Το σκάνδαλο με το φόρεμα της Κέιτ

30.05.2011
Η πρόσφατη επίσκεψη του ζεύγους Ομπάμα (Obama) στη Μεγάλη Βρετανία προκάλεσε πολλά παρατράγουδα και μάλιστα σε πολλά επίπεδα.


Η πρόσφατη επίσκεψη του ζεύγους Ομπάμα (Obama) στη Μεγάλη Βρετανία προκάλεσε πολλά παρατράγουδα και μάλιστα σε πολλά επίπεδα.

Το αρχικό σοκ από την γκάφα της Μισέλ Ομπάμα (Michele Obama) η οποία παραβίασε το αυστηρό πρωτόκολλο και αγκάλιασε τη βασίλισσα ακολούθησε αυτό που προέκυψε από το κομψότατο –κατά τα άλλα- φόρεμα που επέλεξε η νιόπαντρη δούκισσα του Κέιμπριτζ να φορέσει καθώς υποδεχόταν τους επίσημους καλεσμένους.

Το φόρεμα Shola που επέλεξε η Κέιτ (Kate) να φορέσει από τον οίκο Reiss μπορεί να στοίχισε μόνο €202, αλλά προέρχεται από το εργοστάσιό του στη Ρουμανία, το οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, χαρακτηρίζεται ως "κάτεργο" αφού λέγεται ότι απασχολεί γυναίκες με πενιχρούς μισθούς, οι οποίες επιπλέον εργάζονται κάτω από απελπιστικά άσχημες συνθήκες.

Οι πληροφορίες θέλουν το φόρεμα να κόστισε μόνο €10 ευρώ για να φτιαχτεί, αποφέροντας έτσι τεράστια ποσά κέρδους στον γνωστό οίκο μόδας.

Δημοσιογράφος της Daily Mail συνάντησε τον Ντέιβιντ Ρέις (David Reiss), ο οποίος έστησε τον ομώνυμο οίκο το 1971 σε ξενοδοχείο της Ισπανίας όπου έκανε διακοπές και κατέγραψε τις αντιδράσεις του για τους "κακοπροαίρετους υπαινιγμούς".

"Στα 40 χρόνια που βρίσκομαι στον χώρο, δεν έχω κατηγορηθεί ποτέ ότι διευθύνω ένα κάτεργο. Πραγματικά είμαι σοκαρισμένος", δήλωσε ο 67χρονος Ρέις, τονίζοντας ότι η νεαρή δούκισσα είναι μια πολύ έξυπνη και κομψή γυναίκα, η οποία εδώ και χρόνια είναι πελάτισσα του οίκου του.

Με μια απίστευτα μεγάλη προσωπική περιουσία οι Ντέιβιντ Ρέις δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν σκοπεύει να κάνει "ηρωική έξοδο" ενώ ξεκαθαρίζει τα πράγματα σχετικά με το εργοστάσιο στη Ρουμανία, τονίζοντας ότι και άλλες διάσημες φίρμες, "όπως η Burberry και η Jaeger κατασκευάζουν τα ρούχα τους σε οικογενειακές επιχειρήσεις εκεί.

"Πρόσφατα μάλιστα περάσαμε 'εξετάσεις' όπου ειδικοί επιθεωρητές μίλησαν με όλο το προσωπικό χωρίς να είναι κανείς από τους προϊσταμένους παρόντες και δήλωσαν άπαντες ικανοποιημένοι", εξήγησε ο Ρέις, προσθέτοντας ότι ο λόγος για τον οποίο η Κέιτ επέλεξε τον οίκο οτυς αντί κάποια άλλη φίρμα, είναι προφανώς ότι αντίθετα με άλλους οίκους, εκείνοι δεν χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ προς όφελός τους.

"Η Κέιτ φορά ρούχα μας εδώ και χρόνια, αλλά δεν έχουμε στείλει ποτέ δελτίο τύπου στα περιοδικά για να το πουλήσουμε", είπε ο Ρέις.

Γιατί όμως επέλεξε να στήσει την παραγωγή του στη Ρουμανία; "Γιατί αν δεν το κάναμε, η 'προσιτή πολυτέλεια' που προσπαθούμε να δίνουμε στους πελάτες μας, μόνο 'προσιτή' δεν θα ήταν".

Από τη στιγμή που η Κέιτ εμφανίστηκε με το φόρεμα αυτό, όλα τα καταστήματα ξεπούλησαν. "Αρχικά φτιάχτηκαν μόνο 1.00 φορέματα Shola. Μόλις πουλήθηκαν όλα σε χρόνο μηδέν, θα μπορούσα να είχα παραγγείλει να φτιαχτούν ακόμη 6.000 ή και παραπάνω και θα πουλιόταν όλα, αλλά δεν είμαστε άπληστοι. Ζήτησα μόνο 600 ακόμη και ήταν αρκετά", ισχυρίστηκε ο Ντέιβιντ Ρέις, τονίζοντας ωστόσο την περηφάνια που ένιωσε όταν είδε την Κέιτ να φορά δημιουργία του. "Ήμουν πολύ περήφανος που ήμουν κομμάτι της ιστορίας που γράφτηκε εκείνη τη στιγμή", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ζωή Κίττα