Ένα αλλιώτικο cheesecake: Αλμυρό, με φύλλο κρούστας, φέτα και πατζάρι

09.05.2025
Ένα αλλιώτικο cheesecake: Αλμυρό, με φύλλο κρούστας, φέτα και πατζάρι
Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Τι θα έλεγες αντί για γλυκό να κάνεις ένα αλμυρό cheesecake; Ο Ανδρέας Λαγός σου δίνει μια ιδέα να εκμεταλλευτείς φύλλα κρούστας που μπορεί να σου περισσεύουν και να τα γεμίσεις με ένα μίγμα φέτας με παντζάρι, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι και φέτα.

Υλικά για 8 άτομα


350 γρ. φρέσκ παντζάρια, βρασμένα
300 γρ. φέτα Ηπείρου
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 αβγά
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 κ.σ. φρέσκος άνηθος
1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1/2 ανθός αλατιού
1/4 κούπας βούτυρο, λιωμένο
4 φύλλα κρούστας
1 κ.σ. σουσάμι

Για το γαρνίρισμα

καβουρδισμένα κελυφωτά φιστίκια, χοντροαλεσμένα
ξύσμα λεμονιού
φρέσκα μυρωδικά

Δες πώς γίνεται στο βίντεο που ακολουθεί:

Τελευταία τροποποίηση στις 09.05.2025 - 15:27