, τους μετωπιαίους πονοκεφάλους, τη συμφόρηση των κόλπων, τα θολά ή υγρά μάτια και τη μείωση των ρυτίδων».

Το συνολικό σώμα, γνωστό ως Yuyao, αντιμετωπίζει επίσης όλα τα παραπάνω, καθώς και το σπάσιμο των βλεφάρων. Ενώ η ουρά, γνωστή ως σημείο Si Zhu Kong, βοηθά στην ανακούφιση από τους οπτικούς πονοκεφάλους.

5 τρόποι με τους οποίους ο υπερβολικός χρόνος στην οθόνη μπορεί να επηρεάσει το σώμα σου

Πώς να κάνεις το μασάζ φρυδιών 30 δευτερολέπτων για ανακούφιση από τον πονοκέφαλο
Μια τεχνική που χρησιμοποιείται για το μασάζ φρυδιών ονομάζεται τσίμπημα φρυδιών.
«Προέρχεται από τη θεραπεία μασάζ σημείου marma», εξηγεί η θεραπεύτρια μασάζ Clinton Kyles. Τα σημεία Marma μπορούν να συγκριθούν με τα σημεία acupressure που χρησιμοποιούνται στο TCM. Εκτός από το άγχος και την ανακούφιση από τον πονοκέφαλο, το τσίμπημα των φρυδιών βοηθά επίσης στην αποτοξίνωση και στην αύξηση της κυκλοφορίας και της ζωτικότητας του αίματος και της λέμφου, σύμφωνα με την Kyles.

Ενώ κάθε πονοκέφαλος είναι διαφορετικός, η στόχευση στα τρία κύρια σημεία του φρυδιού είναι απαραίτητη. «Πίεσε τους αντίχειρές σου σταθερά τον ένα προς τον άλλο και στη γέφυρα της μύτης σου, ακριβώς κάτω από το μέτωπό σου», λέει η Kyles. «Κράτησε το για τρεις βαθιές αναπνοές και άφησε το αργά και επανάλαβε όσο χρειάζεται».

Προχωρώντας στα εξωτερικά φρύδια, λέει να χρησιμοποιήσεις ένα απαλό λάδι προσώπου ή ορό για να γλιστρήσεις απαλά κατά μήκος του τόξου του φρυδιού από τη γέφυρα της μύτης στους κροτάφους, χρησιμοποιώντας το δείκτη σου. Επανάλαβε τη διαδικασία για τις κόγχες των ματιών.

«Τέλος, μπλέξε τα δάχτυλα στο μέτωπο και τα φρύδια και άνοιξε τα μέσα στους κροτάφους, ασκώντας πιο στοχευμένη πίεση στην περιοχή», λέει η Kyles. Ακόμα κι αν δεν έχεις πονοκέφαλο, το τσίμπημα των φρυδιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να νιώσεις αμέσως αναζωογονημένη, να μειώσεις το πρήξιμο και να ανασηκώσεις τα φρύδια σου.