Όσα μπορείς να καθαρίσεις με την οδοντόκρεμα (εκτός από τα δόντια σου)

04.03.2021
Όσα μπορείς να καθαρίσεις με την οδοντόκρεμα (εκτός από τα δόντια σου)
Αυτό που δεν ήξερες ότι λείπει από τη ρουτίνα καθαριότητας του σπιτιού σου

Η οδοντόκρεμα, εκτός από απαραίτητο αντικείμενο για τον καθαρισμό των δοντιών μας, είναι χρήσιμη και για το τρίψιμο των δύσκολων λεκέδων, χωρίς ωστόσο να φθείρει τις ευαίσθητες επιφάνειες των εκάστοτε αντικειμένων.

Δες και αυτό: 6 τρόφιμα που μπορούν να σε βοηθήσουν στο καθάρισμα του σπιτιού σου

Δες παρακάτω όσα μπορείς να καθαρίσεις με την οδοντόκρεμα:

Ασημικά και κοσμήματα
Μπορείς να γυαλίσεις τα ασημένια σκεύη του σπιτιού σου και τα κοσμήματά σου τρίβοντας ελαφρά το κάθε αντικείμενο με μία μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας. Άφησε την οδοντόκρεμα να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε και στέγνωσε εντελώς.

Λευκά δερμάτινα sneakers
Καθάρισε τα λευκά δερμάτινα sneakers σου αναμειγνύοντας μία κουταλιά της σούπας λευκή οδοντόκρεμα, μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και μία κουταλιά της σούπας νερό για να δημιουργήσεις μία πάστα. Με μία μαλακή οδοντόβουρτσα, εφάρμοσε την πάστα στους λεκέδες τρίβοντας ελαφρά με κυκλικές κινήσεις. Σκούπισε με ένα βρεγμένο πανί και άφησε τα sneakers σου να στεγνώσουν.

Τον νιπτήρα
Με ένα βρεγμένο σφουγγάρι, τρίψε λευκή οδοντόκρεμα με κυκλικές κινήσεις σε όλο τον νιπτήρα και ξέπλυνε προσεκτικά.

Το σίδερο
Αν η πλάκα του σίδερου σου χρειάζεται καθάρισμα, τρίψε την οδοντόκρεμα στην πλάκα και έπειτα σκούπισε προσεκτικά όλα τα υπολείμματα με ένα καθαρό πανί. Για να βεβαιωθείς ότι δεν έχει μείνει ίχνος οδοντόκρεμας, σιδέρωσε ένα παλιό ύφασμα πριν ξεκινήσεις να σιδερώνεις τα ρούχα σου.

Βρύσες και χερούλια
Γυάλισε τις βρύσες και τα χερούλια χρησιμοποιώντας μία μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας και ένα καθαρό πανί. Όταν την σκουπίσεις, θα δεις τα αποτελέσματα.