Εσείς ποιους προτιμάτε;

13.12.2010
Έλληνες ή ξένοι; Το ΛΟΙΠΟΝ επιχειρεί ένα crash test ανάμεσα στους Έλληνες και στους ξένους παρουσιαστές αντίστοιχων προγραμμάτων. Ποιος είναι καλύτερος, ο παρουσιαστής του αγγλικού «X-Factor»

Έλληνες ή ξένοι; Το ΛΟΙΠΟΝ επιχειρεί ένα crash test ανάμεσα στους Έλληνες και στους ξένους παρουσιαστές αντίστοιχων προγραμμάτων. Ποιος είναι καλύτερος, ο παρουσιαστής του αγγλικού «X-Factor» ή ο Σάκης Ρουβάς; Κατά πόσο πλησιάζει ο Έκτορας Μποτρίνι τον Αμερικανό? εφιάλτη της κουζίνας; Γιατί ο Γιώργος Καπουτζίδης κερδίζει στα σημεία το δίδυμο του «Just the 2 of Us» της Αγγλίας;

Γιώργος Καπουτζίδης - Δούκισσα Νομικού vs Βέρνον Κέι - Τες Ντέιλι: «Just the 2 of Us»
Ζευγάρι στη ζωή αλλά και στην TV είναι οι παρουσιαστές του αγγλικού «Just the 2 of Us» Βέρνον Κέι και Τες Ντέιλι. Νέοι, ωραίοι και δημοφιλείς, επιλέχθηκαν από το κανάλι γιατί είναι πολύ αγαπητοί στο τηλεοπτικό κοινό. Σίγουρα ο ρόλος τους είναι διεκπεραιωτικός, αφού στο συγκεκριμένο talent show οι κριτές είναι αυτοί που βάζουν... φωτιές στο πλατό με τις δηλώσεις τους. Να όμως που ο Γιώργος Καπουτζίδης κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να πάρει το παιχνίδι πάνω του. Κάτι οι μεταμφιέσεις, κάτι το απίστευτο χιούμορ που διαθέτει και οι έξυπνες ατάκες, αναβάθμισαν το ρόλο του παρουσιαστή. Όσο για τη Δούκισσα Νομικού που βρίσκεται στο πλευρό του, απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί μια χαρά. Το σίγουρο είναι ότι το ελληνικό δίδυμο είναι σαφώς ανώτερο από το αγγλικό.

Ρούλα Κορομηλά vs Ντέρμοντ Ο’Λίρι: «Big Brother»
Ο Ντέρμοντ Ο’Λίρι παρουσιάζει και το αγγλικό «Big Brother», εκτός από το «X-Factor». Άρα μάλλον δεν χρειάζεται να σας πούμε πόσο διαφορετική είναι η στάση που κρατάει η δική μας Ρούλα Κορομηλά. Ο Άγγλος παρουσιαστής δηλώνει αποφασισμένος να θυσιάσει τα πάντα στο βωμό της τηλεθέασης, αντίθετα με τη Ρούλα, που προσπαθεί ?όσο αυτό είναι εφικτό? να κρατήσει τις ισορροπίες. Ως παρουσιαστές έχουν εντελώς διαφορετικό προφίλ, αφού εκείνος έχει αποκτήσει τον τίτλο του «ριαλιτάκια», ενώ εκείνη έχει διαπρέψει στην ψυχαγωγία και το συγκεκριμένο ριάλιτι είναι μάλλον μια παρένθεση στην πολύχρονη πορεία της.

Σίσσυ Χρηστίδου vs Λουίς Ρέντκναπ: «Αγρότης μόνος ψάχνει» vs «The Farmer Wants a Wife»
Έχουν έναν κοινό στόχο, να βρουν νύφες σε μοναχικούς αγρότες. Τόσο η Λουίς Ρέντκναπ, που παρουσιάζει το αγγλικό «The Farmer Wants a Wife», όσο και η Σίσσυ Χρηστίδου που έχει αναλάβει το ελληνικό «Αγρότης μόνος ψάχνει», κρατούν την ίδια στάση on camera. Άλλωστε, είναι τέτοιο το project, που καθορίζει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Μέσα από τις συζητήσεις που έχουν με τους αγρότες ή με τις υποψήφιες νύφες προσπαθούν να εκμαιεύσουν αυτά που αισθάνονται και πως βλέπει ο ένας τον άλλο. Κι αυτό γίνεται μόνο με καλό τρόπο. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η Αγγλίδα παρουσιάστρια είναι τραγουδίστρια, ενώ η δική μας είναι παντρεμένη με τραγουδιστή, οπότε, αν τύχει ποτέ να συναντηθούν σίγουρα, θα έχουν να πουν πολλά!

Ζέτα Μακρυπούλια vs Τομ Μπέργκερον - Μπρουκ Μπαρκ: «Dancing With the Stars»
Για χρόνια το αμερικάνικο «Dancing With the Stars» παρουσίαζε ο Τομ Μπέργκερον, ένας από τους πιο αγαπημένους παρουσιαστές του αμερικάνικου κοινού. Φέτος έχει δίπλα του την ηθοποιό, χορεύτρια, μοντέλο και παρουσιάστρια Μπρουκ Μπαρκ, η οποία είχε βγει νικήτρια στον 7ο κύκλο του χορευτικού talent show. Η δική μας Ζέτα Μακρυπούλια μπορεί να μην έχει δίπλωμα χορού, εντυπωσίασε όμως τους πάντες όταν αποφάσισε να χορέψει στον τελικό του ελληνικού talent show. Είναι δε ηθοποιός, μοντέλο, παρουσιάστρια, ενώ διαθέτει και καλή φωνή. Άρα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Αμερικανίδα συνάδελφό της. Σε σχέση τώρα με την παρουσίαση δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, αφού στο συγκεκριμένο σόου παιχνίδι κάνουν οι κριτές και όχι οι παρουσιαστές.

