Καταδικάστηκε ο Σον Πεν για καυγά με παπαράτσι

13.05.2010
Δεν γλίτωσε τελικά την τιμωρία ο ιδιαίτερα γνωστός για το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του ηθοποιός αφού δεν έφερε καμία αντίρρηση στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ύστερα από συμπλοκή του με έναν φωτογράφο τον περσινό Οκτώβριο.


Δεν γλίτωσε τελικά την τιμωρία ο ιδιαίτερα γνωστός για το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του ηθοποιός αφού δεν έφερε καμία αντίρρηση στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για συμπλοκή του με έναν φωτογράφο τον περσινό Οκτώβριο.

Ο Σον Πεν (Sean Penn) καταδικάστηκε σε τρία χρόνια αστυνομικής επιτήρησης και 300 ώρες κοινωνικής εργασίας ενώ ταυτόχρονα του επεβλήθη συμβουλευτική θεραπεία διαχείρισης θυμού. Παράλληλα του απαγορεύτηκε να πλησιάσει τον αντίδικό του παπαράτσι σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Ο 49χρονος, δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου, ηθοποιός αντιμετώπιζε τις κατηγορίες του βανδαλισμού και του ξυλοδαρμού. Και οι δύο θεωρούνται πλημμελήματα οπότε η παρουσία του στο δικαστήριο δεν κρίθηκε απαραίτητη.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη βίαιη σύγκρουση του Πεν με φωτογράφους. Το 1987 είχε καταδικαστεί σε 60 μέρες φυλάκισης -από τις οποίες παρέμεινε μόνο τις μισές πίσω από το σίδερα- ύστερα από επίθεσή του σε παπαράτσι σε κινηματογραφικό πλατό.

Ωστόσο ο Σον Πεν δεν είναι γνωστός μόνο για τις εξαιρετικές ερμηνείες του ως ηθοποιός και τις βίαιες εξάρσεις του χαρακτήρα του. Τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί σε παγκόσμια φιλανθρωπικά ζητήματα δίνοντας διαρκώς σημαντικές μάχες σε πολλά και ισχυρά μέτωπα.

Με την ιδιότητά του ως πρέσβης Καλής Θέλησης της Unicef έμεινε πολύ καιρό στην Αϊτή μετά τον καταστροφικό σεισμό του Ιανουαρίου, κατάγράφοντας τις ζημιές και βοηθώντας -ακόμη και χειρονακτικά- όπου μπορούσε. Εκεί, υποδέχτηκε επανειλημμένως αρκετές προσωπικότητες της παγκόσμιας σόουμπιζ στις οποίες και παρουσίαζε με λεπτομέρεια την κατάσταση, αξιολογώντας ταυτόχρονα τη βοήθεια που ερχόταν από διάφορες πλευρές.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα