Η τραγική έκκληση του Μάικλ Τζάκσον για βοήθεια

13.05.2010
Σε μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συζητήσεις που δημοσιοποεί σήμερα στην ιστοσελίδα της αποκλειστικά η εφημερίδα "The Sun", ο βασιλιάς της ποπ ακούγεται με τρεμάμενη φωνή και πολύ συχνά με παντελώς ασυνάρτητη σκέψη να εκλιπαρεί για οικονομική βοήθεια εκφράζοντας φόβους για την ίδια του τη ζωή.


Σε μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συζητήσεις που δημοσιοποεί σήμερα στην ιστοσελίδα της αποκλειστικά η εφημερίδα "The Sun", ο βασιλιάς της ποπ ακούγεται με τρεμάμενη φωνή και πολύ συχνά με παντελώς ασυνάρτητη σκέψη να εκλιπαρεί για οικονομική βοήθεια εκφράζοντας φόβους για την ίδια του τη ζωή.

Πρόκειται για μια σειρά ηχογραφημένων μηνυμάτων που ο Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) άφησε σε τηλεφωνητές φίλων του, εκφράζοντας την απόγνωσή του για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και ψάχνοντας ταυτόχρονα καταφύγιο μακριά από τη Νέβερλαντ.

Η εφημερίδα τονίζει ότι δεν πλήρωσε για τις κασέτες αυτές. Αντίθετα, διευκρινίζει ότι παραδόθηκαν στην αμερικανίδα δημοσιογράφο Δάφνη Μπάρακ (Daphne Barak) μετά την έκδοση ενός βιβλίου που έγραψε για τον εθισμό των διασήμων.

Η κυρία Μπάρακ δήλωσε στη Sun ότι τις παρέλαβε από φίλους, οι οποίοι φυσικά προτιμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, που, όμως, θέλησαν να αποδείξουν πόσο είχε επηρεάσει τον Τζάκσον η εξάρτησή του από τα φάρμακα που του συνταγογραφούσαν διάφοροι γιατροί. Και μάλιστα έξι ολόκληρα χρόνια πριν από τον θάνατό του τον περασμένο Ιούνιο.

"Μερικοί από τους πιο στενούς φίλους του Μάικλ μου μίλησαν αποκλειστικά για τους εθισμούς τους και μου έδωσαν ηχητικά ντοκουμέντα που δεν είχαν ακουστεί ποτέ στο παρελθόν", αποκάλυψε η δημοσιογράφος. "Οι συγκεκριμένες κασέτες επιδεικνύουν ξεκάθαρα τις διαφορετικές φάσεις που περνούσε το μυαλό του όταν ήταν υπό την επήρεια φαρμάκων", συμπλήρωσε.

Τα τηλεφωνικά μηνύματα είναι του 2003. Ήταν ένας δύσκολος χρόνος αυτός για τον Τζάκο αφού προσπαθούσε να συνέλθει από το ισχυρό χτύπημα που δέχτηκε όταν σε τηλεοπτική εκπομπή του ο Μάρτιν Μπασίρ (Martin Bashir) ισχυρίστηκε ότι ο ποπ σταρ μοιράζεται το κρεβάτι του με αγοράκια.

Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, ο Τζάκσον, ο οποίος ήταν 50 ετών όταν πέθανε και για τον οποίο οι αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή δεν λένε να σταματήσουν (με την πιο πρόσφατη να αφορά τη σεξουαλική του ζωή) ακούγεται αγχωμένος και παρανοϊκός λέγοντας ότι απειλείται η ζωή του.

Στο πρώτο μήνυμα δηλώνει αποφασισμένος να μετακομίσει: "Ο Μάικλ είμαι. Είναι πολύ σημαντικό, θέλω αυτά τα 150 σε αυτό τον λογαριασμό για μένα, επειδή... ανησυχώ πολύ για τη ζωή μου. Μαθαίνω ότι ο (...το όνομα παραλείπεται) προσπαθεί ακόμη να με σαμποτάρει και θέλω να βρεθώ σε ένα διαφορετικό περιβάλλον και, χμ, έχω βρει ένα μέρος που μου αρέσει και τώρα (...) θέλω να μείνω για λίγο μακριά όπου δεν θα μπορούν να με βρουν. Γι' αυτό, βοήθησέ με, σε παρακαλώ. Βοήθεια (...) βοήθησέ με και, χμ, είναι πιο σημαντικό από (...). Είμαστε αδέλφια".

