Πρίγκιπας William: Η κοινή δραστηριότητα με τον γιό του, πρίγκιπα George, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

08.09.2020
Πρίγκιπας William: Η κοινή δραστηριότητα με τον γιό του, πρίγκιπα George, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις
O πρίγκιπας William δέχθηκε έντονη κριτική από τους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων επειδή πήρε μαζί του τον μεγαλύτερο γιο του, τον πρίγκιπα George σε ένα κυνηγετικό ταξίδι.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο επτάχρονος πρίγκιπας συνόδευσε τον πατέρα του και αρκετά άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας σε ένα πρόσφατο ταξίδι για κυνήγι στο Corgarff της Σκωτίας.

Πιστεύεται ότι ο George παρακολουθούσε καθώς ο πατέρας του και η υπόλοιπη ομάδα πέρασαν εκείνο το πρωί σκοτώνοντας πουλιά, κάτι που έκανε έξαλλη την οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων PETA, η οποία έχει κατακρίνει αυτήν την κίνηση.

Η διευθύντρια της PETA Mimi Bekhechi είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι η έκθεση των παιδιών σε τέτοιες συμπεριφορές μπορεί να τα «απευαισθητοποιήσει» και τελικά να «βλάψει την ψυχή τους».

«Πολύ λίγοι άνθρωποι στις μέρες μας βλέπουν τους πυροβολισμούς ως “σπορ” παρά σαν οτιδήποτε άλλο από μια βίαιη διαστροφή που πονάει και σκοτώνει τα όμορφα πουλιά», είπε η Mimi.

«Yποχρεώνεις ένα παιδί να δει αυτό τον άσχημο θάνατο κάτι που είναι δυνητικά τόσο επιβλαβές για την ψυχή του όσο και για την ίδια τη ζωή του πουλιού».

Η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων συνέχισε λέγοντας ότι τα απευαισθητοποιημένα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν αντικοινωνικές συμπεριφορές αργότερα στη ζωή τους, ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε σκληρές καταστάσεις και στην ταλαιπωρία των ζώων.

«Για να τον βοηθήσουν [τον πρίγκιπα George] να μεγαλώσει και να γίνει ένας υπεύθυνος, συμπονετικός ηγέτης, οι γονείς του πρέπει να του διδάξουν σεβασμό για όλα τα ζωντανά όντα», είπε.

Η παρουσία του George στο κυνήγι δεν έχει να κάνει με βασιλικά καθήκοντα. Ήταν παρών εκεί, όπου ο σκοπός ήταν το κυνήγι και η δολοφονία ζώων.

Παρά την κριτική, τόσο ο William όσο και ο αδερφός του, ο πρίγκιπας Ηarry, κυνηγούσαν και σκότωναν ζώα από πολύ μικρή ηλικία αν και, πλέον ο Harry έχει σταματήσει να ασχολείται με αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Harry, Meghan Markle δεν ενέκρινε το κυνήγι και τη θανάτωση ζώων και φέρεται να του έχει «απαγορεύσει» να συμμετέχει σε τέτοιου είδους δραστηριότητες - αν και συμμετείχε στην ετήσια Boxing Day στο Sandringham το 2018.

Από τότε, ο Harry δεν έχει πάρει μέρος σε κάποια τέτοια δραστηριότητα και νωρίτερα φέτος, έγινε γνωστό ότι πούλησε μερικά από τα όπλα του.

Σύμφωνα με το Globe, ο Harry πούλησε κρυφά τα παλιά του κυνηγετικά τουφέκια, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ανερχόταν κοντά στα 60.000 δολάρια.

Και με την Meghan που είναι φιλόζωη και δεν εγκρίνει το κυνήγι, μάλλον η απόφαση του Harry να πουλήσει τα όπλα του πάρθηκε την κατάλληλη στιγμή.