Η βασίλισσα Ελισσάβετ συμπλήρωσε 70 χρόνια στον θρόνο και επιβεβαίωσε δημόσια τον τίτλο που θα πάρει η Camilla όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς

07.02.2022
Η βασίλισσα Ελισσάβετ συμπλήρωσε 70 χρόνια στον θρόνο και επιβεβαίωσε δημόσια τον τίτλο που θα πάρει η Camilla όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς
Ιστορικές στιγμές για τη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία είναι, πλέον, και επίσημα η μακροβιότερη βασίλισσα στην ιστορία, αλλά και η μακροβιότερη βασίλισσα εν ζωή!

Πανευτυχής και συγκινημένη δηλώνει η βασίλισσα Ελισάβετ η οποία σα χθες πριν από 70 χρόνια, στις 6 Φεβρουαρίου 1952 ανέβηκε στον θρόνο της Αγγλίας μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου VI. Ήταν μόλις 25 ετών.

Με αφορμή το πλατινένιο ιωβηλαίο που γιορτάζεται με όλη τη μεγαλοπρέπεια αυτό τον χρόνο, το Παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα φωτογραφία της βασίλισσας και μερικές παλιότερες από την ίδια μέρα μέσα στα χρόνια. Ιδιαίτερη σημασία στη φετινή, εορταστική πόζα της Ελισάβετ έχει η φωτογραφία του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 9/4/2021 έχοντας ζήσει στο πλευρό της από το 1947 όταν παντρεύτηκαν.

Πρίγκιπας Φίλιππος - Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη (1939) και η τελευταία (2020) κοινή τους φωτογραφία πριν το "αντίο"

Σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την επέτειο αυτή η βασίλισσα δήλωσε, μεταξύ άλλων: "Είναι μια μέρα όπου, ακόμη και ύστερα από 70 χρόνια, θυμάμαι πάντα τόσο για τον θάνατο του πατέρα μου, όσο και για την αρχή της δικής μου βασιλείας. Ανήμερα αυτής της επετείου, λοιπόν, θα ήθελα με χαρά να ανανεώσω την υπόσχεση που σας έδωσα το 1947, ότι η ζωή μου θα είναι πάντα αφιερωμένη στην υπηρεσία σας".

Εκτός από τα όσα αφορούν στην ίδια όμως, στην ανακοίνωση αυτή η Ελισάβετ θέλησε να μιλήσει και για τη διάδοχη κατάσταση της μοναρχίας υπογραμμίζοντας την "ειλικρινή επιθυμία" της η Camilla να αποκαλείται Βασιλική Σύζυγος (Queen Consort), όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται οι σύζυγοι των εν ενεργεία βασιλέων, όταν ο γιος της και διάδοχος, πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς, ενώ κάλεσε το κοινό να τους στηρίξει αμφότερους!

"Όταν έρθει το πέρασμα του χρόνου και ο γιος μου, Κάρολος, γίνει βασιλιάς, ξέρω ότι θα δείξετε σε εκείνον και τη σύζυγό του, Camilla, την ίδια στήριξη που έχετε δείξει και σ' εμένα. Και είναι η ειλικρινής επιθυμία μου, όταν έρθει η ώρα, η Camilla να αποκαλείεται Βασιλική Σύζυγος καθώς θα συνεχίζει το δικό της έργο", είπε συγκεκριμένα η Ελισάβετ, η οποία, να σημειώσουμε είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να ορίσει τέτοιους βασιλικούς τίτλους.

Camilla: Η δημόσια δήλωση αποδοχής από τη βασίλισσα Ελισάβετ είναι γεγονός -Τα κατάφερε!

Ήταν ήδη γνωστό ότι η Camilla, παρότι λέγεται ότι είναι αντίθετα στη δική της προσωπική επιθυμία, θα λάμβανε αυτό τον τίτλο, όμως τώρα ήρθε και η επίσημη "βούλα" για την επιβεβαίωση, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η βασίλισσα, έβαλε με τον τρόπο της και τέλος στη φημολογία που θέλει τον Κάρολο να υποχωρεί υπέρ του γιου του, William, όταν έρθει η ώρα.

Φαίνεται ότι ο διάδοχος θα τιμήσει τη σειρά διαδοχής και την επιθυμία της μητέρας του και θα φορέσει το στέμμα, κάποια στιγμή μετά τα 73 του χρόνια, αφήνοντας τον γιο του να "απολαύσει" λίγο "ξένοιαστο" καιρό ακόμη!

Ζωή Κίττα