Στο δεύτερο από τα μηνύματα η φωνή του ακούγεται να σέρνεται στην κυριολεξία, γεγονός που σύμφωνα με τη Δάφνη οφείλεται σε φάρμακα που έχει πάρει. Αυτή τη φορά εκφράζει την ανησυχία του για κάποιο πρόσωπο το οποίο, όπως λέει, μπορεί να έχει διασυνδέσεις με την Ιταλική Μαφία: "Ο Μάικλ είμαι. Χμ, είναι 4:30 το πρωί εδώ και γι' αυτό ακούγομαι κάπως νυσταγμένος (γελάει) και είμαι πραγματικά εξαντλημένος... όμως σε παρακαλώ, τσέκαρε το μήνυμα που σου άφησα πριν από μια μέρα περίπου. Ανησυχώ πολύ. Δεν τον εμπιστεύομαι αυτό τον άντρα. Νομίζουμε ότι είναι κακός, νομίζουμε ότι είναι στην Ιταλική Μαφία. Σε παρακαλώ... πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι από εκείνον. Γι' αυτό σε παρακαλώ, βοήθησέ με με αυτό. Έχω ανάγκη να πάρω αυτό, αυτά τα ποσά ώστε να μπορώ να το κάνω αυτό, θέλω να φύγω μακριά... Δεν θέλω να είμαι τη Νέβερλαντ αυτή τη στιγμή".

Σε ένα ακόμη ξεχωριστό μήνυμα, ο Μάικλ ακούγεται και πάλι να ζητάει χρήματα επειγόντως: "Αν πάρεις αυτό το μήνυμα τηλεφώνησέ μου αμέσως στο 805********. Θέλω να σου μιλήσω για κάτι πολύ πολύ μυστικό. Χρειάζομαι μια Γερμανική ή Ελβετική τράπεζα".

Λίγο αργότερα, ο Τζάκσον τηλεφωνεί και πάλι ζητώντας να μπουν στο λογαριασμό του χρήματα. Ακούγεται να χρησιμοποιεί την λέξη "αντηλιακό" ως κωδικό, πιθανότατα αναφερόμενος σε χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν ως προστασία. Ακούγεται να λέει συγκεκριμένα: "Ντρέπομαι πολύ. Αλλά, χμ, θα έπρεπε να είναι ότι έχω κάποια χρήματα που έρχονται τον Ιανουάριο, στις 2 Φεβρουαρίου και χμ, γι' αυτό χρειαζόμαστε να έχουμε το αντηλιακό στον λογαριασμό 150. Σε παρακαλώ, μη μου θυμώνεις για (...). Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα και την οικογένειά μου, επειδή είμαι (...) ότι με καταδιώκουν και νομίζω ότι πρόκειται για τον (...το όνομα παραλείπεται).

Μόνο μία κασέτα, στην οποία ο Τζάκσον συζητά για πιθανή του επένδυση σε μια δουλειά σχετικά με σούπερ ήρωες, δείχνει τον σταρ σε κάποια σχετική διαύγεια. Σε αυτή, ο Μάικλ εκλιπαρεί τον φίλο του να δουλέψει μαζί του λέγοντας: "Θα ήθελα πολύ να δουλέψουμε μαζί, αλλά όσο για τον συγχρονισμό?... Χμ, αλήθεια πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι πρέπει να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε επειδή το, από άποψης της ταινίας εννοώ, δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει καθόλου εφημερίδα, αλλά ο Μάρβελ έχει ήδη πουλήσει τα δικαιώματά του στο ίντερνετ. Και οι μετοχές είναι τόσο χαμηλές τώρα. Έχουν βγάλει τον Σπάιντερμαν παλιότερα, τώρα βγάζουν τον Απίθανο Χαλκ, τους X-Men και το Σπάιντερμαν 2, επίσης. Θα πηδήξει, θα είναι διαφορετικό. Εννοώ, ξέρεις, και αυτή η φρενίτιδα με τους σούπερ ήρωες... και όλα τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Θέλω να μπω μέσα εκεί, πριν από τις μετοχές... πρέπει να πηδήξουμε μέσα τώρα. Ο συγχρονισμός είναι τέλειος".

Η πρώτη γυναίκα του Τζάκσον, Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ (Lisa Marie Presley) αποκάλυψε πρόσφατα ότι 14 χρόνια πριν από τον θάνατό του, ο τότε σύζυγός της είχε προβλέψει ότι θα πέθαινε όπως ακριβώς πέθανε και ο πατέρας της, ο Έλβις (Elvis), δηλαδή από καρδιακά προβλήματα που προκλήθηκαν από κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών και φαρμάκων. Ακόμη και γι' αυτό πάντως, σήμερα, υπάρχουν νέα στοιχεία που έρχονται από τον ελληνικής καταγωτής πρώην γιατρό του Βασιλιά ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Πρίσλεϊ πέθανε από χρόνια δυσκοιλιότητα.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα