Ο Κάρολος αποδέχεται την τιμή να γίνει βασιλιάς και τιμά με τη σειρά του, δημόσια, τη γυναίκα της ζωής του

07.02.2022
Ο Κάρολος αποδέχεται την τιμή να γίνει βασιλιάς και τιμά με τη σειρά του, δημόσια, τη γυναίκα της ζωής του
Με αφορμή την επέτειο για τα 70 χρόνια από την ενθρόνιση της βασίλισσας Ελισάβετ είχαμε εξελίξεις που αφορούν στο βρετανικό στέμμα.

Χθες (6/2/2022) ήταν μια ιστορική μέρα για τη μονάρχη της Βρετανίας καθώς σήμανε την 70ή επέτειο από την ενθρόνισή της. Η Ελισσάβετ ήταν 25 ετών όταν, αποδεχόμενη το κληρονομικό της κάλεσμα διαδέχτηκε τον πατέρα της, βασιλιά Γεώργιο VI μετά τον ξαφνικό θάνατό του. Σήμερα, στα 95 χρόνια της φορά ακόμη το στέμμα, όμως με την αφορμή της πλατινένιας επετείου, φρόντισε να ξεκαθαρίσει το θέμα της διαδοχής.

Αφού ευχαρίστησε για τη στήριξη και την αγάπη που έλαβε από όλο τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια, στην ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη μεγάλη μέρα της, η βασίλισσα Ελισάβετ αναφέρθηκε και στον γιο της, ο οποίος, όπως ανέφερε, "θα γίνει βασιλιάς όταν έρθει το πέρασμα του χρόνου" και ζήτησε από τον λαό να δείξει σ' εκείνον και τη σύζυγό του την ίδια στήριξη που έχουν δείξει και στην ίδια. Στη συνέχεια, βέβαια, στάθηκε ιδιαίτερα στη νύφη της επιβεβαιώνοντας τον τίτλο που επιθυμεί να της δώσει.

"Και είναι η ειλικρινής επιθυμία μου, όταν έρθει η ώρα, η Camilla να είναι γνωστή ως Βασιλική Σύζυγος καθώς θα συνεχίζει το δικό της έργο", είπε συγκεκριμένα η Ελισάβετ, η οποία, να σημειώσουμε είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να ορίσει τέτοιους βασιλικούς τίτλους.

Πραγματικά, μεγάλη τιμή για τη δούκισσα της Κορνουάλης, η οποία, ως γνωστόν δεν έχαιρε ιδιαίτερης αγάπης και εκτίμησης μέσα στο Παλάτι για πολλά χρόνια.

Δημόσια η τοποθέτηση της βασίλισσας, δημόσια και η αντίδραση του διαδόχου

Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της μητέρας του, ο πρίγκιπας Κάρολος θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια επί των όσων είπε, να τη συγχαρεί για την σπάνια επέτειό της, να αποδεχτεί την τιμή που τους κάνει ως ζεύγος αλλά και να τιμήσει, με τη σειρά του την αγαπημένη του σύζυγο, όπως την αποκάλεσε!

"Σε αυτή την ιστορική μέρα, η σύζυγός μου κι εγώ συγχαίρουμε, όπως όλοι εσείς, τη βασίλισσα για το αξιοθαύμαστο κατόρθωμά της να υπηρετεί το έθνος, τα βασίλεια και την Κοινοπολιτεία εδώ και 70 χρόνια.
Έχουμε βαθιά συνείδηση ​​της τιμής που αντιπροσωπεύει η επιθυμία της μητέρας μου. Επιδιώξαμε από κοινού να υπηρετήσουμε και να υποστηρίξουμε την Αυτή Μεγαλειότητα και τους ανθρώπους των κοινοτήτων μας και σε όλη αυτή την πορεία η αγαπημένη μου σύζυγος υπήρξε το σταθερό μου στήριγμα", λέει, μεταξύ άλλων ο Κάρολος και φαίνεται πανέτοιμος -έστω και λίγο πριν τα 75 του χρόνια- να φορέσει το στέμμα, έχοντας, φυσικά, όπως πάντα στο πλευρό του τη βασίλισσα της καρδιάς του, η οποία, σεβόμενη την επιθυμία της γαλαζοαίματης πεθεράς της, θα στεφθεί επίσης!


Οι εορτασμοί και οι ευχές από την υπολοιπη royal οικογένεια

Η βασίλισσα λέγεται ότι πέρασε τη χθεσινή μέρα, "ιδιωτικά στο Sandringham" τιμώντας τη μνήμη του πατέρα της, ενώ οι επίσημες εκδηλώσεις για την επέτειο θα είναι τετραήμερες και αναμένονται με όλο τους το μεγαλείο από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου. Στον σύνδεσμο ΕΔΩ μπορεί κανείς να δει το πρόγραμμα του κεντρικού Σαββατοκύριακου των εορτασμών με κάθε λεπτομέρεια.

Οι ευχές για την επέτειο της βασίλισσας έφτασαν από παντού. Ξεχωρίζουμε την ανάρτηση του δούκα και της δούκισσας του Cambridge ενώ σημειώνουμε την ηχηρή "απουσία" των Sussexes. Δεν είδαμε κάποια ανακοίνωση, ενώ ακόμη και αυτή τη στιγμή, η παρουσία τους στους επίσημους εορτασμούς του καλοκαιριού είναι ιδιαίτερα αμφίβολη, ως και απίθανη.

Ζωή Κίττα