Ν. Μουρατίδης: «Φέτος βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση»

27.10.2010
Ο Νίκος Μουρατίδης μιλά στο "ΛΟΙΠΟΝ" για τις κόντρες στο "X-FACTOR 3"

Φτάσαμε λοιπόν στο bootcamp. Είστε ικανοποιημένος από το επίπεδο των παικτών φέτος;

«Πάρα πολύ. Φέτος επιτέλους ήρθαν παιδιά που σνόμπαραν τα talent shows ή τα απαξίωναν. Παιδιά από μουσικά σχολεία και άφθονα συγκροτήματα. Φέτος πιθανά να είναι η καλύτερη χρονιά του X-Factor».

Αλήθεια, πώς αντέχετε όταν βλέπετε υποψήφιους εκτός τόπου και χρόνου;

«Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι αν μας κάνουν πλάκα. Τελικά, μάλλον δεν έχουν το γνώθι σ’ αυτόν. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Όταν έρχεται κάποιος άφωνος και αγγούρι και μας λέει ότι μπορεί να γίνει Σάκης Ρουβάς ή ότι έχει το πακέτο».

Με τόσα ταλέντα θα μπορούσε η Ελλάδα να είναι μια μεγάλη πίστα;

«Οι Έλληνες είμαστε τραγουδισταράδες, αλλά δεν μπορούμε όλοι να βγούμε στη σκηνή. Δεν γίνεται. Απέχει πολύ αυτός που απλώς τραγουδάει από το να είναι καλλιτέχνης».

Νιώθετε άσχημα όταν κάποιος δεν έχει καταλάβει πως δεν έχει φωνή και πρέπει να του το πείτε εσείς;

«Μερικές φορές ναι, και κατεβάζω το κεφάλι χωρίς να μιλάω καθόλου. Άλλες φορές, όταν βλέπω ότι είναι χαβαλέδες, κάνω κι εγώ πλάκα».

Υπήρξε φέτος κάποιος υποψήφιος που να σας έφερε σε δύσκολη θέση;

«Ήρθα σε δύσκολη θέση όταν αναγκάστηκα να κόψω κάποιους που είχαν έρθει από Αμερική. Σκεφτόμουν όλο το ταξίδι, όλη την απογοήτευσή τους" και ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί».

Ποια ομάδα θα θέλατε να πάρετε φέτος;

«Τα συγκροτήματα».

Και ποια θα θέλατε να πάρει ο Γιώργος Θεοφάνους;

«Τους άνω των 25».

Παρόλο που μεταξύ σας υπάρχει πάντα μια... κόντρα, όταν ακούστηκε ότι ίσως να μην είναι στην κριτική επιτροπή, εσείς δηλώσατε ότι δεν πρέπει να αλλάξουν τα πρόσωπα. Μήπως τελικά κατά βάθος συμπαθεί ο ένας τον άλλον;

«Χα χα χα... Ε, εντάξει, δεν μισιόμαστε κιόλας. Απλώς διαφωνούμε κάθετα. Φέτος μάλιστα, που είναι και πιο γλυκός και συμφωνεί συνέχεια μαζί μου, είναι σαν αρνάκι».

Αν δεν ήσασταν στο «X-Factor», θα πηγαίνατε είτε ως κριτής είτε ως διαγωνιζόμενος στο «Just the Two of Us» του Mega;

«Για διαγωνιζόμενος δεν νομίζω, δεν τραγουδάω καθόλου. Σαν κριτής ναι, γιατί όχι; Αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα γινόταν X-Factor. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι ή καριέρα μου σαν κριτής ξεκίνησε από το Mega, τότε με το Pop Stars».