Ο Τούρκος Μπραντ Πιτ μιλά στο ΛΟΙΠΟΝ!

11.11.2010
Τρέλα έχει πιάσει τους Έλληνες τηλεθεατές με τα τούρκικα σίριαλ. Ίσως γιατί οι ιστορίες των ηρώων τους μοιάζουν πολύ με τις δικές μας τηλεοπτικές σαπουνόπερες, μόνο που εκείνες είναι πιο αθώες, κάτι σαν την ελληνική τηλεόραση της δεκαετίας του ’80. Έτσι, μετά τον Ονούρ (Χαλίτ Εργκέντς) και τη Σεχραζάτ (Μπεργκιουζάρ Κορέλ), που ήταν η μεγάλη έκπληξη στις θεαματικότητες, σειρά έχει το «Gumus», με τη Σονγκιούλ Οντέν και τον Κιβάντς Τατλιτούγ, που θεωρείται ο «Μπραντ Πιτ της Ανατολής». Ήδη έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές και στην Ελλάδα και «απειλεί» τη δημοτικότητα του λατρεμένου από τις Ελληνίδες Ονούρ. Η Ανατολή εμπνέει και το παραμύθι με τις «Χίλιες και μία νύχτες» δεν λέει να τελειώσει. Ή πιο σωστά... μόλις άρχισε!

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΕΞΗ ΜΙΧΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

GUMUS Η σύγχρονη εκδοχή της Σταχτοπούτας
Καθημερινά στα καφέ της Βηρυτού και της Δαμασκού στήνονται γιγαντοοθόνες προκειμένου οι νέοι να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του έρωτά τους στο «Gumus». Γκιουμούς (Σονγκιούλ Οντέν) και Μεμέτ (Κιβάντς Τατλιτούγ) καίνε πλέον καρδιές και στη χώρα μας κάθε βράδυ μέσα από το Mακεδονία TV. Σύντομα η σειρά θα μετακομίσει στον ΑΝΤ1, όπου αναμένεται να κάνει ακόμη υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης.

Ο Τούρκος Μπραντ Πιτ
Πρώην μπασκετμπολίστας και μοντέλο, ο Κιβάντς Τατλιτούγ κατέκτησε τις καρδιές εκατομμυρίων γυναικών στον αραβικό κόσμο, επειδή ήταν τρυφερός και άφηνε στη γυναίκα του πρωτοβουλίες. Για τα γαλάζια του μάτια πολλά ζευγάρια χώρισαν, αφού για τις καταπιεσμένες γυναίκες της Μέσης Ανατολής ο Μεμέτ αντιπροσωπεύει τον τέλειο άντρα. Το 2009 ανακηρύχθηκε ο «πιο σέξι άντρας της Τουρκίας» ύστερα από δημοσκόπηση της «Hurriyet» και τώρα γνωρίζει την ίδια επιτυχία, πρωταγωνιστώντας σε μια άλλη δημοφιλή σειρά, την «Ασκ-ι-Μέμνου», που, όπως λέγεται, ήδη έχει στα συρτάρια του ο ΑΝΤ1. O Τατλιτούγ ονομάστηκε «Μπραντ Πιτ της Μέσης Ανατολής» και το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν νέες κοπέλες αλλά και μεσήλικες για αυτόν οδήγησε σε σκάνδαλα, διαζύγια ακόμη και σε δολοφονίες!

Πώς νιώθεις με τόσο φανατικές θαυμάστριες;

«Δεν έχω μόνο γυναίκες θαυμάστριες αλλά και άντρες. Γενικά, πολύ κόσμο: παιδιά, ηλικιωμένους, φοιτητές. Αλλά πιστεύω ότι δεν λατρεύουν εμένα, αλλά τον Μεμέτ, τον ήρωα του "Gumus". Έχουν συναισθηματικό δέσιμο με τον πρωταγωνιστή».

Αποδέχεσαι τον τίτλο «Μπραντ Πιτ της Μέσης Ανατολής»;

«Με κολακεύει, αλλά... όχι! Ήταν κάτι που δεν το περίμενα να βγει ως τίτλος, ούτε φυσικά συγκρίνω τον εαυτό μου με το δημοφιλή ηθοποιό του Χόλιγουντ».

Η πρώτη φορά που ερωτεύτηκες;

«Στα 13 μου χρόνια, στο εξοχικό της οικογένειάς μου στη Μερσίνα. Πήγα στο γήπεδο να παίξω μπάσκετ με τους φίλους μου κι εκεί την είδα. Ψηλά, αδύνατα πόδια, κοντό σορτσάκι. Ένα ήσυχο κορίτσι που έπαιζε μπάσκετ με τα αγόρια. Την ερωτεύτηκα αμέσως. Μη φανταστείς ότι έγινε κάτι... Απλώς της έπιασα το χέρι. Σπουδαίο πράγμα όμως σε αυτές τις ηλικίες (Γέλια.)».

