The Crown: Φίλη της Diana παραιτήθηκε καταγγέλοντας ασέβεια για την πριγκίπισσα

12.11.2021
The Crown: Φίλη της Diana παραιτήθηκε καταγγέλοντας ασέβεια για την πριγκίπισσα
Ο λόγος για την Jemima Khan

Πριν ακόμα βγει στον αέρα ο πέμπτος κύκλος της σειράς The Crown, άρχισαν οι εντάσεις. Συγκεκριμένα η Jemima Khan, σύμβουλος στην επερχόμενη σεζόν του Netflix, φέρεται να παραιτήθηκε λόγω της κακής διαχείρισης θέματος που αφορούσε την πριγκίπισσα Diana από τους παραγωγούς της σειράς. Μιλώντας στους Sunday Times, μέσω του Us Weekly, η Jemima —η οποία ήταν στενή φίλη της Diana— είπε: «Ήταν πολύ σημαντικό για μένα τα τελευταία χρόνια της ζωής της φίλης μου να απεικονίζονται με ακρίβεια και συμπόνια, καθώς αυτό δεν συνέβαινε πάντα στο παρελθόν».

Και συνέχισε «Το 2019, ο δημιουργός Peter Morgan μου ζήτησε να γράψω μαζί τους σεναριογράφους της πέμπτης σεζόν του The Crown, ιδιαίτερα εκείνα τα επεισόδια που αφορούσαν στα τελευταία χρόνια της πριγκίπισσας Diana, πριν πεθάνει. Μετά από πολλή σκέψη, αφού δεν είχα μιλήσει ποτέ δημόσια για τίποτα από αυτά στο παρελθόν, αποφάσισα να συνεισφέρω».

Ο πρίγκιπας Harry στο στόχαστρο: «Τι είναι πιο σημαντικό, τα χρήματα ή η μητέρα του;»

Η Jemima εργάστηκε «στην περιγραφή και τα σενάρια από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021», αλλά είπε ότι έκτοτε αποσύρθηκε και ζήτησε να αφαιρεθούν οι συνεισφορές της.

«Όταν δεν τηρήθηκε η συμφωνία μας για τη συγγραφή και όταν συνειδητοποίησα ότι η συγκεκριμένη ιστορία δεν θα ειπωθεί με τον απαραίτητο σεβασμό ή τη συμπόνια που ήλπιζα, ζήτησα να αφαιρεθούν όλα όσα είχα περιγράψει στη σειρά και αρνήθηκα τα εύσημα», είπε.

Το Netflix κυκλοφόρησε μια δήλωση σχετικά με αυτήν την εξέλιξη των γεγονότων, διαψεύδοντας ότι η Jemima ήταν σεναριογράφος στην σειρά:

«Η Jemima Khan είναι φίλη, θαυμάστρια και δημόσια υποστηρίκτρια του The Crown από την πρώτη σεζόν. Έχει συμμετάσχει σε ένα ευρύ δίκτυο καλά ενημερωμένων και ποικίλων πηγών που έχουν δώσει βασικές πληροφορίες στους συγγραφείς και την ερευνητική μας ομάδα— παρέχοντας πληροφορίες για το δράμα που είναι το The Crown. Δεν είχε ποτέ υπογράψει συμβόλαιο ως σεναριογράφος στη σειρά».