Ποιός θα κερδίσει τη μάχη του Σαββατοκύριακου;

26.10.2010
Τα μεγάλα κανάλια έβγαλαν τα μεγάλα μαχαίρια στο prime time του Σαββα­τοκύριακου που πέρασε, ρίχνοντας στη μάχη τις ψυχαγωγικές «υπερπα­ραγωγές» τους.

Τα μεγάλα κανάλια έβγαλαν τα μεγάλα μαχαίρια στο prime time του Σαββα­τοκύριακου που πέρασε, ρίχνοντας στη μάχη τις ψυχαγωγικές «υπερπα­ραγωγές» τους.

Το Mega έριξε στη φωτιά το Σάββατο τον Γρηγόρη Αρναούτογλου με το τηλεπαιχνίδι «Money Drop» και ακολούθησε το «Master Chef» με την Ευγενία Μανωλίδου. Την Κυριακή ο Γιώργος Καπουτζίδης έκανε πρεμιέρα του τηλεδια­γωνισμού τραγουδιού «Just the Two of Us» με ζευγάρια γνωστών τηλε­περσόνων. Ο ΑΝΤ1 ξεκίνησε το Σάββατο το δικό του ριάλιτι μαγειρικής «Top Chef» με τη Νάντια Μπουλέ, όπου μετέχουν έμπειροι μάγειροι, και ακολούθησε το «Όλα 11» με τον Θέμο Αναστασιάδη. Την Κυριακή επανέλαβε τη συνταγή των δύο τελευταίων σεζόν, με δύο καλές κινηματογραφικές ταινίες. Τέλος, ο Αlpha είχε το Σάββατο την επανάληψη του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» και μετά τον «Big Brother». Την Κυριακή ο «Big Brother» ήταν live με τη Ρούλα Κορομηλά.

Το ερώτημα είναι ποιος θα κερδίσει τη μάχη και ποιοι θα «φάνε τη σκόνη του»; Κατά τη γνώμη μου, που γράφεται Κυριακή βράδυ, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να μην πάρει την πρωτιά το «Just the Two of Us». Και δεν μιλάω για την πρεμιέρα, αλλά για όσο διαρκέσει.

Είναι μια μεγάλη παραγωγή, όπου δεν υπάρχει πλάνο που να μη σταματήσει η κάμερα να δείχνει κάποια γνωστή τηλεπερσόνα. Παρουσιαστές: Γιώργος Καπουτζίδης και Δούκισσα Νομικού. Επιτροπή: Λύδια Παπαϊωάννου, Στέφανος Κορκολής, Κώστας Τουρνάς, Αθηναΐς Νέγκα. Διαγωνιζόμενοι 24 «παλαιοστάρ» και «νεοστάρ», από Λευτέρη Πανταζή και Ελπίδα μέχρι Κώστα Καραφώτη και Παναγιώτη Πετράκη (καθηγητές) και από Εύη Αδάμ μέχρι Κατερίνα Στικούδη (μαθητές).

Ωστόσο, προσωπικά το 3ωρο πρόγραμμα δεν με συγκίνησε όσο πέρυσι το «Dancing With the Stars» του ΑΝΤ1. Στην πρεμιέρα τα ζευγάρια των διαγωνιζομένων ήταν φανερό ότι αναλώθηκαν πολύ λίγο σε πρόβες. Η εκπομπή δεν βγαίνει χωρίς στυλίστα ή χορογράφο. Η επιτροπή ήταν out, όχι στη βαθμολόγηση, αλλά στην κριτική. Σε όλους «μπράβο»; Ξεχώρισε η Λύδια Παπαϊωάννου. Οι ερμηνείες των τραγουδιών, στην κυριολεξία, εκτελέσεις!

Πιστεύω ότι χρειάζεται πολλή δουλειά πίσω από τις κάμερες. Δουλειά στη διάρκεια της εβδομάδας, πριν από το live της Κυριακής. Την περασμένη Κυριακή «ο βασιλιάς ήταν γυμνός».

Ο Καπουτζίδης έσωσε ό,τι μπορούσε, ενώ η Νομικού μάλλον ξεπέρασε τον εαυτό της. Τεχνικά, η παραγωγή άψογη.