Πρίγκιπας Φίλιππος: Η βασίλισσα μοιράζεται ένα σπάνιο βίντεο λίγο πριν το μνημόσυνο - Παρουσίες και απουσίες

29.03.2022
Πρίγκιπας Φίλιππος: Η βασίλισσα μοιράζεται ένα σπάνιο βίντεο λίγο πριν το μνημόσυνο - Παρουσίες και απουσίες
Στις 12:30 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας, σήμερα Τρίτη 29/3/2022, θα πραγματοποιηθεί η μνημόσυνη λειτουργία για τον δούκα του Εδιμβούργου που έφυγε από τη ζωή στις 9 Απριλίου του 2021 σε ηλικία 99 ετών.

Γαλαζοαίματοι από όλη την Ευρώπη έχουν φτάσει στο Λονδίνο για να τιμήσουν τη μνήμη του καθώς η κηδεία, λόγω περιορισμών που όριζει ο Covid, τελέστηκε παρουσία μόλις 30 ανθρώπων.

Ενόψει της λειτουργίας που θα τελεστεί στο Westminster Abbey σε λίγες ώρες η βασιλική οικογένεια έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με σπάνιες στιγμές του δούκα του Εδιμβούργου, τιμώντας τη ζωή και το έργο του.

Πρίγκιπας Φίλιππος - Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη (1939) και η τελευταία (2020) κοινή τους φωτογραφία πριν το "αντίο"

Στο 30 δευτερολέπτων trailer που κοινοποιήθηκε στο Twiiter βλέπουμε τον πρίγκιπα Φίλιππο σε νεαρή ηλικία, κατά τη στρατιωτική του θητεία καθώς και αποσπάσματα με εκείνον και τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Άννα στο πλάι της βασίλισσας να χαιρετούν τα πλήθη.

Στο μνημόσυνο, εκτός τη βασίλισσα και μέλη της άμεσης οικογένειάς της, θα δώσουν το "παρών" πάνω από 30 ξένοι γαλαζοαίματοι, και 500 αντιπρόσωποι από φιλανθρωπικούς οργανισμούς με τους οποίους εκείνος ασχολούνταν ενεργά. Συνολικά υπολογίζεται να παραβρεθούν γύρω στα 1800 άτομα ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι στο Αββαείο τελέστηκε και ο γάμος του royal ζεύγους τον Νοέμβριο του 1947.

Βασίλισσα Ελισάβετ - Πρίγκιπας Φίλιππος: Μια αιώνια ιστορία που βασίστηκε στην αγάπη και το γέλιο

Ποιοι θα δώσουν το "παρών"

Εκτός από τη βασίλισσα η οποία θα παραβρεθεί τελικά, απλά δεν έχει γίνει γνωστό πώς θα φτάσει στο Αββαείο καθώς η μετακίνησή της δεν είναι εύκολη πια και γίνεται συζήτηση για το αμαξίδιο του γκολφ που χρησιμοποιεί τελευταία, στο μνημόσυνο, από πλευράς βασιλικής οικογενειας της Βρετανίας, θα δούμε τους εξής: Τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα δούκισσα της Κορνουάλης, την πριγκίπισσα Άννα και τον σύζυγό της αντιναύραρχο Timothy Laurence, τον πρίγκιπα William και την Catherine, δούκισσα του Cambridge και τον πρίγκιπα Edward με τη Sophie, κόμησα του Wessex ενώ πολύ πιθανό είναι να δούμε και τον πρίγκιπα Andrew και, φυσικά τις κόρες του με τους συζύγους τους, (πριγκίπισσα Beatrice και Edoardo Mapelli Mozzi και πριγκίπισσα Eugenie και Jack Brooksbank) καθώς και τα παιδιά της πριγκίπισσας Άννας, Zara Tindall και ο σύζυγός της, Mike Tindall και ο Peter Philips.

Αναμένονται επίσης, ο βασιλιάς Felipe και η βασίλισσα Letizia της Ισπανίας, η πριγκίπισσα Βeatrix, ο βασιλιάς Willem-Alexander και η βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας, ο βασιλιάς Philippe και η βασίλισσας Mathilde του Βελγίου, η βασίλισσα Margrethe της Δανίας, ο βασιλιάς Carl XVI Gustaf και η βασίλισσα Silvia of Σουηδίας, ενώ θα παραβρεθεί και η Άννα - Μαρία, σύζυγος του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου και ο γιος της Παύλος με τη σύζυγό του, Μαρί Σανταλ.

Ο πρίγκιπας Harry με τη σύζυγό του, Meghan δούκισσα του Sussex θα λάμψουν δια της απουσίας τους καθώς, όπως κατέστησαν σαφές, εφόσον το ζήτημα της ασφάλειάς τους δεν λύθηκε δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο την οικογένειά τους και δεν θα δώσουν το "παρών".

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι ο Harry είχε παραβρεθεί στην κηδεία του παππού του, όμως δεν είχε "περάσει και τόσο καλά", όπως είχε γίνει γνωστό καθώς ο "πάγος" που δέχτηκε από τους συγγενείς, λέγεται, ότι τον "τσάκισε".

Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας ζει με τις επιλογές του και ο δούκας του Sussex είναι ξεκάθαρο ότι έχει κάνει τις δικές του.

Ζωή Κίττα