6 συχνές φυσικές "ατέλειες" στην εμφάνιση μας και γιατί δεν πρέπει να μας προκαλούν καμία ανασφάλεια

29.05.2023
Η θρυλική Barbara Streizand δεν άφησε ποτέ την, αντικειμενικά, μεγάλη μύτη της να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα ή στην αυτοπεποίθησή της. Αντίθετα μάλιστα, την έκανε το απόλυτο "όπλο" της μοναδικότητάς της.
Η θρυλική Barbara Streizand δεν άφησε ποτέ την, αντικειμενικά, μεγάλη μύτη της να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα ή στην αυτοπεποίθησή της. Αντίθετα μάλιστα, την έκανε το απόλυτο "όπλο" της μοναδικότητάς της.
Σήμερα αν και ζούμε στην εποχή της εικόνας, δεν μας προκαλεί έκπληξη η εμφάνιση των ανθρώπων και αυτό γιατί η κοινωνία γίνεται ολοένα και πιο ανεκτική και συμπεριληπτική - ευτυχώς!

Παρόλα αυτά, πολλές γυναίκες εξακολουθούν να αισθάνονται ανασφαλείς με την εμφάνισή τους. Kάτι που δεν είναι σωστό καθώς υπάρχουν πράγματα σχετικά με τυχόν φυσικές "ατέλειες" στην εμφάνιση, που είναι απολύτως αποδεκτά σήμερα. Άποψη που συμμερίζονται και πολλές διάσημες που έχουν μάθει να ζουν με αυτές τις "ατέλειές" τους.

Διάβασε παρακάτω για 6 συχνές ατέλειες στην εμφάνιση που δεν πρέπει να προκαλούν καμία ανασφάλεια.

Όχι απόλυτα ίσια πόδια

Ακόμα κι αν τα πόδια σου δεν είναι πολύ ίσια, αυτός δεν είναι λόγος να νιώθεις ανασφάλεια και να τα κρύβεις. Εξάλλου, το αίσθημα αυτοπεποίθησης δεν εξαρτάται από το σχήμα των ποδιών ή άλλων σημείων του σώματος.

Για παράδειγμα, κάποτε τα πόδια της Christina Aguilera είχαν παρομοιαστεί με καρότα. Η τραγουδίστρια δεν προσβλήθηκε καθόλου από το κακεντρεχές δημοσίευμα, αλλά αντίθετα άρχισε να εμφανίζεται πιο συχνά δημόσια με κοντές φούστες και φορέματα.

Όσα μπορεί να μαρτυρούν τα πόδια σου για την υγεία σου, σύμφωνα με μια ποδίατρο

Ξηρό δέρμα στις φτέρνες

Oι κάλοι είναι το αποτέλεσμα της τριβής του ποδιού στο παπούτσι και της πίεσης του βάρους μας στη φτέρνα. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Μπορεί να ανησυχείς για αυτό μόνο εάν το ξηρό δέρμα, σου προκαλεί πόνο.

Στραβά δάχτυλα στα πόδια

Τα στραβά δάχτυλα των ποδιών είναι αρκετά συνηθισμένα. Και μπορεί να είναι έτσι από τη γέννηση ενός ανθρώπου ή να γίνουν έτσι στην πορεία της ζωής του. Και υπάρχει επίσης ο όρος «δάχτυλο του Μόρτον», που αναφέρεται σε μια περίεργη δομή του ποδιού, στην οποία το δεύτερο δάκτυλο είναι μακρύτερο από το πρώτο. Δεν χρειάζεται να είσαι ανασφαλής για αυτές τις φυσιολογικές ιδιαιτερότητες.

Μεγάλη μύτη

Τα στερεότυπα ομορφιάς υπαγορεύουν ότι η μύτη των γυναικών πρέπει να είναι μικρή ακόμα κι αν φαίνεται περίεργη σε ορισμένα πρόσωπα. Κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό καθώς οι αρμονικές μύτες είναι σπάνιο χαρακτηριστικό ενώ η μεγάλη μύτη έχει τη δική της γοητεία.

Η σκηνοθέτις Sofia Coppola είχε μεγάλη μύτη σε όλη της τη ζωή. Σε συνέντευξή της είπε ότι κάποτε έσπασε τη μύτη της και πήγε στο γιατρό όπου εκείνος προσπάθησε να την είσει να κάνει επέμβαση για να τη «διορθώσει». Αλλά η Sofia είχε αρκετή αυτοπεποίθηση για να αρνηθεί και σήμερα δεν μετανιώνει καθόλου για την απόφασή της.

Για να μην αναφέρουμε, φυσικά τις περιπτώσεις της Barbra Streizand φωτό στην αρχή του θέματος] και της μούσας του Pedro Almodovar, Rosy De Palma [φωτό κάτω].

{https://www.instagram.com/p/Csnx20yA93j/?hl=el}

Κιτρινίζουν τα δόντια σου; 5 τρόποι για να... γλιτώσεις!

Kίτρινα δόντια

Παρά τις αμέτρητες διαφημίσεις που προωθούν τα λευκά δόντια, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι τα δόντια του καθενός είναι διαφορετικά. Το σμάλτο των δοντιών μπορεί να έχει διαφορετικό πάχος και απόχρωση, και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Αντίθετα, πολλές φορές, το αστραφτερό κάτασπρο είναι κραυγαλέα ψεύτικο και ξενίζει

Γκρίζα μαλλιά

Πολλές γυναίκες απλά δεν αντέχουν τα γκρίζα μαλλιά τους και τα βάφουν. Ενδεχομένως πιστεύουν ότι τα γκρίζα μαλλιά τους τις κάνουν να φαίνονται μεγαλύτερες και μη ελκυστικές. Αλλά η Meryl Streep και η Andy MacDowell το σκέφτονται με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Οι ηθοποιοί επιδεικνύουν περήφανα τα γκρίζα μαλλιά τους και δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποιος που θα τολμούσε να τις χαρακτηρίσει μη ελκυστικές.

Τελευταία τροποποίηση στις 29.05.2023 - 08:17