William-Kate: Το μήνυμα που έστειλαν με την ενδυματολογική επιλογή τους σε εκδήλωση για το περιβάλλον

20.10.2021
William-Kate: Το μήνυμα που έστειλαν με την ενδυματολογική επιλογή τους σε εκδήλωση για το περιβάλλον
Οι celebrities έχουν συνηθίσει να περπατάνε στο βελούδινο κόκκινο χαλί, ωστόσο η τελετή βραβείων Earthshot που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, τους υποδέχθηκε με πράσινο χαλί. Και η ιδιαιτερότητα της βραδιάς δεν ήταν μόνο αυτή. Όσοι το περπάτησαν έλαβαν προηγουμένως οδηγίες να «λάβουν υπόψη το περιβάλλον» στην επιλογή των ρούχων τους.

Ο Βρετανός πρίγκιπας William, ο οποίος ίδρυσε το περιβαλλοντικό βραβείο με στόχο να τιμήσει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, έφτασε στην τελετή με ένα πράσινο βελούδινο σακάκι που είχε φορέσει και σε μια εκδήλωση το 2019, το οποίο συνδύασε με ένα παντελόνι που έχει 20 χρόνια στη ντουλάπα του.

Το φιλικό προς το περιβάλλον ντύσιμο ήταν κατάλληλο για την περίσταση καθώς οι επισκέπτες συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τους φετινούς νικητές να κερδίζουν 1,4 εκατομμύρια δολλάρια για τις προτάσεις τους απέναντι στις πιο πιεστικές περιβαλλοντικές προκλήσεις του κόσμου.

Η κόρη της Angelina Jolie στο κόκκινο χαλί με το φόρεμα της μητέρας της

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ρούχα αξίας περίπου 192 εκατομμυρίων δολαρίων αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Μόδα και περιβάλλον

Οι επιστήμονες που ανησυχούν για το κλίμα λένε ότι η βιομηχανία της μόδας - με πολλά εμπορικά σήματα να παράγουν φθηνά ρούχα για να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση - έχει το δικό της ρόλο όσον αφορά την προστασία του πλανήτη και την έχουν καλέσει να προσπαθήσει για πιο βιώσιμους στόχους. Σύμφωνα με την Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, ο τομέας της μόδας χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια, από την αεροπορία και τη ναυτιλία μαζί, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 10 % των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα και σχεδόν το 20 % των λυμάτων.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το βραβείο που αρνήθηκε λόγω ηλικίας - Είναι μικρή ακόμη!

Τα φορεμένα και στο παρελθόν ρούχα φάνηκαν να εντυπωσιάζουν τις βρετανικές εφημερίδες, οι οποίες δήλωσαν ότι ο πρίγκιπας, «φέρνει στο μυαλό τον Τζέιμς Μποντ», ενώ κάποιοι στα social media χαρακτήρισαν τον 39χρονο William «στυλάτο».

Ο William έφτασε μαζί με τη σύζυγό του Catherine, δούκισσα του Cambridge, η οποία φόρεσε μια παστέλ τουαλέτα Alexander McQueen την οποία είχε φορέσει στα βραβεία BAFTA στο Λος Άντζελες, πριν από περίπου 10 χρόνια.

Οι δύο έφτασαν στην τελετή με ένα πλήρως ηλεκτρικό Audi, το οποίο λειτουργεί χωρίς να εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα. Σύμφωνα με την Daily Mail, το ζευγάρι πρόσφατα εγκατέστησε ένα σημείο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο σπίτι του στο παλάτι του Kensington.