Λάμψη πολλών αστέρων στον γάμο του Αλβέρτου

28.06.2011
Το Μονακό φόρεσε τα γιορτινά του, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία του βασιλικού γάμου του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό (Prince Albert of Monaco) με την εκλεκτή της καρδιάς του, την 32χρονη Νοτιοαφρικανή Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Σαρλίν Γουίτστοκ (Charlene Wittstock).

Το Μονακό φόρεσε τα γιορτινά του, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία του βασιλικού γάμου του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό (Prince Albert of Monaco) με την εκλεκτή της καρδιάς του, την 32χρονη Νοτιοαφρικανή Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Σαρλίν Γουίτστοκ (Charlene Wittstock).

Και μιλάμε για το γάμο του πιο άκαμπτου εργένη που έφτασε 53 ετών και απέκτησε τουλάχιστον 2 παιδιά εκτός γάμου.

Η οικογένεια Γκριμάλντι (Grimaldi) διοικεί εδώ και 800 χρόνια το μικροσκοπικού πριγκιπάτο που από το γάμο του Ρενιέ με την χολιγουντιανή Γκρέις Κέλι (Grace Kelly) γέμισε λάμψη από διάσημους αστέρες.

Ήδη, οι περισσότεροι καλεσμένοι του βασιλικού γάμου έχουν δέσει τα γιοτ τους στο λιμάνι ενώ όσα ιδιωτικά τζετ ζητούν άδεια προσγείωσης, πρέπει να πιστοποιούν πως όντως είναι προσκεκλημένοι στο γάμο!

Η Σαρλίν έχει ζητήσει και θα φορέσει τουλάχιστον 4 δημιουργίες επώνυμων σχεδιαστών ενώ το πάρτυ ξεκινά την Πέμπτη με το κονσέρτο των "The Eagles" και κοκτέιλ πάρτυ για ξεχωριστούς καλεσμένους.

Στο πριγκιπάτο αναμένεται να φτάσουν: ο Καρλ Λάγκερφελντ (Karl Lagerfeld), ο Τζότζιο Αρμάνι (Giorgio Armani), ο Ρίτσαρντ Μπράνσον (Richard Branson), η Βιρτζίνια Μακ Κένα (Virginia McKenna), ο Φίλιπ Γκριν (Philip Green) αλλά και δεκάδες ευγενείς από όλη την Ευρώπη και πολλοί εκπρόσωποι κρατών από την Ασία, την Αφρική, την Μέση Ανατολή και το Μεξικό.

Εννοείται πως το παρόν στο γάμο, θα δώσουν και οι δύο άτακτες αδερφές του Αλβέρτου, η πριγκίπισσες Στεφανί και Καρολίνα (Princess Stephanie & Caroline)

Την Παρασκευή, θα λάβει χώρα ο πολιτικός γάμος στο δημαρχείο ενώ θα πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες εκείνο το απόγευμα με η συμμετοχή διάσημων συγκροτημάτων από τη Γαλλία και την Νότιο Αφρική, αφού η νύφη επιθυμεί ο γάμος της να πάρει το χρώμα από διάφορες κουλτούρες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου θα λάβει χώρα η θρησκευτική ρωμαιοκαθολική τελετή στο παλάτι του 13ου αιώνα όπου η Σαρλίν θα φορέσει το Αρμάνι νυφικό της ενώ θα ακολουθήσει δείπνο και χορός.

Ο μπουφές του γάμου, αποτελεί μια μείξη κουζινών από το γάλο σεφ Αλέν Ντικάς (Alain Ducasse), ενώ η σαμπάνια θα είναι της φίρμας "Perrier-Jouet".

Η Σαρλίν έδειξε ήδη τις άγριες προθέσεις της από το μπάτσελορ γλέντι που έκανε με φίλες τις πριν μερικούς μήνες στη Νέα Υόρκη, όπου ήπιε τεκίλα , φόρεσε δερμάτινο κολλητό παντελόνι και κορσέ και δεν σταμάτησε να χορεύει.

Φυσικά, σπουδαίο όπλο στο να καπαρώσει τον αμετανόητο εργένη Αλβέρτο, ήταν η εξωτική της ομορφιά και οι ομοιότητές της με τη μητέρα του γαμπρού, την Γκρέις Κέλι. Η 32χρονη Γουίτστοκ που φαίνεται πως διέθετε αυτό το κάτι που έλειπε από παλαιότερες αγαπημένες του πρίγκιπα όπως η Μπρουκ Σιλντς (Brooke Shields), η Ναόμι Κάμπελ (Naomi Campbell), η Γκουίνεθ Πάλτροου (Gwyneth Paltrow) και η Κλόντια Σίφερ (Claudia Schiffer), θα λάβει τον τίτλο της Αυτού Μεγαλειότης Πριγκίπισσας του Μονακό.

Και μπορεί ο Αλβέρτος να έκανε 3 χρόνια να την ζητήσει σε γάμο, όμως όσοι έχουν γνωρίσει από κοντά τη μέλλουσα πριγκίπισσα, μιλούν για μια γυναίκα με χιούμορ, αστεία, με τρόπους, έξω καρδιά που αν και δεν ήξερε γρι Γαλλικά, τώρα πια προσπαθεί να μάθει τη γλώσσα όπως αρμόζει σε μια πριγκίπισσα.

Ευτυχώς για εκείνη, αρκετοί μεγάλοι σχεδιαστές, είδαν την προοπτική που έχει και με πρώτο τον Αρμάνι – ακολούθησαν οι Ραλφ Λόρεν (Ralph Lauren), Μάικλ Κορς (Michael Kors) και Καρλ Λάγκερφελντ (Karl Lagerfeld) -οι οποίοι αποφάσισαν να μεταμορφώσουν το κοριτσόπουλο από τη Ζιμπάμπουε σε επίδοξη Κέιτ Μίντλετον.

Η ίδια η Σαρλίν θέλει να ενώσει και πάλι το Χόλιγουντ με το πριγκιπάτο, όπως έκανε κάποτε η μητέρα του αγαπημένου της, γι' αυτό και θέλει να ξεκινήσει Εβδομάδα Μόδας και στο Μονακό, ενώ έχει ήδη καλέσει τη σχεδιάστρια ρούχων Στέλα Μακ Κάρτνεϊ (Stella McCartney) και τον σταρ σχεδιαστή υποδημάτων Μανόλο Μπλάνικ (Manolo Blahnik) να ανοίξουν καταστήματα στο μικροσκοπικό πριγκιπάτο.

Κατερίνα Πατούλια