Πριγκίπισσα Άννα: Η μεγάλη κόντρα της με την πριγκίπισσα Diana και ο λόγος που αρνήθηκε να παραστεί στη βάπτιση του πρίγκιπα Harry

Πριγκίπισσα Άννα: Η μεγάλη κόντρα της με την πριγκίπισσα Diana και ο λόγος που αρνήθηκε να παραστεί στη βάπτιση του πρίγκιπα Harry
Royal ιστορίες που είχαν αναστατώσει το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η πριγκίπισσα Άννα είναι ένα από τα πιο σκληρά εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας και σπάνια έχει εμπλέξει το όνομα της με δράματα. Ωστόσο φέρει ακόμα βαρέως ότι δεν της δόθηκε η τιμή να βαπτίσει τον πρίγκιπα Harry το 1984. Με τη σειρά της, η 73χρονη πριγκίπισσα επέλεξε να σνομπάρει τότε την τελετή.

Αλλά γιατί η πριγκίπισσα Άννα αποφάσισε να μην δώσει το παρών τη σημαντική αυτή περίσταση;

Όλα ξεκίνησαν όταν ζήτησε από τον μεγάλο της αδερφό (τότε πρίγκιπα) Kάρολο να γίνει νονός για το πρώτο της παιδί, Peter Phillips, το 1977.

Ο Κάρολος είχε υποχρέωση να το κάνει εκείνη την εποχή, αλλά το 1982, όταν ο πρώτος του γιος και διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας William επρόκειτο να βαπτιστεί, η Άννα δεν επιλέχθηκε για νονά.

Ο συγγραφέας βασιλικών θεμάτων Robert Lacey έγραψε στο βιβλίο του Battle of Brothers, πώς ο Κάρολος φέρεται να μην «ανταπέδωσε το κομπλιμέντο στην περίπτωση του William». Κάτι που δεν έκανε ούτε στην περίπτωση του Harry.

«Σύμφωνα με μια φήμη, ο Κάρολος ήθελε πολύ να κάνει την αδελφή του νονά, αλλά τον εμπόδισε η γυναίκα του, η αείμνηστη πριγκίπισσα Diana». Ο Lacey, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η Άννα εκνευριζόταν από την πριγκίπισσα της Ουαλίας, ειδικά όποτε το όνομά της ερχόταν στη συζήτηση.

Μια πηγή από το παλάτι είχε αναφέρει στον Lacey για το βιβλίο του ότι η Άννα αποκαλούσε συχνά την Diana «Η χαζή» και αναρωτιόταν το γιατί η κουνιάδα της φαινόταν να έχει μεγάλο μέρος της δημοσιότητας παρά το γεγονός ότι είχε λιγότερες βασιλικές υποχρεώσεις από αυτήν.

«Η Άννα έδειξε τα συναισθήματά της μια συγκεκριμένη ημέρα. Καθώς ο τριών μηνών πρίγκιπας Henry Charles Albert David, τρίτος στη σειρά για τον βρετανικό θρόνο, βαπτιζόταν στο Windsor παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ, της μητέρας της, του πρίγκιπα Φίλιππου και της υπόλοιπης βασιλικής οικογένειας, υπήρχαν δύο εμφανείς απουσίες», έγραψε ο βιογράφος.

Και συνέχισε: «Η θεία του, η Aννα και ο σύζυγός της, ο Captain Mark Phillips, ήταν έξω στην ύπαιθρο του Gloucestershire, πυροβολώντας κουνέλια». Το «shooting party» είχε «προτεραιότητα» για την Άννα και τον Mark έναντι της βάπτισης.

Το κυνήγι είχε προγραμματιστεί τρεις μήνες νωρίτερα και η Άννα θεώρησε ότι θα ήταν αγενές να ακυρώσει την πρόσκληση στους καλεσμένους της στο εξοχικό της για να πάει στη βάπτιση. Ωστόσο, τα μικρά παιδιά τους Zara και Peter παρευρέθηκαν στην τελετή.

Η ειδική βασιλικών θεμάτων Jennie Bond είχε αναφέρει σχετικά πως, παρά το γεγονός ότι ο Harry έγραψε αρνητικά πράγματα για την οικογένειά της στα πρόσφατα απομνημονεύματά του «Spare», η Άννα αισθάνεται γενικά καλά για τον ανιψιό της.

«Η πριγκίπισσα Άννα είναι ένα πολύ απλό και ευθύ άτομο», είπε η Bond. «Λέει αυτό που σκέφτεται, δεν υποδύεται τίποτα. Μοιάζει πιθανώς με την αείμνηστη μητέρα της, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ μπορούσε πάντα να κατηγοριοποιεί ότι άκουγε».

Τελευταία τροποποίηση στις 31.10.2023 - 17:01