Στο άκουσμα της λέξης «σέξι» τι σου έρχεται στο μυαλό;

«Μια κοπέλα με φυσική ομορφιά. Χωρίς μεϊκάπ, που ξέρει ότι είναι όμορφη, αλλά δεν το κραυγάζει..., που δεν ντύνεται υπερβολικά και που δεν... φωνάζει έι, εδώ είμαι, κοιτάξτε με...».

Τι δεν σ’ αρέσει στη σοουμπίζ;

«Όταν βρίσκομαι σε κάποιο κάλεσμα ή πάρτι να μη με ρωτάνε τίποτα για τη δουλειά μου, αλλά μόνο για την προσωπική μου ζωή. Είναι ένας από τους λόγους που αποφεύγω τη νυχτερινή διασκέδαση, ειδικά εκεί που συχνάζουν κοσμικοί και celebrities».

Τι κάνεις με τα χρήματα που βγάζεις;

«Τα επενδύω. Βασικά ο πατέρας μου βρίσκει τις καλύτερες επενδύσεις και τις αποφασίζουμε μαζί».

Η αντίπαλος της Σεχραζάτ
Η Τουρκάλα καλλονή Σονγκιούλ Οντέν, η πρωταγωνίστρια Γκιουμούς στην ομώνυμη σειρά, θεωρείται από τα lifestyle περιοδικά της γείτονος ως η μεγάλη αντίπαλος της Μπεργκιουζάρ Κορέλ, της γνωστής Σεχραζάτ από το «Χίλιες και μία νύχτες». Γεννημένη το 1979 στο Ντιγιαρμπακίρ, η νεαρή ηθοποιός χρωστάει μεγάλο μέρος της φήμης της στην τηλεοπτική σειρά. Με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό της, μετά το τέλος του «Gumus» πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Χαλίτ Εργκέντς του «Χίλιες και μία νύχτες» στην τούρκικη version του «Κυρίου και της κυρία Πελς». Η Σονγκιούλ Οντέν είναι παντρεμένη με τον πολύ γνωστό Τούρκο ηθοποιό Τζανμπέρκ Ουτζουντσού.

Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η επιτυχία του «Gumus»;

«Σε πολλούς λόγους. Καταρχήν οι γυναίκες της Τουρκίας αλλά και άλλων αραβικών χωρών βλέπουν στις ηρωίδες της σειράς τους εαυτούς τους. Αγαπούν τους άντρες τους, είναι πιστές, θέλουν να εξελίσσονται και έχουν όνειρα, όπως η Γκιουμούς. Επίσης, η σειρά έχει πολύ καλή πλοκή και εξαιρετικά εξωτερικά γυρίσματα».

Πίστευες από την αρχή στην επιτυχία;

«Να σου πω την αλήθεια, όχι. Στα πρώτα επεισόδια δεν έβλεπα καν τις μετρήσεις της τηλεθέασης. Στην πορεία και όσο προχωρούσε η σειρά καταλάβαινα την απήχησή της από τον κόσμο που με σταματούσε στο δρόμο».

Πέρασες όμως και δύσκολα στα γυρίσματα, όταν κυκλοφόρησαν οι φήμες ότι είστε ζευγάρι και στην πραγματικότητα με τον Κιβάντς. Σου δημιούργησε πρόβλημα στο γάμο σου;

«Στη σειρά έκανα τη δουλειά μου, όπως και σε κάθε δουλειά στην οποία έχω συμμετάσχει. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο πάνω στο όλο θέμα».

Πάντως, πολλά ζευγάρια του αραβικού κόσμου χώρισαν εξαιτίας σας...

«Όχι, αυτό δεν το πιστεύω. Δεν χαλάει μια σχέση από την προβολή μιας τηλεοπτικής σειράς. Αλλού είναι τα προβλήματα και σίγουρα είναι πολύ βαθύτερα».

Θέλεις να κάνεις κάτι άλλο; Σινεμά ή θέατρο;

«Βέβαια, αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος ρόλος και ένα έξυπνο σενάριο ή μια δελεαστική απόδοση ενός θεατρικού έργου. Να σου πω την αλήθεια, την προηγούμενη χρονιά είχα αρκετές προτάσεις για σινεμά, αλλά σε καμία δεν βρήκα το σενάριο ενδιαφέρον».