Σάκης Ρουβάς vs Ντέρμοντ Ο’Λίρι: «X-Factor»
Ο ένας είναι παρουσιαστής, ο άλλος τραγουδιστής. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο Σάκης Ρουβάς διαχειρίζεται εντελώς διαφορετικά το ρόλο του στο «X-Factor» από το Βρετανό συνάδελφό του. Ο δικός μας μετατρέπεται σε υπερασπιστής των υποψηφίων, έχει φτάσει ακόμη και στο σημείο να κοντραριστεί με κάποιους από τους κριτές, αν νιώσει ότι αδικούν τους παίκτες με την κριτική τους. Έχει πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά κι έναν καλό λόγο για να τους εμψυχώσει και να τους κάνει να νιώσουν καλύτερα. Ο Ντέρμοντ Ο’Λίρι, πάλι, μάλλον δεν νοιάζεται για την ψυχολογία των παικτών, αφού μοναδικός του στόχος είναι να καταφέρει να βγάλει στο σόου στοιχείο ίντριγκας. Τα νούμερα τηλεθέασης από το 2004 που προβάλλεται το «X-Factor» τον έχουν δικαιώσει, οπότε μάλλον δεν σκέφτεται να αλλάξει τακτική. Κι ο δικός μας όμως δεν πάει πίσω.

Έκτορας Μποτρίνι vs Γκόρντον Ράμσεϊ: «Kitchen Nightmares» vs «Εφιάλτης στην κουζίνα»
Μπορεί ο Έκτορας Μποτρίνι να μην είναι πιστό αντίγραφο του Γκόρντον Ράμσεϊ, ακολουθεί όμως αρκετές από τις τακτικές του. Ο παρουσιαστής του? εφιάλτη στην κουζίνα που προβάλλεται στο αμερικάνικο FOX είναι οξύθυμος, πετάει πιάτα στον αέρα, βρίζει ασύστολα, αν εντοπίσει κάποιον να κάνει το μοιραίο λάθος, ενώ οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων ακούνε συνήθως τα σχολιανά τους. Με λίγα λόγια, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος τους βάζει όλους στη θέση τους και επιβάλλει με κάθε τρόπο τη γνώμη του. Ο δικός μας Έκτορας Μποτρίνι μπορεί να είναι φωνακλάς, είναι όμως σίγουρα και πιο διαλλακτικός. Εκεί δηλαδή που θα βρίσει τον ιδιοκτήτη ή θα του πετάξει τη μακαρονάδα στο πάτωμα, εκεί και θα τον αγκαλιάσει κιόλας όταν τον δει πελαγωμένο από τα προβλήματα. Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε και αυτό το γνωρίζει καλά ο βραβευμένος σεφ. Αν η συμπεριφορά του ήταν πολύ ακραία, ένα είναι σίγουρο: οι πόρτες των εστιατορίων θα ήταν κλειστές!

Βίκυ Καγιά vs Τάιρα Μπανκς: «Next Top Model»
Καταξιωμένα μοντέλα και οι δύο, με αρκετές όμως διαφορές στην παρουσίαση του «Next Top Model». Η δική μας Βίκυ Καγιά είναι πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και οι υποψήφιες νιώθουν μαζί της οικειότητα. Προσπαθεί να είναι δίπλα τους στις δύσκολες στιγμές, να τις συμβουλεύει, ενώ ακόμη κι αν θέλει να τις επικρίνει, το κάνει πάντα με διακριτικό τρόπο. Η συνάδελφός της στο αμερικάνικο talent show κρατάει πιο αυστηρή στάση. Είναι πολύ απαιτητική από τα υποψήφια μοντέλα και με τον τρόπο της τους δείχνει ότι χρειάζεται να έχουν και γερά νεύρα, αν θέλουν να πετύχουν στο χώρο. Το γεγονός δε ότι η ίδια έχει στο ενεργητικό της μια αξιοζήλευτη διεθνή καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ της έχει αφήσει μια μικρή υπεροψία, η οποία βγαίνει στη συμπεριφορά της. Από φωνές δηλαδή άλλο τίποτα! Άρα, οι δικές μας υποψήφιες πρέπει να νιώθουν τυχερές που δεν έπεσαν στα χέρια της.

Σπύρος Σούλης vs Τάι Πένιγκτον: «Με το δεξί» vs «Extreme Make Over: Home Edition»
Ο Τάι Πένιγκτον είναι ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα του αμερικάνικου τηλεοπτικού κοινού. Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Extreme Make Over: Home Edition» βάζει πραγματικά την ψυχή του κάθε φορά που αναλαμβάνει να φτιάξει ένα σπίτι από την αρχή. Οι τηλεθεατές τον αντιμετωπίζουν σαν το δικό τους άνθρωπο, που χαρίζει απλόχερα χαρά σε ανθρώπους που περνάνε δύσκολα. Δεν διστάζει να κλάψει on camera, να γελάσει, να παίξει με τα παιδιά ή να αστειευτεί με τους συνεργάτες του. Ο δικός μας Σπύρος Σούλης είναι επίσης πολύ αγαπητός στο κοινό. Μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να γκρεμίσει το σπίτι που ανακαινίζει και να το φτιάξει από την αρχή, προσπαθεί όμως να λύσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα. Είναι αυθόρμητος, χαμογελαστός, ενώ δεν ξεπερνάει τα όρια που θα μετέτρεπαν την εκπομπή σε ριάλιτι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