Γνωστό μοντέλο αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

13.05.2010
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το σούπερ μόντελ από τη Γαλλία Νοεμί Λενουάρ (Noemie Lenoir) αναρρώνει εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο στο Παρίσι. Η 30χρονη εξωτική καλλονή που ήταν περισσότερο γνωστή από την εδώ και χρόνια συνεργασία της με την εταιρεία Marks & Spencer είχε βρεθεί αναίσθητη δίπλα σε μια στοίβα από χάπια και ένα άδειο μπουκάλι αλκοόλ, ύστερα από μία ανεπιτυχή προφανώς απόπειρα αυτοκτονίας.


Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το σούπερ μόντελ από τη Γαλλία Νοεμί Λενουάρ (Noemie Lenoir) αναρρώνει εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο στο Παρίσι. Η 30χρονη εξωτική καλλονή που ήταν περισσότερο γνωστή από την εδώ και χρόνια συνεργασία της με την εταιρεία Marks & Spencer είχε βρεθεί αναίσθητη δίπλα σε μια στοίβα από χάπια και ένα άδειο μπουκάλι αλκοόλ, ύστερα από μία ανεπιτυχή, προφανώς, απόπειρα αυτοκτονίας.

Για την ακρίβεια, η Λενουάρ βρέθηκε πεσμένη σε ένα δάσος στην περιοχή Σελ-Σεντ-Κλάουντ, στα προάστια του Παρισιού. Φαίνεται πως είχε ξεκινήσει τις... διαδικασίες καταπίνοντας το θανατηφόρο κοκτέιλ φαρμάκων και αλκοόλ στην πολυτελέστατη βίλα του πρώην αγαπημένου της και επίσης πρώην αστέρα της Τσέλσι, Κλοντ Μακελελέ (Claude Makelele) με τον οποίο μάλιστα έχουν και ένα παιδί, τον 5χρονο Κελιάν (Kelyan).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νοεμί κάλεσε μόνη της ασθενοφόρο το απόγευμα της Κυριακής, λέγοντας ότι ένιωθε πολύ άρρωστη. Λίγη ώρα μετά, όμως, ξανατηλεφώνησε και ακύρωσε την προηγούμενη κλήση της. Στη συνέχεια, περαστικοί την είδαν να περπατά τρεκλίζοντας προς το γειτονικό δασάκι, όπου τελικά τη βρήκε πεσμένη στο χώμα κάποιος γείτονας που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του.

"Μόλις ανέκτησε τις αισθήσεις της, η Νοεμί βρισκόταν σε μεγάλη σύγχυση και δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση. Ήταν προφανές ότι είχε προσπαθήσει να κάνει κακό στον εαυτό της και τελικά έπεσε αναίσθητη", αποκάλυψε μια φίλη του μοντέλου, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την ύπαρξη των χαπιών και του αλκοόλ δίπλα της. "Την πήγαν γρήγορα σε ένα κοντινό νοσοκομείο όπου αντιμετωπίστηκαν τα συμπτώματα της δηλητηρίασης. Φαίνεται ότι η απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε ήταν μια απελπισμένη κραυγή για βοήθεια. Τώρα είναι πολύ καλύτερα ως προς την ψυχολογία της. Είναι πιο ήρεμη", συμπλήρωσε η φίλη της Νοεμί.

Η Λενουάρ και ο Μακελελέ ξεκίνησαν να βγαίνουν το 2003 και η σχέση τους ήταν μάλλον επεισοδιακή με πολλά διαλείμματα στο ενδιάμεσο, ενώ δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Το συγκεκριμένο βράδυ όμως ο διάσημος ποδοσφαιριστής δεν ήταν καν στο σπίτι. Αντίθετα, βρισκόταν σε εκδήλωση στο κέντρο της Γαλλικής πρωτεύουσας παραλαμβάνοντας βραβείο για τη συνολική προσφορά του στο ποδόσφαιρο.

Φίλοι της άτυχης Νοεμί υποστηρίζουν ότι τα προβλήματά της είναι πολύ πιθανό να συνδέονται με τον νυν αγαπημένο της, Ελβετό πολυεκατομυριούχο Καρλ Χίρσμσαν (Carl Hirschmann), ο οποίος εμπλέκεται σε σεξουαλικό σκάνδαλο στην πατρίδα του.

Ο 29χρονος Χίρσμαν, ο οποίος έβγαινε για ένα φεγγάρι του 2003 και με την Πάρις Χίλτον (Paris Hilton), έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση £300.000 (περισσότερα από €350.000) και βρίσκεται υπό αστυνομική επιτήρηση στη Ζυρίχη. Η καλή του όμως, τον επισκέπτεται εκεί αρκετά συχνά, σε κάθε ευκαιρία που βρίσκει.

Διαβόητος πλέιμποϊ, ο Χίρσμαν συνελήφθη τον Απρίλιο και κατηγορείται για συμμετοχή σε όργια με νεαρά μοντέλα, τα οποία λέγεται ότι "πότιζε" με αλκοόλ πριν τα βιντεοσκοπήσει παίζοντας σκληρά σεξουαλικά παιχνίδια. Επίσης κατηγορείται ότι στη συνέχεια εκβίαζε τα μοντέλα αυτά ζητώντας τους υπέρογκα ποσά ως αντάλλαγμα για να μην "σηκώσει" τα ακατάλληλα βίντεό τους στο ίντερνετ. Ο ίδιος, φυσικά, αρνείται και τις τρεις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Στις δύο πρώτες κατηγορείται ότι σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις έκανε σεξ με ανήλικες και στην Τρίτη ότι επιβλήθηκε με τη βία σε μια άλλη κοπέλα, όχι απαραίτητα ανήλικη.

Η όλη υπόθεση φαίνεται ότι έχει ταράξει την Νοεμί περισσότερο από όσο μπορούσε να αντέξει. Και αυτό δεν είναι απίθανο, αφού σύμφωνα με φίλους της, ενώ θεωρεί τη σχέση της με τον Μακελελέ πολύ σημαντική για τη ζωή της, εξαιτίας του γιου τους, ο αληθινός έρωτας στη ζωή της είναι μόνο ο Καρλ.

Ταραγμένα όμως από την ύποπτη αυτή ιστορία είναι σίγουρα και τα αφεντικά της Νοεμί στον κολοσσό για τον οποίο εργάζεται. Οι υπεύθυνοι της "Marks & Spencer" της έχουν χαρίσει ένα εξαιρετικά καλό συμβόλαιο. Η ανησυχία τους για το μέλλον αυτής της συνεργασίας, μπορεί να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, σε επίσημη ανακοίνωσή τους όμως μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος εκφράζουν το ειλικρινές ενδιαφέρον για την υγεία της συνεργάτιδάς τους: "Λυπηθήκαμε πολύ με τα νέα και ελπίζουμε η Νοεμί να συνέλθει πολύ γρήγορα. Οι σκέψεις μας είναι με την ίδια και την οικογένειά της αυτές τις δύσκολες στιγμές". Από την πλευρά του μοντέλου ή του πρώην συντρόφου της, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα