Ο πρίγκιπας Andrew συμφώνησε να διευθετήσει τη αγωγή για σεξουαλική κακοποίηση

15.02.2022
Ο πρίγκιπας Andrew συμφώνησε να διευθετήσει τη αγωγή για σεξουαλική κακοποίηση
Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Ο πρίγκιπας Andrew και η Virginia Giuffre κατέληξαν σε εξώδικο συμβιβασμό στη μήνυση σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον του, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που κατέθεσαν οι δικηγόροι της την Τρίτη. Το ποσό του διακανονισμού δεν θα αποκαλυφθεί, αναφέρει η επιστολή.

Ο Κάρολος αποδέχεται την τιμή να γίνει βασιλιάς και τιμά με τη σειρά του, δημόσια, τη γυναίκα της ζωής του

"Ο πρίγκιπας Andrew σκοπεύει να κάνει μια σημαντική δωρεά στη φιλανθρωπική οργάνωση της κας Giuffre για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των θυμάτων. Ο πρίγκιπας Andrew δεν είχε ποτέ την πρόθεση να κακολογήσει τον χαρακτήρα της κας Giuffre και αποδέχεται ότι υπέφερε τόσο ως καθιερωμένο θύμα κακοποίησης όσο και ως αποτέλεσμα άδικων δημόσιων επιθέσεων", αναφέρεται στην επιστολή.
Η πολιτική αγωγή προέκυψε από τις εκτεταμένες και ανησυχητικές κατηγορίες εναντίον του Jeffrey Epstein, του πλούσιου επιχειρηματία και σεξουαλικού δράστη που έγινε φίλος με μια σειρά ισχυρών ανδρών.

"Είναι γνωστό ότι ο Epstein διακινούσε αμέτρητα νεαρά κορίτσια για πολλά χρόνια", συνεχίζει η επιστολή. "Ο Πρίγκιπας Andrew λυπάται για τη σχέση του με τον Epstein και επαινεί τη γενναιότητα της κας Giuffre και άλλων επιζώντων να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και τους άλλους. Δεσμεύεται να εκφράσει τη λύπη του για τη σχέση του με τον Epstein υποστηρίζοντας τα θύματα".

Στη μήνυση, η Giuffre ισχυρίστηκε ότι ο Epstein τη διακίνησε και την ανάγκασε να κάνει σεξ με τους φίλους του, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Andrew, και ότι ο Andrew γνώριζε ότι ήταν ανήλικη εκείνη την εποχή. Υποστήριξε ότι ο Andrew την κακοποίησε σεξουαλικά στο ιδιωτικό νησί του Epstein στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, στην έπαυλή του στο Μανχάταν και στο σπίτι της πρώην φίλης του Ghislaine Maxwell στο Λονδίνο. Ο πρίγκιπας έχει επανειλημμένα και κατηγορηματικά αρνηθεί την κακοποίηση.

"Ο πρίγκιπας Andrew αρνείται ότι ήταν συν-συνωμότης του Epstein ή ότι ο Epstein διακινούσε κορίτσια", έγραψαν οι δικηγόροι του σε νομική κατάθεση τον περασμένο μήνα. Οι μακροχρόνιες κατηγορίες εναντίον του Andrew έχουν ήδη αμαυρώσει δραματικά τη δημόσια θέση του και αποχώρησε από τα βασιλικά του καθήκοντα στα τέλη του 2019. Μετά την απόφαση του δικαστή τον περασμένο μήνα, ο Andrew αφαιρέθηκε από τους στρατιωτικούς του τίτλους και τα φιλανθρωπικά του ιδρύματα.

Ο Epstein ομολόγησε την ενοχή του το 2008 σε κατηγορίες για κρατική πορνεία και τον Ιούλιο του 2019 κατηγορήθηκε για ομοσπονδιακές κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση. Οι εισαγγελείς τον κατηγόρησαν ότι διεξήγαγε ένα σχέδιο σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών εδώ και δεκαετίες, πετώντας τα με ιδιωτικά αεροπλάνα στα ακίνητά του στη Φλόριντα, τη Νέα Υόρκη, το Νέο Μεξικό και τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Αυτοκτόνησε στη φυλακή πριν προλάβει να δικαστεί. Η Maxwell, πρώην φίλη και στενή του συνεργάτιδα, συνελήφθη το 2020 και κατηγορήθηκε για διευκόλυνση του σχεδίου κακοποίησης. Το Δεκέμβριο καταδικάστηκε με πέντε ομοσπονδιακές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής εμπορίας ανηλίκων και της συνωμοσίας.