Το καρπούζι δεν είναι μόνο ο βασιλιάς του καλοκαιριού, αλλά και η βάση για απίθανους γευστικούς συνδυασμούς. Μια από τις πιο δροσερές και ελαφριές προτάσεις είναι η σαλάτα με καρπούζι, φέτα και δυόσμο.
Ένας συνδυασμός γλυκού, αλμυρού και αρωματικού που εντυπωσιάζει με την απλότητά του. Ιδανική για ελαφρύ μεσημεριανό, συνοδευτικό σε μπάρμπεκιου ή ακόμα και ως πρωτότυπο ορεκτικό σε καλοκαιρινό τραπέζι, αυτή η σαλάτα κλέβει την παράσταση και σε γεύση και σε εμφάνιση.
Υλικά:
4 φλιτζάνια καρπούζι (κομμένο σε κύβους, χωρίς κουκούτσια)
150 γρ. φέτα (σε κυβάκια ή θρυμματισμένη)
2 κ.σ. φύλλα φρέσκου δυόσμου (ψιλοκομμένα)
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμός από ½ λάιμ ή λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο (προαιρετικά, για μια γλυκόξινη πινελιά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε τους κύβους καρπουζιού.
Πρόσθεσε τη φέτα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Περιέχυσε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λάιμ ή λεμονιού.
Ανακάτεψε απαλά για να μη διαλυθεί το καρπούζι.
Αν θέλεις, πρόσθεσε λίγο πιπέρι και μπαλσάμικο.
Σέρβιρε αμέσως ή άφησε τη σαλάτα στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να δροσίσει.