Βασίλισσα Ελισάβετ: Το βραβείο που αρνήθηκε λόγω ηλικίας - Είναι μικρή ακόμη!

19.10.2021
Βασίλισσα Ελισάβετ: Το βραβείο που αρνήθηκε λόγω ηλικίας - Είναι μικρή ακόμη!
Προφανώς ο τίτλος "Η ηλικωμένη της χρονιάς" θα χρειαστεί να περιμένει λίγο ακόμη. Η 95χρονη γαλαζοαίματη θεωρεί πως δεν της ταιριάζει ακόμη.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε διάφορους τομείς που έχουν να κάνουν με την ηλικία της. Η γηραιότερη εν ζωή μονάρχης, είναι επίσης η μακροβιότερη μονάρχης με 70 συναπτά έτη στον βρετανικό θρόνο ενώ έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε πρωθυπυργούς που έχει διορίσει στη θητεία της.

Το απίστευτο ρεκόρ της βασίλισσας Ελισάβετ - Δείτε την με όλους τους πρωθυπουργούς που έχει διορίσει από το 1953!

Η όρεξή της βρετανίδας εστεμμένης για ζωή παραμένει απαράμιλλη ακόμη και μετά τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, πρίγκιπα Φίλιππου και, όπως φαίνεται το θέμα της ηλικίας αποτελεί για εκείνη απολά ένα θέμα... αριθμητικής και τίποτα άλλο.

Θα παραλάβει το βραβείο αυτό όταν μεγαλώσει!

Σύμφωνα με την DailyMail η βασίλισσα Ελισάβετ πρόσφατα απέριψε την τιμή να παραλάβει το βραβείο της "Ηλικιωμένης της Χρονιάς" καθώς "δεν πιστεύει ότι πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να την αξίζει".

Ο Gyles Brandreth, πρόεδρος των βραβείων αυτών, είχε γράψει ένα γράμα προς τον Sir Edward Young, ιδαίτερο γραμματέα της βασίλισσας, εκθέτοντας τη πρόθεση της επιτροπής να απονείμουν το συγκεκριμένο βραβείο στη βασίλισσα.

Πρίγκιπας Φίλιππος - Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη (1939) και η τελευταία (2020) κοινή τους φωτογραφία πριν το "αντίο"

Η 95χρονη γαλαζοαίματη μετέφερε, μέσω του γραμματέα της, ότι "είσαι όσο μεγάλος νιώθεις" και εξέφρασε την ελπίδα της να βρεθεί ένας πιο άξιος παραλήπτης για το βραβείο αυτό.

"Η βασίλισσα πιστεύει ότι είναι όσο νέος αισθάνεσαι και έτσι, δεν πιστεύει ότι πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να αποδεχτεί την τιμή και ελπίζει να βρεθεί ένας πιο άξιος παραλήπτης", απάντησε ο Sir Edward Young και το θέμα -για φέτος τουλάχιστον- λήγει εδώ.

Ίσως σε λίγα χρόνια -νά' ναι καλά η γυναίκα- να νιώσει έτοιμη για έναν τίτλο σαν κι αυτό!