Η μυστική αφιέρωση στη βέρα της βασίλισσας Ελισάβετ

17.10.2020
Η μυστική αφιέρωση στη βέρα της βασίλισσας Ελισάβετ
Οι βασιλικοί γάμοι είναι γεμάτοι από παραδόσεις, από τα βασιλικά μπουκέτα με άνθη μυρτιάς μέχρι τη λαμπερή τιάρα πάνω από το κεφάλι της νύφης, ωστόσο ένα από τα πιο ξεχωριστά, αλλά λιγότερο γνωστά έθιμα περιλαμβάνει τα γαμήλια δαχτυλίδια.

Από το γάμο της Elizabeth Bowes-Lyon με τον μελλοντικό βασιλιά Γεώργιο VI το 1923, πολλοί βασιλείς (συμπεριλαμβανομένης της δούκισσας του Cambridge και της δούκισσας του Sussex) είχαν τις γαμήλιες βέρες τους φτιαγμένες από χρυσό Ουαλίας και φυσικά η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Prince Philip: Revealed», η βασιλική βιογράφος Ingrid Seward αφηγείται την ιστορία της βέρας του Βρετανού μονάρχη, αποκαλύπτοντας ότι τα κοσμήματα κρύβουν ένα κρυφό μήνυμα.

«Τουλάχιστον ο Φίλιππος δεν είχε το έξοδο ενός γαμήλιου δαχτυλιδιού, καθώς οι κάτοικοι της Ουαλίας του παρείχαν ένα ψήγμα από ουαλλέζικο χρυσό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το δαχτυλίδι», έγραψε για τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος είχε μικρή περιουσία στο όνομά του όταν παντρεύτηκε την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ. «Αυτή δεν το βγάζει ποτέ και μέσα στο δαχτυλίδι υπάρχει αφιέρωση. Κανείς δεν ξέρει τι λέει, εκτός από τον χαράκτη, τη βασίλισσα και τον σύζυγό της».

Ενώ το θέμα της αφιέρωσης πιθανότατα θα παραμείνει μυστήριο, η βασίλισσα έχει μιλήσει δημόσια για την αγάπη της για τον άντρα της σε πολλές περιπτώσεις. Κατά τη χρυσή επέτειο τους το 1997, είπε για τον πρίγκιπα Φίλιππο:

«Είναι κάποιος που δεν παίρνει εύκολα κομπλιμέντα, αλλά, απλά, ήταν η δύναμή μου και το στήριγμα μου όλα αυτά τα χρόνια και εγώ και ολόκληρη η οικογένειά του και αυτή και πολλές άλλες χώρες, του χρωστάμε ένα χρέος μεγαλύτερο από αυτό που θα απαιτούσε ποτέ ή θα μάθουμε ποτέ».