Πρίγκιπας William: Γιατί είναι έξαλλος με το «The Crown» και το Netflix

28.10.2021
Πρίγκιπας William: Γιατί είναι έξαλλος με το «The Crown» και το Netflix
Ανάστατο και πάλι το βρετανικό Παλάτι

Το The Crown αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα γυρίσματα της επόμενης σεζόν του και όπως δείχνουν τα πράγματα, η σειρά θα καλύψει το θέμα της συνέντευξης της πριγκίπισσας Diana με τον Martin Bashir που παραχωρήθηκε για λογαριασμό του Panorama και για την οποία αποδείχθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν ανήθικα μέσα από την πλευρά του δημοσιογράφου. Σύμφωνα με την Daily Mail, το The Crown πρόκειται να αφιερώσει «ένα ολόκληρο επεισόδιο» της επερχόμενης πέμπτης σεζόν στη συνέντευξη, στην οποία η Diana μίλησε ανοιχτά για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Meghan - Diana: 3 εντυπωσιακά κοινά σημεία στις πρώτες συνεντεύξεις τους μετά την αποχώρηση από τα βασιλικά καθήκοντα

Επιπλέον, μια πηγή αποκάλυψε στη Sun ότι «Οι δημιουργοί του The Crown βλέπουν τη συνέντευξη ως τoν θεμέλιο λίθο της πέμπτης σεζόν. Για τους συγγραφείς, ο θυελλώδης γάμος μεταξύ του Kάρολου και της λαίδης Di οδήγησε στο ξέσπασμα της στο Panorama και ο απόηχος αυτής της απόφασης καθόρισε τους τελευταίους της μήνες. Κάνουν μια τεράστια επένδυση σε αυτό. Το The Crown έχει ιστορικό εμβάθυνσης σε τομείς της ιστορίας της βασιλικής οικογένειας, κάτι το οποίο το παλάτι θα προτιμούσε να μη συμβεί».

Πρίγκιπας William: Η συγκινητική εξομολόγηση για την ημέρα που έχασε τη μητέρα του

Πρόσφατα διεξήχθη έρευνα για τη συνέντευξη, η οποία διαπίστωσε ότι ο Martin Bashir χρησιμοποίησε «δόλια συμπεριφορά», καθώς και ψευδή εκκαθαριστικά τραπεζικών λογαριασμών, για να πείσει την Diana να μιλήσει μαζί του. Ο πρίγκιπας William έκανε μια δήλωση τη στιγμή της έρευνας, καθιστώντας σαφές ότι δεν θέλει ποτέ να ξαναβγεί στον αέρα η συνέντευξη:

«Είναι σταθερή άποψή μου ότι αυτό το πρόγραμμα του Panorama δεν έχει καμία νομιμότητα και δεν πρέπει να μεταδοθεί ποτέ ξανά. Ουσιαστικά καθιέρωσε μια ψευδή αφήγηση η οποία, για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα, έχει εμπορευματοποιηθεί από το BBC και άλλους».

The Crown: Ποια ηθοποιός θα υποδυθεί την Diana στον πέμπτο κύκλο της σειράς

Η Telegraph αναφέρει τώρα ότι ο William είναι «έξαλλος» με την «εμπορευματοποίηση» της συνέντευξης από το The Crown, αν και ο ίδιος δεν έχει μιλήσει επίσημα γι' αυτό προς το παρόν. Η αλήθεια είναι ότι το BBC κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα της συνέντευξης και ανέφερε σε μια δήλωση: «Το BBC έχει δηλώσει ότι δεν έχει πρόθεση να δείξει ξανά τη συνέντευξη. Δεν είχαμε καμία επικοινωνία για αυτό το συγκεκριμένο θέμα με το Netflix».