Elton John - Πριγκίπισσα Diana: Ο λόγος που χάλασε η φιλία τους και η παρέμβαση του Παλατιού (ΣΚ)

29.03.2022
Elton John - Πριγκίπισσα Diana: Ο λόγος που χάλασε η φιλία τους και η παρέμβαση του Παλατιού (ΣΚ)
Ο Sir Elton John και η αείμνηστη πριγκίπισσα Diana γνωρίστηκαν σε μια εκδήλωση στο Κάστρο του Ουίνδσορ το 1981 και σύντομα έγιναν καλοί φίλοι. Στην πραγματικότητα, όταν πρωτοσυναντήθηκαν πέρασαν πολύ ώρα μαζί χάρη στην κοινή αγάπη τους για το χορό Τσάρλεστον. Ωστόσο, μετά από χρόνια αρμονικής φιλίας, οι δύο φίλοι είχαν μια μεγάλη διαμάχη για μια επαγγελματική συνεργασία.

Στην αυτοβιογραφία του τραγουδιστή με τίτλο, Me, Elton John, αποκαλύπτεται ότι σταμάτησε να μιλά στην πριγκίπισσα όταν εκείνη αποσύρθηκε από την υποστήριξη της έκδοσης Rock and Royalty - ενός βιβλίου φωτογραφίας μόδας που δημιούργησε ο Gianni Versace για να συγκεντρώσει κεφάλαια για το John's AIDS Foundation. Το coffee table βιβλίο περιείχε ημι-γυμνές εικόνες ανδρών - κάτι που, όπως φάνηκε, δημιούργησε προβληματισμό στην Diana.

«Είχε δεύτερες σκέψεις», γράφει ο John υπονοώντας ότι υπήρξε άνωθεν παρέμβαση. «Πιστεύω ότι στα Ανάκτορα του Βuckingham δεν άρεσε η ιδέα ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας να έχει σχέση με ένα βιβλίο που περιείχε φωτογραφίες γυμνών ανδρών με πετσέτες δεμένες γύρω τους».

Σύμφωνα με τον τραγουδίστή, η Diana εγκατέλειψε το έργο την τελευταία στιγμή, ισχυριζόμενη ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο του βιβλίου. Ο John θυμάται: «Της έγραψα πίσω, την πήρα τηλέφωνο, της είπα πόσα χρήματα της είχε κοστίσει το Ίδρυμα για το AIDS και της υπενθύμισα ότι είχε δει το βιβλίο».

Ο John ήταν έξαλλος, αλλά άρχισε να ανησυχεί ότι η Diana «έχανε επαφή με κάθε λογής στενούς φίλους» και αντ' αυτού «περιτριγυριζόταν από ανθρώπους που της έλεγαν αυτό που ήθελε να ακούσει». Σημειώνει: «Γνώριζα από προσωπική εμπειρία ότι δεν ήταν μια υγιής κατάσταση».

Οι δύο τους δεν μίλησαν ξανά παρά μόνο μήνες αργότερα, όταν ο κοινός τους φίλος Versace πυροβολήθηκε στην πόρτα του σπιτιού του. Η Diana τηλεφώνησε στον John στο εξοχικό του στη Νίκαια την ίδια μέρα. «Λυπάμαι πολύ. Ήταν μια διαφωνία. Ας ξαναγίνουμε φίλοι», είπε, σύμφωνα με το βιβλίο του.

Αλλά όταν η Diana παρηγόρησε τον John στην κηδεία του Versace, δεν είχε ιδέα ότι θα ήταν μια από τις τελευταίες στιγμές τους μαζί. Σε μια εμφάνισή του στη Λωρραίνη το 2018, περιέγραψε το τελευταίο τους καλοκαίρι μαζί. «Ο Gianni Versace δολοφονήθηκε και μετά με φώναξε η Diana και συμφιλιωθήκαμε», θυμάται. «Και έξι εβδομάδες αργότερα, είμαι στο ίδιο σπίτι και εκείνη είναι νεκρή. Ήταν ένα εξαιρετικό και μαγευτικό καλοκαίρι και απλά δεν μπορούσα να πιστέψω τι συνέβαινε».