Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο νέο πορτρέτο της, την παράσταση κλέβει η... τιάρα

22.10.2020
Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο νέο πορτρέτο της, την παράσταση κλέβει η... τιάρα
Ένα εκπληκτικό νέο πορτρέτο της Βασίλισσας Ελισάβετ κυκλοφόρησε από την καναδική κυβέρνηση.

Στην επίσημη φωτογραφία που τραβήχτηκε πέρυσι στο Κάστρο του Windsor, η Αυτής Μεγαλειότητα μοιάζει εντυπωσιακή μέσα στα κοσμήματα της από διαμάντια και ένα μπλε ζαφείρι αλλά και ένα κολιέ και σκουλαρίκια που δόθηκαν στην Ελισάβετ ως δώρο γάμου από τον πατέρα της βασιλιά George τον 6ο το 1947.

Τα κοσμήματα χρονολογούνται από το 1850 και η Αυτής Μεγαλειότητα παρήγγειλε την τιάρα και το βραχιόλι το 1963 για να ταιριάζει με το κολιέ και τα σκουλαρίκια.

Η 94χρονη μονάρχης φοράει επίσης ένα λευκό κεντημένο φόρεμα με τα καναδικά διακριτικά της, ως Ηγεμόνας του Τάγματος του Καναδά και του Τάγματος της Στρατιωτικής Αξίας. Το πορτρέτο τραβήχτηκε από τον φωτογράφο της βασιλικής οικογένειας Chris Jackson, ο οποίος ανέβασε την εικόνα στο Instagram.

«Ήταν απίστευτη τιμή που είχα την ευκαιρία να φωτογραφήσω την Βασίλισσα Ελισάβετ εκ μέρους της καναδικής κυβέρνησης για το επίσημο της Καναδικό πορτραίτο που κυκλοφόρησε σήμερα», είπε ο Jackson.

«Ήμουν αρκετά τυχερός που επισκέφτηκα τον Καναδά πολλές φορές και τώρα με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και έχω τις πιο αγαπημένες αναμνήσεις από τους ανθρώπους που γνώρισα και την απίστευτη, απέραντη και όμορφη χώρα που είχα την τύχη να γνωρίσω ένα μικρό μέρος της μέσα σε αυτά τα χρόνια».

Σχετικά με την ενδυμασία της Βασίλισσας, ο Jackson εξήγησε επίσης: «Η Βασίλισσα φορούσε το Sapphire Suite στον Καναδά κατά τη διάρκεια του Royal Tour το 1990».