Η Kate Middleton πήρε τη θέση της βασίλισσας αφήνοντας στο πλάι την Camilla

15.11.2021
Η Kate Middleton πήρε τη θέση της βασίλισσας αφήνοντας στο πλάι την Camilla
Η απουσία της βασίλισσας από τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης για τους πεσόντες του πολέμου καλύφθηκε με έναν τρόπο που ίσως λέει πολλά.

Αντίθετα από ό,τι είχε ανακοινωθεί, τελικά η βασίλισσα Ελισάβετ δεν παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις τιμής για τους ερτασμούς της Remebrance Day στο Λονδίνο. Οι γιατροί συμβούλευσαν τη βρετανίδα μονάρχη να πάρει αυτή την απόφαση κρίνοντας ότι καλό ήταν να μην κουραστεί επιπλέον ύστερα από έντονους πόνους στη μέση που την ταλαιπώρησαν τις τελευταίες μέρες.

Η ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας έγινε πιο έντονη όμως από το Παλάτι προσπαθούν να καθυσηχάσουν την κοινή γνώμη τονίζοντας πως τα πράγματα είναι ακριβώς όπως περιγράφονται χωρίς μυστικά κάτω από το χαλί!

Η αλλαγή στο μπαλκόνι

Σε αυτό το πλαίσιο συνέβη και κάτι που φάνηκε αν όχι παράξενο, ιδιαίτερα ενδιαφέρον, σε πολλούς! Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την ημέρα γνωστή ως Remembrance Day στο πλαίσιο της οποίας, αρχικά, σύσσωμη η βασιλική οικογένεια, ντυμένη στα μαύρα με μία παπαρούνα στο πέτο, εμφανίζεται στο μπαλκόνι που κοιτάζει το Cenotaph (Κενοτάφιο) και μετά παρακολουθεί ειδική λειτουργία που πραγματοποιείται στη μνήμη των πεσόντων στο Αββαείο του Westminster.

Στο κεντρικό μπαλκόνι στέκεται πάντα η βασίλισσα και από εκεί και πέρα μέλη της οικογένειας, ανάλογα τη συνθήκη, κάθε φορά.

Πέρσι, για πρώτη φορά και λόγω κορονοϊού, όπως είχε ανακοινωθεί, η βασίλισσα δεν στάθηκε στο μπαλκόνι μεταξύ της δούκισσας της Κορνουάλλης και της δούκισσας του Cambridge όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια αλλά μόνη της σε άλλο μπαλκόνι. Οι δυο δούκισσες είχαν σταθεί δυο τους με τη θέση της βασίλισσας κενή ανάμεσά τους.

Φέτος, λοιπόν, απουσία της βασίλισσας, στο κεντρικό μπαλκόνι είδαμε τρεις γυναίκες. Τη δούκισσα του Cambidge στο κέντρο, την πεθερά της, δούκισσα της Κορνουάλλης εκ δεξιών της και τη Sophie, κόμησσα του Wessex εξ αριστερών της, γεγονός που συζητήθηκε αρκετά ως προς τη θέση που κλήθηκε να καταλάβει η Kate, έναντι της Camilla.

Η αναφορά του παλατιού

Σε αυτό το σημείο, βέβαια, είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε πως καλύφθηκε το όλο θέμα από το παλάτι. Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαρισμό της βασιλικής οικογένειας, λοιπόν, παρατηρούμε ότι οι τρεις γυναίκες χωρίστηκαν σε δύο φωτογραφίες και το όνομα της συζύγου του διαδόχου προηγήθηκε στη λεζάντα από αυτό της νύφης της και η δεύτερη νύφη της βασίλισσας ακολούθησε!

Πιθανότατα λοιπόν να μην συντρέχει λόγος δημιουργίας σεναρίων!

Η Kate, η ανακύκλωση ρούχων και η Meghan

Ένα άλλο σημείο που συζητήθηκε σήμερα με αφορμή την εμφάνιση των royals ήταν το παλτό που φορούσε η Kate. Μια κλασική δημιουργία Alexander Mcqueen με λευκό μάο λαιμό επέλεξε η πάντα κομψή δούκισσα την οποία είχαμε ξαναδεί να φορά το 2018 στην αντίστοιχη εκδήλωση. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα ήταν και η πρώτη εμφάνιση της Meghan σε παρόμοια περίσταση, ως επίσημο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Αξίζει να σημειωθεί, έτσι για την ιστορία, ότι τότε, βάσει πρωτοκόλλου, η δούκισσα του Sussex είχε σταθεί διαφορετικό μπαλκόνι από τις τρεις πρώτες σε ιεραρχία γυναίκες της βασιλικής οικογένειας.