Πριγκίπισσα Diana: Βυθίστηκε το γιοτ όπου πέρασε τις τελευταίες διακοπές της με τον Dodi Al-Fayed

Πριγκίπισσα Diana: Βυθίστηκε το γιοτ όπου πέρασε τις τελευταίες διακοπές της με τον Dodi Al-Fayed
(Photo: Χωροφυλακή των Άλπεων-Ναυτικών)
Έχουν περάσει 26 χρόνια από τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Diana και όλοι θυμόμαστε μέσα, από φωτογραφίες, τις τελευταίες της διακοπές με τον Dodi Al-Fayed στο πολυτελές γιοτ του. Ένα γιοτ που η πριγκίπισσα Diana αποκαλούσε «love boat». Αυτό, λοιπόν, το «σκάφος της αγάπης» βρίσκεται πλέον στον βυθό της θάλασσας.

Το γιοτ που ονομαζόταν Cujo, όπως αποκαλύπτουν οι Times του Λονδίνου, φέρεται να χτυπήθηκε από ένα άγνωστο αντικείμενο στα ανοιχτά του Beaulieu-sur-Mer στη Γαλλική Ριβιέρα.

Την ώρα του ατυχήματος επέβαιναν στο γιοτ επτά άτομα τα οποία ευτυχώς διασώθηκαν.

2-1.jpg

Οι πιο εμβληματικές στιγμές της pop κουλτούρας που άλλαξαν την αντίληψη του κόσμου για το AIDS

Το γιοτ, του οποίου ο σημερινός ιδιοκτήτης είναι Ιταλός και έχει σπίτι στη Γαλλική Ριβιέρα, βυθίστηκε και τώρα βρίσκεται πλέον στο βυθό της Μεσογείου, σε βάθος τουλάχιστον 2.430 μέτρων.

«Ο κυβερνήτης του Cujo εξέπεμψε σήμα κινδύνου», δήλωσε η τοπική αστυνομία, σύμφωνα με την Daily Mail. «Το πλοίο του βυθιζόταν λόγω εισροής υδάτων. Σωστικά σκάφη στάλθηκαν από την Αντίμπ και οι λιμενικοί εντόπισαν σημαντική εισροή υδάτων στο μπροστινό δεξί μέρος του σκάφους. Ο ιδιοκτήτης του σκάφους είχε ενεργοποιήσει τις αντλίες και είχε κρατήσει τις μηχανές σε λειτουργία, αλλά αυτό δεν απέτρεψε το σκάφος από το να βυθιστεί» πρόσθεσε η εφημερίδα .

Το Cujo έγινε για πρώτη φορά διάσημο το καλοκαίρι του 1997, όταν η Diana φωτογραφήθηκε στο κατάστρωμα με τον εκατομμυριούχο φίλο της, Dodi Al-Fayed – λίγες μόνο εβδομάδες πριν από το θανατηφόρο τροχαίο τους στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997, ενώ τους καταδίωκαν οι παπαράτσι.

Οι φωτογραφίες του ζευγαριού στο πολυτελές σκάφος ήταν οι πρώτες τους μαζί. Αυτές οι φωτογραφίες πυροδότησαν την οργή των ταμπλόιντ γύρω από την πριγκίπισσα Diana και τον Fayed, οι οποίοι κυνηγήθηκαν άγρια από τους παπαράτσι.

{https://www.instagram.com/p/CvhCjzYI8yV/?img_index=1}

Μια φωτογραφία της πριγκίπισσας Diana να κοιτάζει στο βάθος του ορίζοντα από το γιοτ ήταν μία από τις τελευταίες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν από τον θάνατό της σε ηλικία 36 ετών.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, το γιοτ κατασκευάστηκε στην Ιταλία το 1972 για τον John von Neumann, έναν επιχειρηματία που έφτιαξε την περιουσία του πουλώντας αυτοκίνητα Porsche και Volkswagen. Ο Von Neumann φέρεται να ήθελε το πιο γρήγορο γιοτ στον κόσμο.

Βασιλιάς Κάρολος – πριγκίπισσα Diana: Αυτοί ήταν οι πραγματικοί όροι του διαζυγίου τους

Μετά τον von Neumann, το Cujo πέρασε στα χέρια του γιου του εμπόρου όπλων Adnan Khashoggi, προτού καταλήξει στα χέρια του ξαδέλφου του, Dodi Al Fayed.

Ο Fayed είχε δέσει το γιοτ στα ανοιχτά του St Tropez, όπου φέρεται να φιλοξένησε πλούσιους και διάσημους - όπως τους Brooke Shields, Clint Eastwood και φυσικά την Πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Μετά τον τραγικό θάνατο του Fayed σε ηλικία 42 ετών το γιοτ άλλαξε ιδιοκτήτες για να πουληθεί το 2020 σε δημοπρασία στον σημερινό Ιταλό ιδιοκτήτη του έναντι 250.000 δολαρίων.

Γαλλικές πληροφόρίες λένε ότι το Cujo δεν ήταν σε καλή κατάσταση τη στιγμή που βυθίστηκε και χρειαζόταν τακτικά συντήρηση. Τραγική σύμπτωση, ότι το γιοτ «έφυγε» τον ίδιο μήνα με τον πρώην ιδιοκτήτη του.



Τελευταία τροποποίηση στις 05.08.2023 - 16:15