Σαλάτα καρπούζι με φέτα και δυόσμο

17.06.2025
Σαλάτα καρπούζι με φέτα και δυόσμο
Image by wahyu_t on Freepik
Δροσερή και πεντανόστιμη

Το καρπούζι δεν είναι μόνο ο βασιλιάς του καλοκαιριού, αλλά και η βάση για απίθανους γευστικούς συνδυασμούς. Μια από τις πιο δροσερές και ελαφριές προτάσεις είναι η σαλάτα με καρπούζι, φέτα και δυόσμο.

Ένας συνδυασμός γλυκού, αλμυρού και αρωματικού που εντυπωσιάζει με την απλότητά του. Ιδανική για ελαφρύ μεσημεριανό, συνοδευτικό σε μπάρμπεκιου ή ακόμα και ως πρωτότυπο ορεκτικό σε καλοκαιρινό τραπέζι, αυτή η σαλάτα κλέβει την παράσταση και σε γεύση και σε εμφάνιση.

Υλικά:

4 φλιτζάνια καρπούζι (κομμένο σε κύβους, χωρίς κουκούτσια)

150 γρ. φέτα (σε κυβάκια ή θρυμματισμένη)

2 κ.σ. φύλλα φρέσκου δυόσμου (ψιλοκομμένα)

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμός από ½ λάιμ ή λεμόνι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)

1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο (προαιρετικά, για μια γλυκόξινη πινελιά)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε τους κύβους καρπουζιού.

Πρόσθεσε τη φέτα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Περιέχυσε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λάιμ ή λεμονιού.

Ανακάτεψε απαλά για να μη διαλυθεί το καρπούζι.

Αν θέλεις, πρόσθεσε λίγο πιπέρι και μπαλσάμικο.

Σέρβιρε αμέσως ή άφησε τη σαλάτα στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να δροσίσει.

Τελευταία τροποποίηση στις 17.06.2025 - 11:25