Βασίλισσα Ελισάβετ: Δε θα πιστέψεις πόσα δολάρια θα της κοστίσει η πανδημία

29.09.2020
Βασίλισσα Ελισάβετ: Δε θα πιστέψεις πόσα δολάρια θα της κοστίσει η πανδημία
Η εκτίμηση για τα επόμενα τρία χρόνια από έναν διαχειριστή βασιλικών κονδυλίων

Σύμφωνα με τον διαχειριστή βασιλικών κονδυλίων Sir Michael Stevens, ο οποίος ελέγχει την Κυρίαρχη Επιχορήγηση και χειρίζεται τα χρήματα των καθηκόντων της βασιλικής οικογένειας, η απώλεια εσόδων από την ακύρωση τουριστικών επισκέψεων και εκδηλώσεων στο Buckingham λόγω κορωνοϊού, θα κοστίσει στη βασίλισσα Ελισάβετ 25 εκατ. δολάρια.

Δες και αυτό: Πρίγκιπας Harry - Meghan Markle: Τους «αδειάζει» το Παλάτι για την εμπλοκή τους στις αμερικανικές εκλογές

"Αν κοιτάξουμε το βασικό Sovereign Grant και τα έσοδα που παράγουμε για να το συμπληρώσουμε, περιμένουμε σημαντική μείωση των εισοδημάτων από το Royal Collection Trust λόγω του αντίκτυπου του COVID -19 στους αριθμούς επισκεπτών τους. Σε αυτό οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος της προβλεπόμενης απώλειας εισοδήματος, η οποία εκτιμάται στα πέντε περίπου εκατομμύρια λίρες ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια", είπε ο Stevens στο People.

Αυτό το είδες; Ο Harry και η Meghan σε ριάλιτι; Ο εκπρόσωπος του ζεύγους δίνει την επίσημη απάντηση

Παρ'όλα αυτά, το συγκεκριμένο ποσό το 2017 αυξήθηκε έως και 25% για μια περίοδο 10 ετών για να αποπληρωθεί το κόστος για διάφορες επισκευές και βελτιώσεις. Οι εκτιμήσεις για τα έσοδα που είχαν προβλεφθεί προηγουμένως έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω της πανδημίας και παράλληλα γίνονται προσπάθειες για τη διερεύνηση μέτρων μείωσης των εξόδων για την κάλυψη της διαφοράς.